SPORTURI  »  TENIS  »  WTA PARMA

VIDEO Ana Bogdan, campioană în turneul de la Parma: „Până la urmă, important este să fii fericit!”

Ana Bogdan cu trofeul de la Parma Foto Daniele Combi
Ana Bogdan cu trofeul de la Parma Foto Daniele Combi

Articol de - Publicat sambata, 23 septembrie 2023 22:12 / Actualizat sambata, 23 septembrie 2023 22:34

Ana Bogdan, 30 de ani, #71 WTA a cucerit al treilea titlu WTA 125 al carierei, după 7-5, 6-1 în finala de la Parma cu Anna Karolina Schmiedlova, 29 de ani, #58 WTA, spunând apoi că și-a dorit să revină după semifinala pierdută anul trecut și să cucerească trofeul

Ana Bogdan a cucerit la Parma Ladies Open al doilea titlu al ei din acest an, după cel de la Iași, acolo unde și-a păstrat trofeul câștigat în 2022.

Succesul din Italia care o trimite 10 locuri mai sus decât poziția ei din această săptămână, până pe 61.

Ana Bogdan: „Am decis să revin, să încerc să câștig”

„Anul trecut, după ce am pierdut semifinala, am decis deja că vreau să revin și să încerc să câștig turneul”, a declarat Ana Bogdan, cap de serie 2, după ce s-a impus în ultimul act în fața Annei Karolina Schmiedlova, favorita principală, cu 7-5, 6-1 în o oră și 53 de minute.

Așa cum am spus de multe ori pe parcursul săptămânii, iubesc Italia, mă simt bine la acest club și sunt fericită cu modul în care au mers lucrurile”, a adăugat ea.

Ultimul act de la Parma Ladies Open a fost al cincilea meci direct împotriva slovacei, cea care conducea înaintea finalei cu 3-1, toate duelurile lor având loc pe zgură. Schmiedlova s-a impus la Bogota 2018 în semifinale, la București 2018 în turul 1 și în turneul WTA 125 de la Marbella, de anul trecut, cedând un singur set în aceste trei înfruntări.

Prima victorie a Anei se consemnase, interesant, tot la Parma, în 2022, când concursul făcea parte din categoria WTA 250. După o luptă întinsă pe maximum de acte, „tricolora" câștiga cu 6-2, 3-6, 6-3 în turul secund, apoi avansa până în semifinalele competiției.

„Nu-mi aminteam, trebuie să recunosc”, a spus Ana când a fost întrebată despre acel meci. „Anna Karolina este o adversară dificilă, solidă și foarte echilibrată”, a caracterizat-o românca pe adversara ei.

3 titluri,toate de categorie WTA 125, are în palmares Ana Bogdan, Iași 2022 și 2023 și Parma 2023, ea disputând și finala la Limoges 2021. De asemenea, cea mai valoroasă finală este cea de anul trecut, de la Varșovia, turneu de categorie WTA 250

„Eu mi-am dorit foarte mult să câștig finala și mi-am pus inima cu totul în acest meci, ca să-l pot încheia cu o amintire frumoasă”, a punctat Bogdan.

Ana Bogdan: „Nu a fost un an ușor pentru mine”

Acum două luni, ea reușea să atingă cea mai bună poziție a carierei, locul 39, pe 24 iulie, dar între timp alunecase până pe 71. „Nu a fost un an ușor pentru mine, dar am muncit din greu împreună cu echipa mea și în fiecare săptămână dau tot ce am mai bun.

Toate jucătoarele și jucătorii se lovesc de dificultăți, eu vreau mereu să mă străduiesc cât pot de mult fără să mă gândesc la locul din clasament. Până la urmă, important este să fii fericit”, a încheiat Ana Bogdan.

Citește și: 

Ana Bogdan, noua campioană de la Parma! Românca a trecut cu ușurință de Anna Karolina Schmiedlova și a pus mâna pe trofeu
wta PARMA
Ana Bogdan, noua campioană de la Parma! Românca a trecut cu ușurință de Anna Karolina Schmiedlova și a pus mâna pe trofeu
Grila de start în Marele Premiu al Japoniei » Red Bull poate pune mâna pe al șaselea titlu mondial
MP AL JAPONIEI
Grila de start în Marele Premiu al Japoniei » Red Bull poate pune mâna pe al șaselea titlu mondial

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
traian_v
traian_v  •  25 Septembrie 2023, 17:48

Felicitari Ana Bogdan! Multumim pentru vestile bune !

10geo
10geo  •  24 Septembrie 2023, 09:57

Felicitari!!!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează