SPORTURI  »  TENIS  »  ROLAND GARROS

Ana Bogdan - Marketa Vondrousova // Victorie dramatică obținută de româncă în fața noii senzații a tenisului din Cehia » Adversar de 5 stele în turul secund

FOTO: Guliver/GettyImages +2   FOTO
FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat marti, 29 mai 2018 22:02

Ana Bogdan (25 de ani, 66 WTA) a învins-o pe Markete Vondrousova (18 ani, 94 WTA), scor 6-3, 1-6, 6-4 și s-a calificat în turul secund de la Roland Garros. 

Ana Bogdan pornea din postură de outsider în duelul cu noua senzație a tenisului din Cehia. Românca a început excelent, a servit impecabil în primul meci, fără să îi acorde vreo șansă de break adversarei.

Marketa Vondrousova și-a ridicat vizibil nivelul jocului în actul secund. Pe fondul unor greșeli neforțate ale Anei, cehoaica s-a impus lejer, scor 6-1, în doar 38 de minute. 

Setul decisiv a avut de toate. Ana s-a distanțat rapid la 4-1, însă Marketa nu a cedat. A egalat la 4 și a beneficiat de nu mai puțin de 4 mingi de break în game-ul 9. Bogdan a rezistat eroic, a câștigat cel mai frumos schimb la partidei, după două voleuri superbe din preajma fileului și a căpătat avantajul necesar victoriei. După o oră și 55 de minute, Ana Bogdan a închis jocul, scor 6-3, 1-6, 6-4.

Ana Bogdan o va înfrunta în turul secund pe Angelique Kerber (30 de ani, 9 WTA), în primul duel direct din carieră.

Alte două românce au debutat astăzi la Roland Garros.

  • Irina Begu s-a calificat în turul secund, unde o va înfrunta pe Shuai Zhang. Vezi detalii AICI!
  • Sorana Cîrstea a fost eliminată, după un meci maraton, de Daria Gavrilova. Vezi detalii AICI!

Ana Bogdan - Marketa Vondrousova 6-3, 1-6, 6-4

Game, set, meci,  Ana Bogdan! 

Game Bogdan, 5-4: Ana rămâne eroic în meci. Salvează nu mai puțin de 4 mingi de meci și reușește un super-backhand în lung de linie pentru a-și crea prima șansă de game.

Game Bogdan, 2-1: Cel mai frumos schimb al meciului este câștigat de Ana Bogdan. Două voleuri din preajma fileului o aduc pe româncă în avantaj.

Game Bogdan, 1-0: Ana Bogdan începe cu dreptul setul decisiv. Tânăra din Cehia greșește două mingi simple.

A început setul decisiv!

Game Vondrousova, 1-6: Cehoaica își adjudecă setul în 38 de minute.

Break Vondrousova, 1-5: Ana Bogdan a reușit două lovituri spectaculoase, un forehand în lung de linie și o scurtă impecabilă, insuficiente însă. 

A început setul secund!

Game Bogdan, 6-3: Game-fulger reușit de Ana Bogdan. 4 servicii impecabile pun capăt primul act.

Game Bogdan, 5-2: Românca profită de erorile neforțate ale Vondrousovei și e la un singur game de adjudecarea primului set. 

Break Bogdan, 4-2: Ana închide punctul cu o "scurtă" impecabilă.

Game Bogdan, 3-2: Ana revine după ce a fost condusă, 15-30, și trece din nou la conducere. 

Game Vondrousova, 2-2: Cel mai echilibrat game al înfruntării este tranșat de cehoaică.

Partida a început!

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (15)
viomarmi22
viomarmi22  •  30 Mai 2018, 09:47

Nici Kerber nu mai este ceea ce a fost odată, este la apusul carierei, se mișcă mai greu și mingile returnate sunt destul de slabe, d”aia nu cred că va mai câștiga vreun turneu important până se va retrage, au apărut destule fete talentate care o pot învinge pe traseu fără prea mult efort ! Ana Bogdan are o șansă, dacă nu greșește precum în setul 2 cu cehoaica pleacă cu 50% șanse de câștig, restul pentru a o învinge contează determinarea și ambiția !

cristy82
cristy82  •  30 Mai 2018, 09:18
Postat de Popescu Alexandru pe 30 Mai 2018, 08:32

Deci autorul articolului(nesemnat) considera ca locul 66 e mult mai slab decat locul 94 WTA!Cand scrieti articolele le mai recititi si voi inainte sa le publicati?Se pare ca nu si va faceti de ras!

daca te uitai si la cotele date de casele de pariuri care nu sunt tocmai intamplatoare aflai ca fusese favorita clara cehoaica.

1776365605757168
Popescu Alexandru  •  30 Mai 2018, 08:32

Deci autorul articolului(nesemnat) considera ca locul 66 e mult mai slab decat locul 94 WTA!Cand scrieti articolele le mai recititi si voi inainte sa le publicati?Se pare ca nu si va faceti de ras!

Vezi toate comentariile (15)
Comentează