SPORTURI  »  TENIS  »  ANTRENOR

Fostul număr 2 mondial analizează colaborarea Simonei Halep cu Patrick Mouratoglou: „Am fost surprins la început, dar apoi am realizat că poate funcționa”

Simona Halep și Patrick Mouratoglou // foto: Twitter
Simona Halep și Patrick Mouratoglou // foto: Twitter

Articol de GSP - Publicat joi, 21 aprilie 2022 15:27 / Actualizat joi, 21 aprilie 2022 15:44

Alex Corretja (48 de ani), fost număr 2 mondial în tenis, a analizat colaborarea dintre Simona Halep (30 de ani, locul 20 WTA) și antrenorul Patrick Mouratoglou (51), începută oficial în urmă cu două săptămâni.

Întrebat dacă anunțul colaborării celor doi l-a surprins, Corretja s-a declarat fericit pentru Mouratoglou și a explicat cum ar putea antrenorul francez să îmbunătățească jocul Simonei.

Fostul număr 39 WTA apare în filme pentru adulți: „Primul meu video «hard»”
REPROFILARE
Fostul număr 39 WTA apare în filme pentru adulți: „Primul meu video «hard»”

Alex Corretja, despre colaborarea dintre Simona Halep și Patrick Mouratoglou

„Asta ne arată că Simona are în continuare dorința de a-și îmbunătăți jocul. Mă bucur pentru Patrick, The Coach, fiindcă am o relație foarte bună cu el și îl apreciez, are foarte multe cunoștințe și experiență.

A lucrat cu o jucătoare precum Serena, care mereu a fost foarte agresivă, atât la serviciu cât și la retur, și cei doi au lucrat asupra unor stiluri de joc diferite, așa că poate face asta și cu Simona.

Într-un fel, Simona are un stil diferit față de Serena, dar Patrick poate aduce mai multă agresivitate și niște idei diferite pentru jocul său.

Nu cred că trebuie să schimbe complet stilul de joc al Simonei, fiindcă are modul ei de a juca tenis, însă poate să-i aducă câteva elemente în plus. Patrick este un antrenor cu care este ușor să colaborezi. Cred că este un tip foarte inteligent.

Am fost surprins la anunțul parteneriatului, dar apoi, gândindu-mă puțin, cred că poate funcționa și sper să funcționeze, fiindcă Simona încă poate juca un tenis foarte bun”, a spus Corretja, expert Eurosport.

Primul turneu la care Simona Halep și Patrick Mouratoglou vor lua parte ca echipă va fi cel de la Madrid, între 28 aprilie și 7 mai. Sportiva din Constanța nu a putut accepta invitația la Stuttgart, din cauza problemelor medicale.

Alex Corretja, locul 2 mondial în cel mai bun moment al carierei (februarie 1999), a câștigat 17 trofee pe parcursul carierei. Corretja a fost finalist de două ori la un turneu de Grand Slam, Roland Garros, în 1998 și 2001.

Citește mai multe știri din tenis: 

Sorana Cîrstea s-a calificat în „sferturi” la Istanbul, după o luptă epuizantă, de peste două ore și jumătate

Novak Djokovic condamnă decizia Wimbledon de a suspenda jucătorii ruși și bieloruși: „Nu pot susține așa ceva”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează