SPORTURI  »  TENIS  »  TURNEUL CAMPIONILOR

Analiza grupei de foc în care evoluează Horia Tecău şi Jean Julien Rojer la Turneul Campionilor

Articol de , - Publicat marti, 04 noiembrie 2014 00:00 / Actualizat luni, 03 noiembrie 2014 23:22

Perechea româno-olandeză îi va înfrunta din nou pe fraţii Bryan, la puţin peste o săptămînă de duelul din semifinalele de Masters 1000 de la Paris Bercy. De asemenea, vor juca împotriva cuplului numărul 3 mondial, Peya/Soares, şi a campionilor de la Melbourne, Kubot şi Lindstedt.

Pentru a treia oară în carieră, Horia Tecău va fi la Turneul Campionilor de la Londra. La acest turneu cu format unic, ce oferă şanse şi emoţii diferite de cele de peste an. De data aceasta, s-a calificat alături de partenerul său din acest sezon, Jean-Julien Rojer, după ce în 2011 şi 2012 evoluase în sala O2 împreună cu Robert Lindstedt.

Iar ieri, el şi Juls şi-au aflat adversarii din grupă. Sînt în prima, A, unde se mai află gemenii Bob şi Mike Bryan, cuplul austriaco-brazilian Peya/Soares şi cel polono-suedez Kubot/Lindstedt. Dincolo, seria B e deschisă de veteranii Nestor şi Zimonjici (Can/Ser), apoi vin francezii Benneteau şi Roger-Vasselin, campioni la Roland Garros, şi duetul croato-brazilian Dodig/Melo.

Grupa în care se află Tecău e mai dură decît cealaltă. În primul rînd, pentru că acolo sînt fraţii Bryan. Jucătorii dominatori de dublu ai ultimilor ani, cei care în 2014 au ajuns la peste 100 de titluri cucerite împreună, record absolut, şi la 16 trofee de Mare Şlem, după triumful de la US Open, din septembrie.

Aceştia sînt, de altfel, coşmarul majorităţii competitorilor de dublu. Horia şi Juls intră în club, avînd un bilanţ frustrant în faţa gemenilor americani. În 9 meciuri disputate contra lor, cu diverşi parteneri, românul a obţinut o singură victorie. Se întîmpla în 2012, în semifinalele de la Cincinnati, alături de Robert Lindstedt. În cel priveşte pe Rojer, a adunat 16 dueluri cu Bryanii, toate pierdute.

0-3 anul acesta
Anul acesta, i-au întîlnit de trei ori. Primele două dispute, de la Madrid şi Cincinnati, au fost strînse, decise de fiecare dată în supertie-break. Cea mai recentă s-a consumat acum cîteva zile, în semifinalele de Masters 1000 de la Paris-Bercy, un dublu 6-3 pentru americani.

"E foarte greu să joci împotriva lor pentru că sînt o echipă extrem de sudată. Acoperă excelent terenul, sînt activi tot timpul, se mişcă încontinuu ca să speculeze orice spaţiu. În plus, ştiu foarte bine ce are de făcut fiecare şi unde va trimite partenerul", îi descrie Horia pe fraţi. "Se completează, dar e şi normal, după atîta vreme petrecută împreună la antrenamente, în turnee".

În grupa A e şi perechea numărul 3 în lume, Alexander Peya/Bruno Soares, cu care Tecău şi Rojer s-a întîlnit de două ori anul acesta, scorul fiind echilibrat, 1-1. Austriacul şi brazilianul au două titluri în 2014, la Queen's şi la Toronto (Masters 1000).

Horia se va înfrunta şi cu fostul său coleg din sezoanele 2010-2012, Robert Lindstedt, care, alături de Lukasz Kubot, este învingătorul de la Australian Open, din ianuarie. Va fi o repetare a meciului recent de la Paris, din "optimi", cînd Tecău şi Rojer s-au impus după un duel încins, 10-5 în decisiv.

Pînă acum, românul nu a trecut de grupe, adunînd, la fiecare participare, cîte o victorie. Turneul va începe duminică, 9 noiembrie, şi se va încheia luni, 17 noiembrie.

8 titluri au cucerit Tecău şi Rojer anul acesta, Zagreb, Casablanca, Bucureşti, 's-Hertogenbosch, Washington, Shenzen, Beijing şi Valencia

481.035 de dolari au cîştigat în 2014 atît Horia, cît şi Jean-Julien

Tecău contra fraţilor Bryan
- 9 meciuri jucate
- 1 victorie, 8 înfrîngeri
- 5 seturi cîştigate

Rojer contra fraţilor Bryan
- 16 meciuri jucate
- 0 victorii, 16 înfrîngeri
- 6 seturi cîştigate

Grupa A
(1) Bob Bryan, Mike Bryan
(3) Alexander Peya, Bruno Soares
(5) Jean-Julien Rojer, Horia Tecău
(8) Lukasz Kubot, Robert Lindstedt

Grupa B
(2) Daniel Nestor, Nenad Zimonjici
(4) Julien Benneteau, Edouard Roger-Vasselin
(6) Marcel Granollers, Marc López
(7) Ivan Dodig, Marcelo Melo

Program Grupa A
Luni, 10 noiembrie
ora 14:00
(3) Alexander Peya, Bruno Soares-(5) Jean-Julien Rojer, Horia Tecău
nu înainte de ora 20:00
(1) Bob Bryan, Mike Bryan-(8) Lukasz Kubot, Robert Lindstedt

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
blacksun_14
blacksun_14  •  04 Noiembrie 2014, 11:21

bryanii sunt de invins in special daca intalnesc niste jucatori de simplu care stapanesc serviciul si voleul cat de cat.Dovada finala de la wimbledom cand la primul turneu impreuna sock/pospisil au maturat cu o gramada de perechi de top, totul culminand in finala.Desi au castigat-o in 5 seturi, felul in care isi tineu serva denota ca meciul nu putea sa mearga decat in directia tanarului cuplu americano-canadian. Cei 2 nici nu participa la londra, desi erau calificati automat.

vladutz13
vladutz13  •  04 Noiembrie 2014, 10:23

Ok, e grupa grea, dar nu imposibila.... pot sa castige toate 3 meciurile, inclusiv cu Bryanii.... bine, le pot si pierde pe toate :))

Vezi toate comentariile (2)
Comentează