SPORTURI  »  TENIS  »  WTA ROMA

ANALIZĂ GSP Halep se află la cel mai consistent sezon pe zgură din ultimii patru ani! » La ce oră joacă Simona în "sferturi"

Foto: Guliver/GettyImages
Foto: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat joi, 18 mai 2017 19:55

A patra jucătoare a lumii s-a întors joi pe arena Pietrangeli, cea înconjurată de statui albe și care poate găzdui 3.500 de spectatori. Meciul de mâine al Simonei Halep, cu Anett Kontaveit, se va juca începând cu ora 13:00 și va putea fi urmărit în direct pe TV Digi Sport și liveTEXT pe GSP.RO.

Tribunele s-au umplut din nou, la fel ca și la meciul de miercuri, iar Simona a obținut a opta victorie consecutivă, după ce a trecut de Anastasia Pavliucenkova cu 6-1, 4-6, 6-0, într-un meci care a durat o oră și 38 de minute.

Românca e obișnuită cu jocul rusoaicei de pe locul 17 pentru că o învinsese de șase ori în trecut. A venit și al șaptelea succes, unul în care deși în setul al doilea a lăsat loc și unor greșeli, a fost cea care a dominat și care a reușit să-și impună jocul.

"M-am simțit foarte bine. Jocul mi-a ieșit, am fost puternică. Picioarele, mintea, toate au fost la înălțime. Mă bucur că în al treilea set am reușit să revin la planul pe care l-am aplicat în primul, să deschid unghiurile și să reduc un pic din forța loviturilor", a spus Halep.

Victoria de joi i-a adus calificarea în sferturi de finală la Roma. O performanță care se leagă de cele două succese obținute în Cupa Fed, de semifinalele de la Stuttgart și de trofeul de la Madrid.

Toate adunate dau cel mai constant sezon pe zgură al Simonei de când a urcat în Top 10. De obicei, după o performanță importantă venea o eliminare rapidă.

Ce e diferit față de ceilalți ani? Simona a încercat să explice: "Mă simt mai bine, mai puternică, atât din punct de vedere mental, cât și fizic. Jocul meu nu cred că s-a schimbat radical, dar cu siguranță văd altfel ce se întâmplă pe teren și acum îmi urmăresc mai mult adversarele. Nu s-au modificat multe lucruri, dar mă simt diferit, poate și pentru că au mai trecut anii peste mine". 

A 50-a apariție în sferturi de finală

Simona Halep va juca azi în sfertul cu numărul cincizeci, unde o va întâlni pe Anett Kontaveit din Estonia. Jucătoarea de pe locul 68 a venit din calificări și le-a învins pe tabloul principal pe Andrea Petkovic, Angelique Kerber și Mirjana Lucici-Baroni.

Estona în vârstă de 21 de ani le are drept modele pe Maria Șarapova și Victoria Azarenka și, asemenea lor, practică un tenis în forță, cu lovituri la limită.

Halep și Kontaveit s-au mai întâlnit o singură dată în circuitul WTA, anul acesta la Miami, iar românca s-a impus în două seturi, 6-3, 6-0.

"Îmi place să joc pe iarbă, nu mă deranjează să evoluez nici pe zgură, nu contează ce suprafață e, important e să mă simt încrezătoare și confortabil", a spus ea pentru site-ul WTA. Dintre cele 49 de sferturi de finală jucate până acum, Halep a câștigat 33 și a pierdut 16. 

Evoluția lui Halep în ultimii patru ani la turneele care preced Roland Garros

  Stuttgart Madrid Roma
2014 turul 2 finală turul 3
2015 semifinale turul 1 semifinale
2016 turul 2 câștigătoare turul 2
2017 semifinale câștigătoare cel puțin "sferturi"

Raport victorii-înfrângeri pe zgură în ultimii patru ani în circuitul WTA

An Victorii-înfrângeri Turnee
2014 18-4 Cupa Fed, Stuttgart, Madrid, Roma, Roland Garros, București
2015 6-4 Stuttgart, Madrid, Roma, Roland Garros
2016 15-4 Cupa Fed, Stuttgart, Madrid, Roma, Roland Garros, București
2017 12-1* Cupa Fed, Stuttgart, Madrid, Roma

*sezon în desfășurare

Citeşte şi:

Marșul triumfal continuă » Simona Halep a învins-o pe Pavlyuchenkova după un meci de trei seturi » Cu cine va juca în sferturi

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (5)
valyomanyd
valyomanyd  •  18 Mai 2017, 23:14
Postat de rudiger pe 18 Mai 2017, 21:49

pana aici gata cu ***!

Cocalare, problema ta e grava, esti prost si nu iti dai seama ! :)))

valyomanyd
valyomanyd  •  18 Mai 2017, 23:13

Ieri am citit pe GSP, scorul dintre Simona si Anastasia e 6-0 ! Astazi aflu ca e de OPT zero...Cu cine ati facut aritmetica ? :)))

rudiger
rudiger  •  18 Mai 2017, 21:49

pana aici gata cu ***!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează