SPORTURI  »  TENIS  »  US OPEN 2020

Acuzații incredibile înainte de US Open: „Îmi asum în mod voluntar responsabilitatea pentru orice risc, inclusiv o boală gravă sau moarte” » Ce ar trebui să semneze jucătorii

Simona Halep nu știe dacă va merge la US Open
Simona Halep nu știe dacă va merge la US Open

Articol de - Publicat luni, 10 august 2020 09:55 / Actualizat luni, 10 august 2020 10:38

Olandezul Wesley Koolhof (31 de ani, locul 17 la dublu) a publicat pe contul de Twitter un document despre care spune că ar trebui semnat de toți participanții la turneul de la New York. Astfel, organizatorii turneului nu vor putea fi acuzați dacă un jucător sau cineva din staff-ul acestuia se îmbolnăvește de COVID-19.

„Poate ar trebui să citesc mai multe documente de acum înainte. «Îmi asum în mod voluntar responsabilitatea pentru orice risc, inclusiv o boală gravă sau moarte. Aceasta este o eliberare de răspundere și sunt de acord că e valabilă pentru totdeauna. Semnați aici», a scris olandezul.

Sunt perfect conștient de riscurile intrării în Centrul național de tenis USTA Billie Jean King și a transportului oferit de USTA pe timpul pandemiei de COVID-19.  Am luat la cunoștință că intrând în contact cu alți oameni în timpul pandemiei de COVID-19 risc să mă îmbolnăvesc de COVID-19, să am probleme respiratorii, să mor sau să transmit COVID-19 familiei și altor persoane din casă.

Îmi asum responsabilitatea în mod voluntari pentru orice risc, pierdere sau problemă personală, inclusiv o boală gravă, accidentare sau deces, care pot apărea în cazul meu sau al persoanelor cu care intru în contact, ca urmare a prezenței în facilitățile complexului, cauzate de neglijența Centrului Național de Tenis sau nu.
-parte din documentul publicat de Koolhof

În document, jucătorii sunt de acord ca ei sau alți membri din familie să nu dea în judecată Asociația de Tenis a Statelor Unite, ATP, WTA, organizatorii, sponsorii, directorii turneului, voluntarii și angajații.

Protocol strict la US Open 2020

Cei care vor face deplasarea la New York vor trebui să respecte protocoalele de sănătate impuse de USTA, forul care guvernează tenisul american. Iată câteva dintre ele:

  • un participant poate să vină însoțit de trei persoane, iar dacă una dintre acestea se îmbolnăvește de COIVD-19, iar jucătorul a fost în contact cu bolnavul, atunci jucătorul va fi descalificat și va intra în carantină timp de 14 zile. Dacă nu a fost în contact, atunci se va supune unui test și apoi se va lua o decizie. De aceea oficialii îi sfătuiesc pe participanți să vină cu un anturaj redus la minimum
  • jucătorii pot alege să se cazeze într-o locuință privată, nu la hotelurile desemnate, însă atunci sunt obligați să plătească toate măsurile de siguranță sanitară. În plus, nu au voie să primească vizite ale altor persoane care nu fac parte din anturajul lor, în cazul unei astfel de întâmplări vor fi excluși din turneu
  • testele PCR sunt obligatorii, primul se va face la sosire, al doilea la 48 de ore distanță pentru a confirma rezultatul celui dintâi. Apoi, există reguli diferite pentru cei care au avut deja COVID-19, ei vor fi retestați din patru în patru zile, cum este cazul lui Novak Djokovic, în timp ce jucătorii care nu au avut se vor supune testului din șapte în șapte zile
  • dacă un jucător părăsește zona de siguranță desemnată de organizatori fără acordul scris al șefului medical sau al directorului turneului, el va fi exclus din competiție, urmând să primească punctele din runda anterioară și să fie penalizat financiar. Dacă unul dintre membrii staff-ului încalcă această regula, el va fi nevoit să plece în decurs de 24 de ore, va primi de asemenea o amendă și nu va mai primi acreditare la ediția din 2021

VIDEO Simona Halep nu e convinsă că va participa la US Open: „În condiţiile actuale, nu!"

Citește mai multe știri din tenis: 

Serena Williams se teme de Covid-19: „Am la mine 50 de măști!” » Proiectul colosal la care a lucrat: „De ce nu am făcut asta acum 20 de ani?!”

Rafael Nadal, decizie clară din cauza pandemiei de COVID-19: nu merge la US Open! „Îmi ascult inima!”

Elina Svitolina şi Kiki Bertens s-au retras de la US Open: „Situația legată de Covid-19 este în continuare îngrijorătoare”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
1717336011646542
Florentin Fl Bengus  •  10 August 2020, 15:52

E un protocol normal. Ca sa scape de niste imbecilitati de procese. De genul: mi-am bagat cainele la microunde si a murit... Nu scrie in prospect ca nu-l pot baga... Va dau in judecata. Cine nu stie ca orice ai face, orice contact reprezinta un risc de imbolnavire? Doar ca ei iti scriu negru pe alb

robotzel
robotzel  •  10 August 2020, 11:08

daca o sa aiba 10 participanti este bine.

10156013562479806
Oprisan Niculae  •  10 August 2020, 11:03

Asta nu mai e turneu.Va fi o cacealma.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează