SPORTURI  »  TENIS  »  WTA

Afirmații GRAVE după retragerea Mariei Sharapova: „De ce la Serena Williams se închid ochii, iar pe Sharapova au suspendat-o?”

Maria Sharapova și Serena Williams, după finala de la Australian Open din 2015. foto: Guliver/Getty Images +31   FOTO
Maria Sharapova și Serena Williams, după finala de la Australian Open din 2015. foto: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat luni, 25 mai 2020 22:49

Maria Sharapova (33 de ani) s-a retras din tenis în luna februarie a acestui an. La trei luni de la acel moment, compatriotul Andrei Chesnokov (54 de ani), fost număr 9 în ATP și semifinalist la Roland Garros în 1989, critică Agenția Națională Anti-Doping (WADA). 

Andrei Chesnokov îi ia în colimator pe reprezentanții WADA, acuzând-o pe Serena Williams că ar folosi substanțe interzise.  

„Pentru o jucătoare de tenis, să lipsești un an este un adevărat dezastru. Așa că nu e o surpriză că, după povestea cu meldoniumul, Maria nu s-a mai întors la nivelul ei anterior. 

Am și o mare întrebare pentru WADA. De ce Serena Williams poate folosi amfetamină și se închid ochii, pe motiv că ar fi în uz terapeutic, iar Sharapova a fost suspendată pentru că a folosit o substanță care nu o făcea mai puternică?”, s-a întrebat Andrei Chesnokov, potrivit Match TV.

Maria Sharapova și controversa carierei: 

Maria Sharapova a fost suspendată doi ani (pedeapsă redusă la 15 luni ulterior), începând cu ianuarie 2016, iar de atunci cariera ei s-a schimbat dramatic.

Sharapova a fost suspendată de Federația Internațională de Tenis pentru uz de meldonium, substanță interzisă. Meldonium, THP, MET-88, Mildronats sau Quaterine este un medicament anti-ischemic fabricat de o companie farmaceutică din Letonia. Este folosit în Lituania și în Federația Rusă, dar nu a fost aprobat de Administrația pentru Alimente și Medicamente din SUA. 

Meldonium e folosit clinic pentru a trata angina și infarctul miocardic.Maria Sharapova a revenit în circuit în cursul anului 2017, însă nu a mai atins niciodată performanțele cu care s-a făcut cunoscută înaintea scandalului de dopaj.

5 trofee de Mare Șlema câștigat Maria Sharapova în cariera sa, Australian Open 2008, Wimbledon 2004, US Open 2006, Roland Garros 2012, 2014, disputând alte cinci finale în astfel de competiții

36 de titluriWTA a cucerit Maria Sharapova în cariera sa

Mesajul de „adio” al Mariei Sharapova: 

„Cum lași în urmă singura viața pe care ai cunoscut-o vreodată? Cum te îndepărtezi de arenele pe care te-ai antrenat de când erai doar o fetiță, de jocul pe care îl iubești, unul care îți aducea lacrimi nevăzute și bucurii nespuse, un sport în care ai găsit o familie, alături de fani care au fost în spatele tău mai bine de 28 de ani? Sunt nouă în asta, așa că vă rog să mă iertați. La revedere, tenis!”

FOTO. Cadre inedite cu Maria Sharapova

+27 FOTO

VIDEO. Cum comentează Mihalea Buzărnescu problema dopajului în sport

Citește și alte știri despre tenis: 

FOTO Maria Sharapova, corp de invidiat și după retragere! Ce gustare preferă după antrenamente + mica plăcere vinovată

Virginia Ruzici, singura jucătoare care a pierdut același meci de două ori! Poveste unică de la Roland Garros

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (8)
115133402542612
Tudor Costea  •  26 Mai 2020, 20:35

Americanii aplica deviza sa faci ce zice popa nu ce face el . Un barbat normal la cap nu poate sa considere ca aceasta g.......ila este sexi . Sharapova sa dopat putin si din acest motiv are in continuare corp de femeie.

2566094053612073
Desene Animate Dublate Romana  •  26 Mai 2020, 11:55
Postat de gago747 pe 26 Mai 2020, 10:08

... si sa n-o uitam si pe mahahaharea jimnasta Simone Biles ... stai sa vezi si la aia, dupa niste ani, cite s-or descoperi ...

Stai acasă! Tot prost și nesimțit ești. Mergi la munca prostule, după aceea sa ai invidie pe oameni ce muncesc. România este plina de nesimțiți, iar tu ești cel mai mare din ei. Te-ai găsit și tu *** să vorbești de Simona, ca altceva nu ai ce face. Dar ce pui mei ne interesează de Halep acuma? Articolul este despre halep prostule. Tu crezi ca halep se droghează vreodată în viata asta? ***. Ești spart, și de prost, dar cred ca și din cauza ***. Hai sa fim oameni prostule. Înainte de a deschide gura. ***. Ok! Va supără ceva la ea, bai dar ca nesimțiți o țineți langq ca niște tâmpiți ce sunteți. Ce zici prostia doare?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

gago747
gago747  •  26 Mai 2020, 10:08
Postat de gago747 pe 26 Mai 2020, 10:04

Florence Griffith Joyner

... si sa n-o uitam si pe mahahaharea jimnasta Simone Biles ... stai sa vezi si la aia, dupa niste ani, cite s-or descoperi ...

Vezi toate comentariile (8)
Comentează