SPORTURI  »  TENIS  »  WIMBLEDON

Conducerea ATP atacă interdicția pusă rușilor la Wimbledon 2022: „Discriminare! Decizie nedreaptă”

Sportivii din Rusia, printre care Medvedev (foto), și cei din Belarus au fost interziși la Wimbledon
Sursa foto: Imago
Sportivii din Rusia, printre care Medvedev (foto), și cei din Belarus au fost interziși la Wimbledon Sursa foto: Imago

Articol de GSP - Publicat miercuri, 20 aprilie 2022 19:31 / Actualizat miercuri, 20 aprilie 2022 20:56

Organizatorii turneului de la Wimbledon au anunțat oficial în această seară că sportivii ruși și bieloruși au primit interdicția de a participa la turneul de Grand Slam din Marea Britanie din acest an. Această decizie a stârnit nemulțumirea celor de la ATP, care condamnă ferm acțiunea celor de la All England Club.

Conducerea ATP, principalul circuit masculin de tenis, se opune deciziei șefilor de la Wimbledon, pe care îi acuză de discriminare. De asemenea, i-a asigurat pe tenismenii ruși și bieloruși că vor putea participa în continuare în turenele pe care ATP le organizează.

Vimbliedon
EDITORIAL
Vimbliedon

„Condamnăm ferm invazia Rusiei în Ucraina și suntem solidari cu milioanele de oameni nevinovați afectați de războiul în curs. Sportul nostru este mândru că funcționează pe principiile fundamentale ale meritului și echității, în care jucătorii concurează ca indivizi pentru a-și câștiga locul în turnee bazate pe clasamentul ATP. 

Credem că decizia unilaterală de astăzi a Wimbledon de a exclude jucători din Rusia și Belarus din turneul britanic din acest an este nedreaptă și are potențialul de a crea un precedent dăunător pentru joc. Discriminarea bazată pe naționalitate constituie, de asemenea, o încălcare a acordului nostru cu Wimbledon, care prevede că intrarea jucătorilor se bazează exclusiv pe clasamentele ATP. 

Orice curs de acțiune ca răspuns la această decizie va fi acum evaluată în consultare cu Consiliul nostru și consiliile membrilor. Este important de subliniat că jucătorilor din Rusia și Belarus li se va permite în continuare să concureze la evenimentele ATP sub un steag neutru, o poziție care a fost împărtășită până acum în tenisul profesionist”, au comunicat cei de la Atp.tour.

Nume importante interzise la Wimbledon

În urma deciziei celor de la Wimbledon, mai mulți sportivi importanți nu vor putea lua startul la Grand Slam-ul Marii Britanii (27 iunie - 10 iulie).

Daniil Medvedev (2 ATP) nu va putea continua cursa pentru detronarea lui Novak Djokovic. Rusia mai are un jucător în top 10 mondial, pe Andrey Rublev (8 ATP). Karen Khachanov (26 ATP) și Aslan Karatsev (33 ATP) ar fi fost și ei prezenți pe tabloul principal. 

În tenisul feminin, decizia are urmări și mai mari. Nu mai puțin de 9 jucătoare din Rusia aveau clasamentul necesar pentru a lua startul pe tabloul principal al competiției londoneze. Și Belarusul ar fi avut 3 reprezentante cu pretenții, pe Aryna Sabalenka (6 WTA), Victoria Azarenka (17 WTA) și Aliaksandra Sasnovich (49 WTA).

Citește alte știri din tenis:

Fostul număr 39 WTA apare în filme pentru adulți: „Primul meu video «hard»”
REPROFILARE
Fostul număr 39 WTA apare în filme pentru adulți: „Primul meu video «hard»”
Novak Djokovic, furios în timpul unui antrenament » A țipat la colaboratori: „Spune-mi ce să fac!”
ATP
Novak Djokovic, furios în timpul unui antrenament » A țipat la colaboratori: „Spune-mi ce să fac!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (9)
347655969058390
Ion Popescu  •  21 Aprilie 2022, 15:05
Postat de Vasile Bazil pe 20 Aprilie 2022, 21:04

Ce ticalosi sunt astia ! Discriminare...pai vorbim de niste cetateni rusi,care daca participa sunt FAVORIZATI in raport cu cetatenii ucrainieni,pe care rusii ii obliga sa stea prin transee !De ce nu se sesizeaza ATPistii si in legatura cu discriminarea ucrainienilor care nu sunt lasati sa mai participe la nici o competitie ?

Nu mai minti in Postul Pastelui ! Jucatorii de tenis din Ucraina au participat la toate turneele.

mishu_74
mishu_74  •  21 Aprilie 2022, 14:51
Postat de elgabri pe 21 Aprilie 2022, 07:27

Deci fratii lor omoara oameni nevinovati in Ukraina iar ei sa fie aplaudati in tarile din vest ??

pe acelasi principiu, tu ai comis o crima si sa faca frate-tu puscarie pt tine? pai cu ce este el vinovat ca tu esti un criminal? oricum nu este mare mirare ca nu intelegi, la fel cum nici tutankamonii aia de la Londra nu inteleg mare lucru, realitatea lor este pe undeva prin secolul 19... au fost ei in stare sa-l amendeze pe Fed acu mai ani pentru ca avea talpa de la adidasi rosie. baaaaai frate, bai :)))

1502241916738818
Ion-Nelu Nistor  •  21 Aprilie 2022, 13:50

Din cate stiu Wimbledon este in Anglia. Nu? Cu alte cuvinte: Invita in casa lor pe cine vor ei. Restul sa stea pe strada. Plus de asta... Am vazut in multe locuri (restaurante; magazine; etc) afisul cu urmatorul anunt pus frumos la intrare: "Ne rezervam dreptul de a nu servi anumite persoane." Asta nu este discriminare. Este dreptul fiecaruia de a primi acasa la el pe cine doreste.

Vezi toate comentariile (9)
Comentează
Close