SPORTURI  »  TENIS  »  WTA PARMA

Ana Bogdan, noua campioană de la Parma! Românca a trecut cu ușurință de Anna Karolina Schmiedlova și a pus mâna pe trofeu

Ana Bogdan, noua campioană de la Parma
Ana Bogdan, noua campioană de la Parma

Articol de , - Publicat sambata, 23 septembrie 2023 18:12 / Actualizat sambata, 23 septembrie 2023 18:28

Ana Bogdan (30 de ani, 71 WTA) a învins-o pe slovaca Anna Karolina Schmiedlova (29 de ani, 56 WTA), scor 7-5, 6-1, și a câștigat turneul Challenger de la Parma. 

Ana Bogdan a trecut de Anna Karolina Schmiedlova și este noua campioană a turneului de la Parma 

Românca a început bine o înfruntare disputată pe un vânt puternic, deranjant, care le-a obligat pe ambele jucătoare să-și ajusteze execuțiile, să lovească ceva mai în interiorul terenului. 

Un break reușit din chiar primul game al meciului, la a patra șansă, i-a dat Anei un impuls de încredere, mai ales pentru a salva trei ocazii de break ale adversarei în game-ul următor. 

Un joc cu posibilă importanță ulterioară a fost al cincilea, cel în care Ana a avut nu mai puțin de 5 oportunități de a se desprinde la 4-1 cu două break-uri, însă Schmiedlova a răzbit până la urmă. 

Mai mult, a reușit să câștige rapid contra serviciului, echilibrând setul, 3-3. O jucătoare căreia îi place zgura, slovaca a ajuns anul acesta până în "optimi" la Roland Garros. Ea a venit la Parma după un alt turneu pe suprafața roșie, tot WTA 125, la Ljubljana, unde s-a oprit în turul 2.

Bogdan s-a concentrat mai bine pe retur la 4-4, moment important, adversara a scăpat câteva greșeli și, cu pumnul strâns, românca a marcat momentul realizării break-ului. Servind pentru set însă, nu a mai avut același succes. 5-5, suspans în continuare. 

Și încă un break, încă o ocazie de a parafa actul inaugural, vântul răvășind în continuare zgura, agitând copacii de pe margine. 

Ana Bogdan - Anna Karolina Schmiedlova 7-5, 6-1

Ana Bogdan a reușit să se impună până la urmă, un 7-5 muncit și meritat, care s-a întins pe o oră și 15 minute. Break-ul a venit apoi din nou repede în actul secund, în game-ul al treilea, la a patra oportunitate. 

Bogdan a continuat să se încurajeze, "Hai, haide!", la fiecare reușită, mai ales după ce a rotunjit și al doilea break cu un rever superb în lung de linie. 4-1 încurajator, după o evoluție mai exactă a româncei, greșelile fiind mai degrabă în dreptul slovacei. 

Apoi totul curge în favoarea româncei, care semnează un set secund dominat, 6-1.

Turneul de la Parma, al doilea câștigat de Ana Bogdan în 2023

Al doilea titlu din acest an pentru româncă, după cel de la Iași, acolo unde și-a păstrat trofeul, care o trimite 10 locuri mai sus decât poziția ei din această săptămână, până pe 61. 

Ultimul act de la Parma Ladies Open a fost al cincilea meci direct împotriva slovacei, cea care conducea înaintea finalei cu 3-1, toate duelurile lor având loc pe zgură. Schmiedlova s-a impus la Bogota 2018 în semifinale, la București 2018 în turul 1 și în turneul WTA 125 de la Marbella, de anul trecut, cedând un singur set în aceste trei înfruntări. 

Victoria Anei s-a consemnat, interesant, tot la Parma, în 2022, când concursul făcea parte din categoria WTA 250. După o luptă întinsă pe maximum de acte, "tricolora" câștiga cu 6-2, 3-6, 6-3 în turul secund, apoi avansa până în semifinalele competiției.

Ana Bogdan, noua campioană de la Parma! Românca a trecut cu ușurință de Anna Karolina Schmiedlova și a pus mâna pe trofeu
FOTO: Twitter @Colcestrian

Ce sunt turneele WTA 125?

Circuitul feminin a inclus turneele WTA125 din 2012 sub titulatura de seria Challenger, denumire similară cu cea din ATP. Sunt situate imediat sub turneele cel mai bine răsplătite cu puncte și bani, oferind însă, la rândul lor, recompense decente.

Anul acesta, calendarul conține 14 competiții de acest nivel, găzduite de Franța, Spania, Italia, câte 3, Columbia, Mexic, Croația, Suedia și România.

În 2023, Sorana Cîrstea și Ana Bogdan sunt singurele jucătoare din România care s-au impus într-un astfel de turneu, la Reus în Spania, respectiv Iași.

Citește și alte știri din tenis: 

Andy Murray vrea să ajungă la Jocurile Olimpice de la Paris, după dezamăgirea de la Tokyo 2020
JOCURI OLIMPICE
Andy Murray vrea să ajungă la Jocurile Olimpice de la Paris, după dezamăgirea de la Tokyo 2020
Laver Cup e gata pentru a șasea ediție » Fără jucători din Top 5, dar cu stil și sfaturi de la Roger Federer
LAVER CUP
Laver Cup e gata pentru a șasea ediție » Fără jucători din Top 5, dar cu stil și sfaturi de la Roger Federer

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (5)
Rotidana
Rotidana  •  24 Septembrie 2023, 10:58

Felicitari Ana si mult succes la celelalte turnee!

emilneagu2001
emilneagu2001  •  24 Septembrie 2023, 02:54
Postat de achenbachfrederikk pe 23 Septembrie 2023, 19:04

Bravo Ana!!! Felicitari! Halep cand joaca? Si unde?

Halep!? nu ai auzit că su suspendat-o 4 ani

Syryus
Syryus  •  23 Septembrie 2023, 19:30

Bravo Ana

Vezi toate comentariile (5)
Comentează