SPORTURI  »  TENIS  »  REACȚIE

Adaptare diferită » Thiem e mulțumit la New York, Chardy se plânge de orele petrecute în camera de hotel

Dominic Thiem e gata să ia startul la US Open FOTO Guliver/GettyImages
Dominic Thiem e gata să ia startul la US Open FOTO Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat luni, 31 august 2020 18:46 / Actualizat luni, 31 august 2020 19:01

Pentru Dominic Thiem, ambientul de la Flushing Meadows este ”cel mai sigur”. Jeremy Chardy are însă unele critici de adus protocolului gândit de organizatori

Pentru prima dată în carieră cap de serie numărul 2 la un turneu de Mare Șlem, ca urmare a absenței lui Rafael Nadal, austriacul este și unul dintre marii favoriți. Îl recomandă rezultatele de la cele mai recente concursuri importante, inclusiv finalele de la Australian Open 2020 și Turneul Campionilor 2019, dar și bogata activitate pe care a desfășurat-o peste vară. Thiem a fost, de asemenea, între primii care a anunțat că va juca la New York, unde a sosit cu zile bune înainte de startul Masters-ului Western & Southern Open.

„Suntem într-o bulă”

El a subliniat, în conferința de presă dinainte de startul US Open-ului, că nu crede să existe loc mai sigur în lume decât ”bula de la New York”. „Cel mult te poți închide într-o peșteră sau în mijlocul mării”, a adăugat, amuzat. „Mă simt foarte sigur aici. Chiar și așa însă, este clar că se pot întâmpla diverse lucruri, cum este cazul cu Benoit Paire. Sper să nu mai fie nimeni altcineva infectat, dar pot să afirm că aici totul este superstrict”, a insistat Domi. 

Jeremy Chardy, în schimb, și-a revărsat sacul de frustrări în L Equipe, începând cu drumul zilnic care trebuie parcurs între hotelul Long Islannd Marriott și National Tennis Center Billie Jean King. 40 de minute pe puțin. „E lung!”, exclamă francezul, a cărui fire nu se potrivește nici cu recluziunea. „Niciodată în viața mea nu am petrecut atât de mult timp într-un club de tenis. Detest și să stau în camera mea de hotel... Te antrenezi, mănânci, vorbești un pic, apoi aștepți. Ambianța este bizară. Treci de la un teren la altul fără să știi dacă e un antrenament sau un meci oficial”, a detaliat Chardy. 

Mască pe masa de masaj

Acesta are nedumeriri și legate de purtarea măștii. „Să fii obligat să o porți toată ziua, să intri pe teren cu ea pe față, apoi când ieși – sunt lucruri pe care nu le înțeleg deloc. Am fost testați toți la sosire, apoi din nou la fiecare patru zile și trebuie să purtăm masca în exterior, chiar dacă sunt 35 de grade. Un infern!”, exclama Chardy, în declarații culese însă înainte de testul pozitiv al compatriotului Benoit Paire. 

„La fel în vestiar. Nu o poți îndepărta decât atunci când mergi la duș. Eram la un moment dat pe masa de masaj, cu capul în gaură, fără mască și imediat a venit cineva să-mi spună că trebuie să o pun. Era fizioterapeutul meu, cu care sunt aici tot timpul, care vine în camera mea... Nici rucsacul nu îl poți lăsa la vestiar”, a îmbogățit Jeremy lista nemulțumirilor. 

„Sper că nu va fi așa tot timpul. Poate că unor le convine, dar mie nu-mi place deloc să mă aflu aici. Și să joci fără te bucuri... Chiar spuneam echipei mele că dacă nu se schimbă ceva, nu voi juca prea multe turnee anul acesta”, a încheiat numărul 60 mondial. 

Bodyguard la ușă

Benoit Paire, 31 de ani, numărul 23 ATP, a primit sâmbătă testul pozitiv pentru virusul SARS-CoV-2 în timp ce se afla la New York, pentru a disputa US Open-ul. Francezul a jucat și la Western & Southern, dar a abandonat în primul tur la scorul de 6-0, 1-0 pentru adversarul său, Borna Ciorici. De acum, Paire, care este asimptomatic, va rămâne în camera sa de hotel timp de 14 zile, cu o persoană din corpul de securitate al hotelui aflată în permanență la ușă. El a făcut o listă cu cei cu care a avut contact apropiat zilele acestea, în consecință Richard Gasquet, Adrian Mannarino, Gregoire Barrere, Edouard Roger-Vasselin și antrenorul Nicolas Copin vor sta și ei izolați în camerele de hotel. 

Documente noi pentru a putea juca?

Americanul Noah Rubin a îndreptat un deget acuzator spre USTA din cauza măsurilor luate după confirmarea pozitivă la coronavirus lui Benoit Paire. „Unsprezece jucători au avut un contact apropiat cu Paire în ultimele zile și din câte se pare vor disputa turneul fără probleme. Tututor acestor tenismeni li s-a dat o serie nouă de documente pe care să le semneze. Nu au acces în niciuna dintre zone, pot doar să se antreneze și să joace”, a indicat Rubin, unul dintre jucătorii cu păreri ferme împotriva organismelor diriguitoare ale tenisului. „Ne spun că la new York e o mare bulă și că suntem protejați, dar nu e așa. Unele persoane din organizare merg seara la casele lor, există riscul de contaminare cu virusul”, a precizat el. 

Citește și alte știri din sporturi

Campioana mondială Martine Smeets e categorică: „Un club precum CSM București nu poți să-l refuzi!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează