SPORTURI  »  TENIS  »  DEZVĂLUIRI

Agassi a vorbit în premieră despre motivele încheierii colaborării cu Djokovic » "El avea un mod de a vedea tenisul, iar eu altul"

FOTO: Guliver/GettyImages
FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de Alexandru StănilăJURNALISPORT - Publicat joi, 07 iunie 2018 16:29

La mai bine de două luni după ce s-a încheiat colaborarea dintre antrenorul Andre Agassi şi fostul lider mondial Novak Djokovic, americanul a vorbit despre motivele care au dus la această despărţire.

Jucătorul sârb, în prezent pe locul 22 ATP, îl cooptase în echipa sa pe Agassi în mai 2017, în speranţa că acesta îl va putea ajuta să revină la forma lui obişnuită, însă accidentările nu i-au permis lui Djokovic acest lucru. Nole a ratat ultima parte a anului 2017 din cauza problemelor de la cot, iar în primele trei luni ale anului 2018 nu a avut parte de nicio performanţă notabilă, astfel că cei doi au decis întreruperea colaborării.

Într-un interviu publicat de Marca după eliminarea lui Djokovic din sferturile de finală de la Roland Garros, Agassi a dezvăluit că au existat numeroase momente când nu se puteau pune de acord, constatând astfel că nu era potrivit pentru nevoile tenismenului care a obţinut 12 titluri de Grand Slam până în prezent.

"Nu s-a întâmplat nimic anume. Scopul meu a fost să îl ajut în tentativa lui de a reveni, îmi plăcea tenisul său, iar acelaşi lucru şi-l dorea şi el, dar problemele de la cot au făcut dificilă îmbunătăţirea jocului său, iar eu nu îl puteam ajuta cu aceste probleme fizice. Totul a decurs foarte lent.

El avea un mod de a vedea tenisul, iar eu altul. Când mi-am dat seama că nu îl ajutam cu ceea ce el îşi dorea, nu a mai avut sens să continuăm. Nu eram ceea ce Djokovici avea nevoie. Însă pentru mine această perioadă nu a reprezentat un loc de muncă, am făcut-o benevol pentru că aşa mi-am dorit, iar acum ne respectăm reciproc în continuare", a declarat Agassi, potrivit sursei citate.

După despărţirea de Agassi şi Radek Stepanek, Novak Djokovic a reluat colaborarea cu antrenorul Marian Vajda (53 de ani), cu care a avut parte de cele mai bune performanţe din carieră. Acum, tenismenul pare a se afla într-o revenire de formă, în ultimele două turnee ATP ajungând până în semifinale la Roma şi în sferturi de finală la Roland Garros.

surse: marca.com, express.co.uk

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
1094143007392149
Florin Rotaru  •  07 Iunie 2018, 18:12

mi-a placut si imi place nole, dar sa nu imi spuneti ca l-au lasat *** sarbi de capul lui !! l-au curtat ei pe amaratul de adi mutu, dar pe nole!! pacat de el !!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close