SPORTURI  »  TENIS  »  ROMÂNIA-UNGARIA

S-a stabilit programul duelului România - Ungaria la Billie Jean King Cup! Când au loc meciurile » Tecău: „Să lupte până la capăt!”

Ana Bogdan și Dalma Galfi dând mâna după tragerea la sorți de ieri. FOTO: FRT
Ana Bogdan și Dalma Galfi dând mâna după tragerea la sorți de ieri. FOTO: FRT

Articol de - Publicat vineri, 11 noiembrie 2022 10:29 / Actualizat vineri, 11 noiembrie 2022 10:32

Ana Bogdan (29 de ani, #48 WTA) şi Dalma Galfi (24 de ani, #85 WTA) se întâlnesc azi, la Oradea, în primul meci al confruntării din play-off-ul Billie Jean King Cup, apoi vor juca Jaqueline Cristian (24 de ani, #148 WTA) și Anna Bondar (25 de ani, #71 WTA).

  • Partidele vor fi liveTEXT pe GSP.ro și în direct pe Digi Sport și Prima Sport

Două zile importante de tenis la Oradea, acolo unde echipa de Billie Jean King Cup a României o înfruntă pe cea a Ungariei pentru un loc în calificările pentru faza finală a ediției viitoare. 

Constantin Anghelache lansează o informație-șoc: „Un investitor din Emirate ar vrea să investească la Dinamo. Are zeci de miliarde din petrol”
DINAMO
Constantin Anghelache lansează o informație-șoc: „Un investitor din Emirate ar vrea să investească la Dinamo. Are zeci de miliarde din petrol”

Primul meci de simplu are loc azi, de la ora 15:00, între Ana Bogdan (48 WTA) şi Dalma Galfi (85 WTA), care s-au mai întâlnit o singură dată, românca ieşind învingătoare cu 1-6, 6-4, 6-2 în 2019, în primul tur la Dubai.

Al doilea meci de simplu le opune pe Jaqueline Cristian şi pe Anna Bondar, maghiara având victorii în ambele partide directe. În 2018, Bondar a câştigat la Bucureşti, în „optimi”, cu 6-2, 7-6 (4), iar în 2019 se impunea la Curitiba cu 6-2, 6-4, în semifinale. Sâmbătă se vor disputa ultimele trei meciuri, două de simplu și cel de dublu.

Program meciuri

Vineri

  • Ana Bogdan – Dalma Galfi, după ora 15:00 
  • Jaqueline Cristian – Anna Bondar, după ora 16:30 

Sâmbătă, după ora 13:00

  • Ana Bogdan – Anna Bondar 
  • Jaqueline Cristian – Dalma Galfi 
  • Monica Niculescu, Anca Todoni – Reka Luka Jani, Panna Udvardy

România va avea un sprijin important în meciul cu Ungaria

Din lotul României nu va juca Gabriela-Elena Ruse, care nu s-a simţit bine în ultimele zile şi nu s-a antrenat la nivelul necesar, dar care, întremată, a declarat în conferinţa de presă de după tragerea la sorţi că va fi alături de fete, cu tot sufletul, cu încurajări şi susţinere morală.

8 victoriiare România în fața Ungariei din 9 întâlniri consemnate până acum în Fed Cup, cea mai recentă în 2014

„E un duel lung, de cinci întâlniri, e bine că o avem alături pe Gabi, sănătoasă. Este o jucătoare pe care contezi şi ne dorim ca toate jucătoarele noastre să fie la un nivel cât mai bun. Când ai o situaţie de genul acesta, te adaptezi, ne-am îndreptat atenţia spre Ana şi Jaqueline şi consider că am pregătit această întâlnire cât de bine am putut”, a explicat căpitanul echipei, Horia Tecău.

„Luăm fiecare meci la rând. Cele de vineri sunt importante, amândouă. Desigur, e important cum începi şi cum îţi aduci de partea ta publicul, să ai acea energie la început de meci, dar suntem profesionişti, fetele fac asta săptămână de săptămână, sunt obişnuite ca şi atunci când lucrurile nu merg chiar bine să lupte până la capăt. Şi asta vom face”, a mai afirmat Tecău.

Câştigătoarele acestui play-off vor evolua în calificările din 2023 pentru turneul final, în timp ce învinsele vor evolua în regiunile lor din Grupa I.

Scandal uriaș la Euro 2022, după scenele jenante cu adversarele României » Au ratat intenționat, apoi au sărbătorit golul adversarelor!
EURO 2022
Scandal uriaș la Euro 2022, după scenele jenante cu adversarele României » Au ratat intenționat, apoi au sărbătorit golul adversarelor!

Citește și:

România - Spania » „Tricolorele” înfruntă echipa care a provocat un scandal uriaș la Euro 2022! Cum ne calificăm

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează