SPORTURI  »  TENIS  »  TRANSYLVANIA OPEN

VIDEO A schimbat suprafața și a pierdut ritmul » Ana Bogdan, eliminată în primul tur la Transylvania Open

Ana Bogdan a fost eliminată în primul tur la Transylvania Open / Sursă foto: Facebook
Ana Bogdan a fost eliminată în primul tur la Transylvania Open / Sursă foto: Facebook

Articol de - Publicat luni, 10 octombrie 2022 22:00 / Actualizat luni, 10 octombrie 2022 22:23

Ana Bogdan (29 de ani, 46 WTA), prima jucătoare din România care a evoluat la Cluj-Napoca și care a traversat o perioadă bună în turneele pe zgură, a fost învinsă la debutul de la Transylvania Open de Jule Niemeier (23 de ani, 74 WTA), scor 6-7 (5), 2-6.

Ana Bogdan, cel mai bine clasată jucătoare dintre cele patru românce prezente pe tabloul principal de la Cluj-Napoca, a părăsit turneul încă de la meciul de debut. Favorită 3, Ana Bogdan venea după două semifinale reușite pe zgură la Portoroz și la Parma. 

Ana Bogdan a schimbat suprafața și a pierdut ritmul

Românca în vârstă de 29 de ani și clasată pe poziția 46 în clasamentul WTA a schimbat suprafață și a pierdut ritmul. A întâlnit și o jucătoare cu lovituri puternice, care și-a impus jocul. Jule Niemeier, 74 WTA, a avut nevoie de două seturi pentru a avansa. Românca a cedat cu 6-7 (5), 2-6.

Ea nu mai pierduse din primul tur la un turneu din circuitul WTA din luna iulie, de la Palermo. Apoi a disputat o finală la Varșovia (WTA 250), a câștigat la Iași (WTA 125), ambele pe zgură, apoi a mers la New York pentru US Open, unde a fost eliminată în turul al doilea, a revenit pe zgură și a legat cele două semifinale

14lovituri direct câștigătoare a adunat Ana Bogdan în partida de ieri, în timp ce adversara sa a ajuns la 34

Marți, vor intra pe teren, în BT Arena, și celelalte românce care s-au înscris la turneul de categorie WTA 250 de la Cluj-Napoca: Gabriela Ruse, Irina Bara și Jaqueline Cristian. Tot marți va evolua și Eugenie Bouchard, finalistă la Wimbledon în 2014, ea urmând să o întâlnească pe favorita 2, Anhelina Kalinina din Ucraina.

Programul de marți al româncelor la Transylvania Open

  • Irina Bara (150 WTA) - Nuria Parrizas-Diaz (75 WTA, Spania) al doilea meci
  • Jaqueline Cristian (83 WTA) - Xiyu Wang (80 WTA, China) nu înainte de ora 15:00
  • Gabriela Ruse (104 WTA) – Harmony Tan (122 WTA, Franța) al cincilea meci
  • Televizare DigiSport 2. Primul meci debutează la ora 12:00

Krejcikova s-a retras de la Transylvania Open

Campioana de la Roland Garros din 2021, Barbora Krejcikova, favorită principală a turneului de la Cluj-Napoca, a anunțat luni că nu mai poate ajunge la Cluj-Napoca. Duminică, ea a jucat o finală epuizantă la Ostrava cu liderul mondial, Iga Swiatek, învingând cu 5-7, 7-6(4), 6-3. 

În săptămâna precedentă, cehoaica de pe locul 14 se impusese și la Tallinn. „Din nefericire, după atât de mult tenis jucat în ultimele două săptămâni, vechea mea accidentare de la încheietură nu mă lasă să evoluez la Cluj-Napoca. Sunt foarte dezamăgită, îmi doream foarte mult să ajung la acest turneu”, a transmis Krejcikova. 

De asemenea, și Laura Siegemund s-a retras, luni, iar locul său a fost luat de Harmony Tan.

Citește și alte știri din tenis: 

FOTO Imagini dezolante în Polivalenta din Cluj-Napoca » Tenis cu tribunele goale la Transylvania Open

VIDEO Ucraineanca Dayana Yastremska, victorie emoționantă la Transylvania Open: „Am văzut știrile de acasă, nu a fost o zi ușoară! Mulțumesc, România!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
romeverest
romeverest  •  11 Octombrie 2022, 20:58

Nu suprafata de joc a influentat eliminarea Anei Bogdan, ci valoarea lui Niemeier, jucatoare superioara din toate punctele de vedere !!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează