SPORTURI  »  TENIS  »  ROLAND GARROS

Virginia Ruzici, singura jucătoare care a pierdut același meci de două ori! Poveste unică de la Roland Garros

Articol de GSP - Publicat luni, 25 mai 2020 15:03

Eurosport a început publicare unui top al celor mai tari meciuri din istoria Roland Garros, turneu de Grand Slam care ar fi trebuit să înceapă azi, dar a fost amânat din cauza coronavirusului.

Pe locul 50 se gătește un meci din 1973, din primul tur al competiției de pe zgura de la Paris, și o are ca protagonistă pe românca Virigina Ruzici (65 de ani), actualul manager al Simonei Halep (28 de ani, 2 WTA).

Partida dintre franțuzoaica Natalie Fuchs și Virginia Ruzici este unică, românca pierzând meciul, de două ori.  Mai întâi a fost descalificată, ulterior a fost reprimită în meci și a pierudt în trei seturi, 3-6, 6-3, 8-10.

„Virginia Ruzici și-a pus numele pe lista câștigătoarelor în 1978, dar cu câțitva ani mai devreme a devenit, fără îndoială, singura jucătoare care a pierdut un meci de două ori. Se întâmpla în 1973, contra franțuzoaicei Nathalie Fuchs, în primul tur. Ruzici era condusă, 5-6 în setul trei, moment în care a avut loc un eveniment puțin probabil” notează  Eurosport.

Virginia Ruzici: „Nebuna de Mariana a intrat pe teren să-mi facă masaj”

„Schimbam terenul, iar nebuna de Mariana (n.r. Mariana Simionescu, fosta jucătoare de tenis și fosta soție a lui Bjorn Borg) a intrat pe teren pentru a-mi face masaj! Eu nu îi cerusem nimic. În România era un obiciei să facem așa. Dar arbitrul m-a descalificat! A fost ca și cum am căzut din cer.

Zece minute mai târziu, când eu eram la duș și plângeam, Mariana a intrat peste mine și mi-a zis «Viri, trebuie să te întorci pe teren!» Marcel Bernard (n.r. președintele de atunci al Federației Franceze de Tenis) a decis să nu mă descalifice. La revenirea pe teren, am pierdut meciul”, își amintește Virginia Ruzici, care a devenit campioană în 1978.

În acest top se mai găsesc două românce. Pe locul 47 e meciul dintre Simona Halep și Sloane Stephens, finala din 2018, câștigată de Simona, scor 3-6, 6-4, 6-1, iar pe 44 e duelul dintre Iva Majoli și Ruxandra Dragomir, din sferturile ediției din 1997, câștigat de croată, scor 6-3, 5-7, 6-2.

FOTO. Imagini spectaculoase din cariera Simonei Halep

+33 FOTO

VIDEO.  Simona Halep a refuzat Monte Carlo, paradisul fiscal al tenisului

Citește mai multe știri din tenis:

Veste bună pentru Simona Halep! Ce se întâmplă cu turneul de la Roland Garros

Maria Sharapova, corp de invidiat și după retragere! Ce gustare preferă după antrenamente + mica plăcere vinovată

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close