SPORTURI  »  TENIS  »  WTA INDIAN WELLS

Analiză GSP.RO » De ce trebuie să se teamă Simona Halep de Eugenie Bouchard, dar şi 3 puncte slabe pe care românca le poate specula

Articol de - Publicat marti, 11 martie 2014 00:00 / Actualizat marti, 11 martie 2014 12:10

Simona Halep va juca în această seară, de la 20:00, în direct pe Dolce 3 şi liveSCORE pe GSP.RO, în optimile turneului de la Indian Wells, împotriva canadiencei Eugenie Bouchard, semifinalista de la Australian Open.

Eugenie Bouchard, una dintre cele mai frumoase jucătoare din circuitul WTA, a fost desemnată anul trecut "best newcomer of the year", iar în acest sezon a jucat foarte bine şi a urcat pînă pe 19 în lume.

Simona porneşte cu prima şansă şi în această confruntare. Înainte de acest meci a primit şi o veste bună, Maria Şarapova a fost eliminată şi Simona Halep este sigură că o va depăşi în clasament de săptămîna viitoare. Aici sînt toate calculele pentru clasamentul WTA.

Totuşi, chiar şi în aceste condiţii, Simona Halep trebuie să fie foarte atentă în faţa lui Bouchard, o jucătoare care a impresionat în primele tururi. Le-a învins pe Peng şi pe Errani, cedînd doar 10 gameuri în total.

Dar de ce este Bouchard un real pericol pentru Halep? GSP.RO îţi prezintă punctele tari, dar şi pe cele slabe ale canadiencei, acolo unde Simona poate face diferenţa.

Simonei nu-i place stilul lui Bouchard
Simona Halep a pierdut 4 meciuri în acest an, iar în unul dintre ele s-a retras din cauza unei accidentări. S-a întîmplat la Dubai, împotriva lui Alize Cornet, imediat după ce cîştigase turneul de la Doha. Însă cele 3 înfrîngeri pe teren din 2014 ale Simonei au venit împotriva unor jucătoare asemănătoare la joc cu Bouchard. Madison Keys, Dominika Cibulkova şi Kristina Mladenovic au învins-o pe Halep în 2014 şi toate 3 au fost meciuri în care jucătoarea română nu a avut replică în faţa loviturilor în forţă ale adversarelor.

Punctele slabe pe care le poate specula Halep
"Genie" Bouchard este o jucătoare de forţă, care loveşte de foarte multe ori decisiv, însă are şi puncte slabe, iar Simona Halep poate profita.

1. Reverul
Serviciul şi lovitura de forehand sînt de cele mai multe ori la nivel înalt, însă nu la fel se întîmplă şi pe rever. Bouchard are probleme la lovitura de backhand, lucru dovedit parţial şi în meciul cu Sara Errani. Italianca a şi forţat pe acea parte, însă loviturile sale nu aveau forţa necesară pentru a o pune constant în pericol pe Bouchard. Acest lucru nu se va întîmpla şi cu Simona, mai ales că jucătoarea noastră loveşte puternic şi face multe mingi cîştigătoare.

2. Deplasarea în teren: Halep e Nadal, Bouchard suferă
Spre deosebire de Simona Halep care se aseamănă cu Rafael Nadal din punctul de vedere al deplasării în teren, dar şi al trecerilor constante din defensivă în ofensivă cu lovituri tăioase, Bouchard suferă la deplasarea în teren. Chiar şi canadianca a declarat la sfîrşitul anului trecut că ar trebui să îmbunătăţească acest capitol din jocul său. În aceste condiţii, Simona Halep trebuie să profite de acest punct slab al lui Bouchard şi s-o plimbe foarte mult pe teren şi să schimbe des direcţia punctelor.

3. Probleme cu mingile lungi şi plate
Aşa cum Simona Halep are probleme împotriva jucătoarelor de forţă, nici Bouchard nu se simte bine cu adversarele care nu-i dau spaţiu să lovească. Acest lucru s-a întîmplat şi cu Na Li în semifinalele Australian Open cînd a reuşit să cîştige doar 6 gameuri. De aceea, Halep trebuie s-o pună constant în dificultate pe adversară şi să lovească lung şi plat, preferabil pe partea de rever, la fel cum s-a întîmplat la Doha cînd a umilit 3 jucătoare din top 10, pe Errani, Radwanska şi Kerber.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (80)
starlock
starlock  •  19 Martie 2014, 10:49

bravo simona!

spinoza
spinoza  •  12 Martie 2014, 00:27

I-a dat-o la Bouche!!! Bravo Simona. Vei castiga acest turneu jucand din ce in ce mai bine!

glorie
glorie  •  11 Martie 2014, 21:00

4-1 pentru aia si n-a jucat nimic special! Simona a scazut nivelul. Probabil ca Bouchard va juca si mai bine intr-un potential set 3! Nu pot s-o inteleg pe Halep, sper sa nu se friga in acest meci, de aceasta.

Vezi toate comentariile (80)
Comentează