SPORTURI  »  TENIS  »  BILLIE JEAN KING CUP

VIDEO Lipsă de fair-play? Lovitura cu care Iga Swiatek a ridiculizat-o pe Andreea Prisăcariu

Iga Swiatek a învins-o fără drept de apel pe Andreea Prisăcariu
Iga Swiatek a învins-o fără drept de apel pe Andreea Prisăcariu

Articol de GSP - Publicat sambata, 16 aprilie 2022 13:35 / Actualizat sambata, 16 aprilie 2022 18:56

Iga Swiatek (20 de ani), liderul mondial din circuitul feminin, a învins-o fără drept de apel pe Andreea Prisăcariu (22 de ani, 324 WTA), în meciul trei al confruntării Polonia - România din „Billie Jean King Cup”. Echipa noastră a cedat cu 0-4, fiind oprită astfel din drumul spre turneul final al competiției. 

Swiatek, jucătoare aflată pe val în circutul feminin, n-a întâmpinat nici cea mai mică rezistență din partea Andreei Prisăcariu, jucătoare obișnuită doar cu meciurile din circuitul ITF. A rezultat un 6-0, 6-0 în favoarea polonezei pe cât de drastic, pe atât de firesc ținând cont de diferența din clasament. 

Lipsă de fair-play? Lovitura cu care Iga Swiatek a ridiculizat-o pe Andreea Prisăcariu

În setul secund, la 6-0, 1-0 și 40-15 în favoara sa, Iga Swiatek a apelat la o lovitură neconvențională. Venită la fileu pentru a închide un punct, poloneza a mimat, la derută, execuția unui smash, însă a ales să închidă punctul printr-o scurtă.

O astfel de abordare e mai puțin întâlnită în circuit, „romanticii” tenisului considerând că ar denota lipsă de respect față de adversarul/adversara de peste fileu.

Despre cât de OK sau nu a fost procedeul polonezei au discutat și Dragoș Suciu și Gabriel Morariu, comentatorii Digi Sport ai partidei „Nu știu dacă își avea rostul la acest scor”, a opinat Suciu, unul dintre cei mai valoroși comentatori din România.

Totuși, Swiatek nu e recunoscută în circuit drept o jucătoare care să promoveze comportamentul nesportiv. Din contră, poloneza a fost deseori apreciată pentru bunul simț afișat în teren și declarațiile pline de fair-play avute la adresa adversarelor. Iga îl are drept idol pe Rafael Nadal, jucător care a primit de fiecare dată în ultimii patru ani distincția „Stefan Edberg Sportsmanship Award”.

Andreea Prisăcariu, nicio șansă cu Iga Swiatek + înfrângere și la dublu! Pierdem în fața Poloniei și ne pregătim pentru barajul din noiembrie
BILLIE JEAN KING CUP
Andreea Prisăcariu, nicio șansă cu Iga Swiatek + înfrângere și la dublu! Pierdem în fața Poloniei și ne pregătim pentru barajul din noiembrie

Andreea Prisăcariu, fostă campioană națională de tenis la trei categorii de vârstă, dar cu rezultate inexistente în circuit, a bifat cel mai important meci al carierei. Cu câteva zile în urmă, Prisăcariu dezvăluia că noul lider mondial Iga Swiatek îi e prietenă. Relația s-ar fi legat în perioada junioratului.

Victor Hănescu, lovitură identică în 2010, la US Open

Un procedeu identic a fost reușit de Victor Hănescu în 2010, în timpul unui meci cu Michael Llodra de la US Open. Francezul s-a impus atunci cu 7-6(2), 6-4, 6-2, însă lovitura lui Hăne a fost principalul punct de atracție al acelei partide.

Vezi AICI desfășurarea meciului Andreea Prisăcariu - Iga Swiatek

VIDEO Come-back uluitor: condus cu 0-4 în decisiv, a revenit și s-a calificat în semifinale la Monte Carlo

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (16)
267890
267890  •  18 Aprilie 2022, 19:24

Da. E cam cu nasul pe sus această numero uno. Nu-i contest valoarea tenisului pe care îl joaca dar detectez ceva infatuare in comportamentul ei.

dragdim
dragdim  •  16 Aprilie 2022, 23:07

Asa e, gest nesportiv! Trebuia sa o lase și pe leșinata noastră sa câștige in game, chiar dacă trebuia sa facă 5 duble greșeli. Mai lăsați-ne cu semi profesioniștii ăștia pe care îi tot aruncați in slavi. Sărăcuța de ea, cum a fost “umilită”! Mi-au dat lacrimile! Sportivi fără pic de respect pentru meseria lor, fără sânge in instalație și bun simț, așa sunt cu toții. Vai ne huiduie spectatorii, vai nu ne iubesc și nu ne respecta! Pff! Spectatorii sunt prea buni cu voi, ar trebui sa arunce cu oua clocite in voi, nereușiților și nereușiților!

marius_r
marius_r  •  16 Aprilie 2022, 22:29
Postat de Dumitru Ciobanu pe 16 Aprilie 2022, 17:06

În primul rând Simona Halep care face tot posibilul să nu joace pentru România și la următorul turneu se duce vede tragerea la sorți și dacă vine cineva mai bună ca ea se retrage,Sorana Cristea la fel de artogantă.

Ai perfecta dreptate. Asta e nationalismul la noi. Politicienii l-au distrus, nimanui nu ii mai pasa.

Vezi toate comentariile (16)
Comentează