SPORTURI  »  TENIS  »  TURNEUL CAMPIONILOR

Confuzie la Turneul Campionilor! Zverev, băgat în ceață: „N-are voie să joace în semifinale, nu?” » Ce spune regulamentul

Alexander Zverev / Foto: Imago
Alexander Zverev / Foto: Imago

Articol de GSP - Publicat miercuri, 17 noiembrie 2021 18:59 / Actualizat miercuri, 17 noiembrie 2021 19:53

Alexander Zverev (24 de ani, 3 ATP) are o victorie și o înfrângere după primele două meciuri de la Turneul Campionilor, iar calificarea sa în semifinale depinde de meciul de joi cu Hubert Hurkacz (24 de ani, 9 ATP). Regulamentul i-a dat însă mari bătăi de cap neamțului.

Matteo Berrettini, care s-a retras chiar în timpul meciului cu Zverev, a fost înlocuit cu Jannik Sinner. Italianul a debutat cu o victorie, 6-2, 6-2 cu Hukacz, și a intrat în calculele pentru calificarea în semifinale. Zverev a fost însă surprins să afle că acesta poate trece de grupe, fiind păcălit de regulile inedite de departajare ale turneului.

Novak Djokovic aleargă spre al șaselea titlu la Turneul Campionilor » Calificare fără emoții în semifinale
Turneul Campionilor
Novak Djokovic aleargă spre al șaselea titlu la Turneul Campionilor » Calificare fără emoții în semifinale

Zverev, surprins la Turneul Campionilor: „Care sunt regulile?”

„Care sunt regulile? Sinner nu poate juca în semifinale, nu? Cred că trebuie să joci toate cele 3 meciuri ca să te califici”, a declarat Zverev, conform presei din Italia. 

Apoi, neamțul a fost corectat de un jurnalist: „Oh, asta e regula? Deci încă se poate califica”, s-a corectat Zverev.

Cum se poate califica Sinner în semifinale

Chiar dacă va juca numai două partide, Sinner poate ajunge în semifinale. Are nevoie de o victorie cu Medvedev, deja calificat, și de ajutorul lui Hurkacz, care ar trebui să-l învingă pe Zverev. În această situație, Medvedev și Sinner ar avea 2 victorii, Zverev și Hurkacz câte una și Berrettini zero. Primii doi ar merge mai departe.

Dacă Sinner obține a doua victorie, dar și Zverev câștigă ultimul meci, atunci se va ajunge la egalitate în trei, cu Medvedev, Zverev și Sinner, care ar avea câte două victorii. Primul criteriu de departajare după numărul de victorii este numărul de meciuri jucate! Medvedev și Zverev au trei, Sinner doar două.

Hurkacz poate obține și el calificarea, dacă îl învinge pe Zverev, iar Sinner pierde cu Medvedev. Hurkacz, Zverev și Sinner ar fi la egalitate cu o victorie. Italianul ar fi scos din calcule din cauza numărului mai mic de meciuri jucate, iar polonezul ar merge mai departe grație victoriei din meciul direct cu Zverev.

Ultimele două partide, Medvedev - Sinner și Hurkacz - Zverev, vor stabili primii doi clasați ai Grupei Roșii, unde situația se prezintă astfel:

  1. Medvedev - 2 victorii, 0 înfrângeri
  2. Zverev - 1 victorie, 1 înfrângere
  3. Sinner - 1 victorie, 0 înfrângeri
  4. Hukacz - 0 victorii, 2 înfrângeri
  5. Berrettini - 0 victorii, 1 înfrângere

Sinner pe val la turneul Campionilor!

Jannik Sinner scrie istorie pentru tenisul italian, fiind cel mai tânăr jucător din Italia care a intrat în Top 10, performanță reușită în octombrie, după turneul de la Viena. 

La 20 de ani, puștiul antrenat de Riccardo Piatti se află acum pe locul 11 și a intrat în joc la Turneul Campionilor după retragerea compatriotului Matteo Berrettinni, pe care l-a înlocuit în calitate de rezervă. În primul meci, Jannik Sinner l-a învins categoric pe Hubert Hurckacz, scor 6-2, 6-2.

Citește și alte știri din tenis:

VIDEO Novak Djokovic, calificare în semifinalele Turneului Campionilor

Înfrângere la limită » Horia Tecău pierde și al doilea meci de la Turneul Campionilor și e eliminat din competiție

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează