SPORTURI  »  TENIS  »  WIMBLEDON

Novak Djokovic condamnă decizia Wimbledon de a suspenda jucătorii ruși și bieloruși: „Nu pot susține așa ceva”

Novak Djokovic/ foto: Imago Images
Novak Djokovic/ foto: Imago Images

Articol de GSP - Publicat joi, 21 aprilie 2022 09:29 / Actualizat joi, 21 aprilie 2022 10:12

Novak Djokovic (34 de ani, 1 ATP) condamnă decizia organizatorilor Wimbledon de a interzice participarea sportivilor din Rusia și Belarus la turneul de Grand Slam din Marea Britanie.

Jucătorii de tenis ruși și bieloruși au fost oficial interziși la Wimbledon, în urma invaziei dictate de Putin în Ucraina, iar liderul ATP și-a arătat susținerea față de sportivii afectați de decizia celor de la All England Club.

Contrastul incredibil dintre pretendentele la titlu: FCSB s-a reinventat, CFR Cluj s-a prăbușit
PLAY-OFF
Contrastul incredibil dintre pretendentele la titlu: FCSB s-a reinventat, CFR Cluj s-a prăbușit

Djokovic condamnă interzicerea rușilor și bielorușilor de la Wimbledon

„Voi condamna întotdeauna războiul. Știu, în calitate de copil care a trăit un război, câte traume emoționale lasă și că oamenii suferă cel mai mult. În Balcani am avut multe războaie în istoria recentă. Cu toate acestea, nu pot susține decizia de la Wimbledon, deoarece jucătorii nu au nimic de-a face cu ea”, a declarat Djokovic, potrivit Marca.

Sportivii ruși și bieloruși, interziși la Wimbledon

Organizatorii turneului de la Wimbledon au emis miercuri un comunicat oficial prin care au anunțat interzicerea sportivilor din Rusia și Belarus de a participa la Grand Slam-ul din Marea Britanie.

În numele All England Club și al Comitetului de conducere al Wimbledon, dorim să ne exprimăm sprijinul continuu pentru toți cei afectați de conflictul din Ucraina în aceste momente șocante și dureroase. Împărtășim condamnarea universală a acțiunilor ilegale ale Rusiei și am analizat cu atenție situația în contextul îndatoririlor noastre față de jucători, față de comunitatea noastră și față de publicul larg din Marea Britanie, în calitate de instituție sportivă britanică.

De asemenea, am luat în considerare orientările stabilite de guvernul britanic în special în legătură cu organismele și evenimentele sportive. Având în vedere profilul Wimbledon în Regatul Unit și în întreaga lume, este responsabilitatea noastră să ne jucăm rolul în eforturile ample ale guvernului, industriei, instituțiilor sportive și creative de a limita influența globală a Rusiei prin cele mai puternice mijloace posibile. În circumstanțele unei astfel de agresiuni militare nejustificate și fără precedent, ar fi inacceptabil ca regimul rus să obțină vreun beneficiu de pe urma implicării jucătorilor ruși sau belaruși în cadrul turneului.

Cu profund regret, vă anunțăm că jucătorii din Rusia și Belarus nu vor primi drept de joc la ediția din acest an.

- comunicat oficial Wimbledon

Nume importante interzise la Wimbledon

Daniil Medvedev (2 ATP) nu va putea continua cursa pentru detronarea lui Novak Djokovic. Rusia mai are un jucător în top 10 mondial, pe Andrey Rublev (8 ATP). Karen Khachanov (26 ATP) și Aslan Karatsev (33 ATP) ar fi fost și ei prezenți pe tabloul principal.

În tenisul feminin, decizia are urmări și mai mari. Nu mai puțin de 9 jucătoare din Rusia aveau clasamentul necesar pentru a lua startul pe tabloul principal al competiției londoneze.

Și Belarusul ar fi avut 3 reprezentante cu pretenții, pe Aryna Sabalenka (6 WTA), Victoria Azarenka (17 WTA) și Aliaksandra Sasnovich (49 WTA).

Citește și alte știri din tenis:

Conducerea ATP atacă interdicția pusă rușilor la Wimbledon 2022: „Discriminare! Decizie nedreaptă”

Sorana Cîrstea s-a calificat în „sferturi” la Istanbul, după o luptă epuizantă, de peste două ore și jumătate

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (26)
protech
protech  •  22 Aprilie 2022, 14:35

Ce sa zica si novax shoshokovic.

protech
protech  •  22 Aprilie 2022, 14:34
Postat de Constantin Vaetus pe 21 Aprilie 2022, 14:48

Nu este războiul lui Putin, cum scria un cineva! Își apără conaționalii! Dar ce are politica cu sportul?Licuriciul cel mare și lingușitorii declarau că nimeni nu poate amesteca cele 2 domenii!

Comentariul asta era bun pe pagina la sosoaca. Aici nu te asculta nimeni.

protech
protech  •  22 Aprilie 2022, 14:32
Postat de Ioan Ghencea pe 22 Aprilie 2022, 10:11

V-ati gandit la cei peste 500.000 romani din Ukraina , cat au suferit pana la acest razboi ???

Canta la alta masa.

Vezi toate comentariile (26)
Comentează