SPORTURI  »  TENIS  »  ROLAND GARROS

Ana Bogdan, primele cuvinte după eliminarea de la Roland Garros: „Îmi era greu din punct de vedere mental să-mi spun asta”

Ana Bogdan // FOTO: Guliver/GettyImages
Ana Bogdan // FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat joi, 01 octombrie 2020 22:38 / Actualizat joi, 01 octombrie 2020 23:23

Ana Bogdan (27 de ani, 93 WTA) a cedat în turul doi la Roland Garros contra jucătoarei din SUA, Sofia Kenin (21 de ani, 6 WTA), scor 6-3, 3-6, 2-6.

- Ana, un meci dificil, ai avut avantaj, după primul meci spuneai că te-ai temut să alergi spre fileu având în vederea accidentarea pe care ai suferit-o la Praga, a fost cazul și acum cu Kenin, mai ales că a pus multe scurte?
- Nu am avut nimic fizic, nu am avut nicio durere. Ea ascundea bine scurtele și mi-era foarte greu să-mi dau seama când le va pune, veneau în momente neașteptate, eu lovind puternic și destul de lung pe fundul terenului se pare nu a încurcat-o acest lucru. Singurul lucru pe care l-am simțit a fost că nu puteam să sprintez, mi-era greu din punct de vedere mental să-mi spun că pot ajunge la acea minge, că pot să mă duc către scurtă

- Ai avut vreun antrenament pe arena Philipphe Chatrier înainte de meciul de joi?
- Jumătatea de oră la încălzirea de dimineață, nu am avut dificultăți decât atunci când ea dădea niște mingi mai înalte și mai lungi, mi-era un pic ciudat cu lumină, însă eu cred că m-am adaptat foarte rapid și mi-a făcut o mare plăcere să fiu pe acel teren.

- E dificil să evoluezi contra jucătoarelor de Top 10, aceasta a fost doar a treia ta întâlnire contra unei fete dintre primele zece?
- Este diferit să evoluezi împotriva unei jucătoare de Top 10 pentru că ele au o putere mare de luptă și de concentrare, nu contează cât este scorul joacă de la început la sfârșit, ba chiar atunci când scorul este mai strâns găsesc soluțiile mai bune și vin cu lovituri foarte bune.

- Cu ce gânduri pleci de la Paris?
- Plec cu gânduri bune de la Paris, în primul rând mă bucur că sunt sănătoasă și că am putut să joc, în al doilea rând meciul cu Kenin a fost un meci destul de bun pentru mine, mi-aș dori să mai prind astfel de meciuri sub presiune și să joc la nivel mai înalt și să ridic și eu nivelul de joc.

Când am pășit pe teren mi-am spus că eu trebuie să fiu cea care controlează jocul, să nu o las pe ea să fie în control, iar acest lucru l-am reușit până la 3-3 în setul al doilea. Mi-a fost greu să trec peste cele două mingi de break pe care le-am avut acolo, puteam începe mult mai bine setul al treilea
 – Ana Bogdan

Citește mai multe știri de la Roland Garros

Simona Halep dezvăluie cum se simte fără fani la Roland Garros: „Nu primim energie mai deloc” » Mesaj pentru suporterul român care a atras toate privirile

Organizatorii au anunțat programul de la Roland Garros! Când se joacă Halep - Anisimova

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează