SPORTURI  »  TENIS  »  BILLIE JEAN KING CUP

FOTO+VIDEO Andreea Prisăcariu, nicio șansă cu Iga Swiatek + înfrângere și la dublu! Pierdem în fața Poloniei și ne pregătim pentru barajul din noiembrie

Andreea Prisăcariu - Iga Swiatek / Sursă foto: Cristina Hutu (Federația Română de Tenis) / Creative Fortitude +11   FOTO
Andreea Prisăcariu - Iga Swiatek / Sursă foto: Cristina Hutu (Federația Română de Tenis) / Creative Fortitude

Articol de GSP - Publicat sambata, 16 aprilie 2022 14:35 / Actualizat sambata, 16 aprilie 2022 17:34

POLONIA - ROMÂNIA 4-0. Andreea Prisăcariu (22 de ani, 324 WTA) n-a avut nicio șansă în meciul cu Iga Swiatek (20 de ani, noul lider mondial din WTA). Poloneza s-a impus cu 6-0, 6-0 în primul duel al zilei și a adus echipei sale punctul decisiv. Ulterior, „tricolorele” au pierdut și meciul de dublu: Miki Buzărnescu și Andreea Mitu au pierdut în trei seturi cu Magdalena Frech și Alicja Rosolska, scor 7-5, 3-6, 5-10. 

  • Celălalt meci de simplu al zilei, Mihalea Buzărnescu - Magda Linette, nu s-a mai disputat. 
  • Astfel, echipa României părăsește calificările pentru turneul final al „Billie Jean King Cup”. Eliminată de Polonia, România va disputa pe 11-12 noiembrie un baraj pentru menținerea în grupa de elită.

Fără a se putea baza pe jucătoarele cel mai bine clasate atât la simplu, cât și la dublu, Horia Tecău a debutat în postura de căpitan-nejucător într-un duel dezechilibrat. După prima zi, România era condusă de Polonia cu 0-2, iar situația nu s-a îmbunătățit nici după ziua de sâmbătă.  

Andreea Prisăcariu, nicio șansă cu Iga Swiatek! Pierdem în fața Poloniei și ne pregătim pentru barajul din noiembrie

Liderul mondial Iga Swiatek, aflată într-o formă de excepție, ar fi trebuit s-o întâlnească pe Irina Begu, racheta #1 a României. Totuși, Begu a fost înlocuită cu puțin timp înainte de meci de Andreea Prisăcariu, care a debutat la acest nivel chiar în fața jucătoarei momentului din circuitul feminin

Lipsă de fair-play? Lovitura cu care Iga Swiatek a ridiculizat-o pe Andreea Prisăcariu
BILLIE JEAN KING CUP
Lipsă de fair-play? Lovitura cu care Iga Swiatek a ridiculizat-o pe Andreea Prisăcariu

Dacă Miki Buzărnescu i-a luat ieri un singur game polonezei, Prisăcariu a cedat cu un dublu 0-6, fiind surclasată la toate capitolele de Swiatek. Experiența polonezei, care venea după 18 victorii consecutive și 3 titluri prestigioase, și-a spus cuvântul contra Andreei Prisăcariu, obișnuită până acum doar cu meciurile din circuitul ITF. 

Chiar dacă a reușit câteva game-uri pozitive, fiind combativă chiar și-n unele schimburi mai lungi, Andreea n-a reușit să-și adjudece nici măcar un game contra liderului mondial, unica oportunitate pe care a avut-o venind chiar înainte de finalul partidei. Switek, proaspăt campioană la Indian Wells și Miami, a dominat-o pe româncă la toate capitolele, de la deplasarea în teren până la serviciu sau intensitatea loviturilor.

16-0în favoarea polonezei a fost raportul loviturilor direct câștigătoare în disputa dintre Swiatek și Prisăcariu

Eliminată de Polonia, România va disputa pe 11-12 noiembrie un baraj pentru rămânerea în grupa de elită.

Andreea Prisăcariu - Iga Swiatek / Sursă foto: Cristina Hutu (Federația Română de Tenis) / Creative Fortitude
Andreea Prisăcariu - Iga Swiatek / Sursă foto: Cristina Hutu (Federația Română de Tenis) / Creative Fortitude
Andreea Prisăcariu - Iga Swiatek / Sursă foto: Cristina Hutu (Federația Română de Tenis) / Creative Fortitude
Andreea Prisăcariu - Iga Swiatek / Sursă foto: Cristina Hutu (Federația Română de Tenis) / Creative Fortitude
Andreea Prisăcariu - Iga Swiatek / Sursă foto: Cristina Hutu (Federația Română de Tenis) / Creative Fortitude
+7 FOTO
  • FOTO: Cristina Hutu (Federația Română de Tenis) / Creative Fortitude

Meciul 4 | Frech /Rosolska - Buzărnescu / Mitu 5-7, 6-3, 10-5 (Match Tie-Break)

România a încheiat confruntarea de la Radom fără să cunoască gustul victoriei. În confruntarea de dublu, care s-a mai jucat doar pentru statistici, Mihaela Buzărnescu și Andreea Mitu au fost învinse în trei seturi de Magdalena Frech și Alicja Rosolska. Chiar dacă și-au adjudecat primul set, Miki și Andreea Mitu n-au reușit să țină pasul cu polonezele, care au întors partida și s-au impus cu 10-5 în Match Tie-Break.

Iga Swiatek - Andreea Prisăcariu 6-0, 6-0

Desfășurarea liveTEXT a meciului:

  • 6-0, Game, Set, Meci Swiatek. Poloneza închide partida după cel mai bun game făcut de Prisăcariu în meci, în care românca a beneficiat inclusiv de o minge de break. Polonia câștigă duelul cu România și se califică la turneul final al Billie Jean King Cup, în timp ce echipa noastră va evolua în barajul din noiembrie.
  • 5-0, Break Swiatek. Liderul mondial se impune din nou fără probleme pe serviciul Andreei și e la un pas să-i livreze româncei cel de-al doilea „covrig” din meci.
  • 4-0, Game Swiatek. Prisăcariu ajunge din nou la 30-30, însă Iga nu cedează apoi niciun centimetru de teren. 4-0, iar victoria e tot mai aproape pentru poloneze.
  • 3-0, Break Swiatek. Andreea Prisăcariu e depășită la toate capitolele de reprezentanta gazdelor, care mai face un break. Încercările româncei de a-și adjudeca un prim game în meci rămân, deocamdată, sortite eșecului.
  • 2-0, Game Swiatek. Game fără probleme reușit de Iga pe propriul serviciu. Poloneza nu stă la discuții cu Prisăcariu și e foarte aproape să aducă victoria Poloniei.
  • 1-0, Break Swiatek. Prisăcariu are câteva momente bune de joc, duce scorul până la 30-30, dar poloneza ridică imediat nivelul jocului și face break-ul.
  • A început manșa secundă, cu Andreea la serviciu.
  • Startul setului secund întârzie. Andreea Prisăcariu și-a luat o pauză de vestiar.

  • 6-0, Game, Set Swiatek. Poloneza se impune la zero într-un prim set fără istoric. Experiența polonezei, aflată la un nivel remarcabil în circuit, și-a spus cuvântul contra Andreei Prisăcariu, obișnuită până acum doar cu meciurile din circuitul ITF.
  • 5-0, Break Swiatek. Andreea Prisăcariu nu repetă game-ul pozitiv reușit puțin mai devreme. Își pierde pentru a treia oară serviciul, iar Swiatek se pregătește să închidă manșa inaugurală.
  • 4-0, Game Swiatek. Cel mai bun game reușit până acum de Andreea Prisăcariu, decis la avantaje. Românca a lovit mai curajos și a beneficiat și de două erori neforațate ale polonezei. Când preia inițiativa în punct, Swiatek e însă imbatabilă și taxează neiertător mingile scurte ale jucătoarei noastre. 
  • 3-0, Break Swiatek. Prisăcariu e copleșită de consistența jocului polonezei. Liderul ierarhiei feminine lovește mai puternic și o surclasează pe româncă și la capitolul deplasării în teren. Ca o consecință normală, vine și cel de-al doilea break.
  • 2-0, Game Swiatek. Nicio șansă la retur pentru Andreea Prisăcariu, poloneza își adjudecă game-ul fără probleme, la zero.
  • 1-0, Break Swiatek. Liderul mondial realizează break-ul încă din startul partidei. Andreea a început pozitiv, a condus cu 30-0, dar poloneza a legat următoarele patru puncte.
  • A început partida, cu Andreea Prisăcariu la serviciu. 
  • Cele două jucătoare se află la încălzire, iar partida va începe în scurt timp. 
  • Andreea Prisăcariu, fostă campioană națională de tenis la trei categorii de vârstă, dar cu rezultate inexistente în circuit, va fi bifa cel mai important meci al carierei. Cu câteva zile în urmă, Prisăcariu dezvăluia că noul lider mondial Iga Swiatek îi e prietenă. Relația s-ar fi legat în perioada junioratului.

UPDATE 11:50 Andrea Prisăcariu a înlocuit-o pe Irina Begu

Andreea Prisacariu, în locul Irinei Begu pentru primul meci al zilei a doua a întâlnirii Polonia - Romania.

Irina Camelia Begu nu poate juca în primul meci a zilei a doua a întâlnirii din Calificările Billie Jean King Cup de la Radom, Polonia, și va fi înlocuită de Andreea Prisacariu. Astfel, de la ora 12, ora României, Andreea Prisacariu o va întâlni pe Iga Swiatek.

- Comunicat Romania Billie Jean King Cup Team

Polonia - România 4-0

  • Magda Linette – Irina Begu 6-1, 4-6, 6-2
  • Iga Swiatek – Mihaela Buzărnescu 6-1, 6-0
    Iga Swiatek – Andreea Prisăcariu 6-0, 6-0
  • Magda Linette – Mihaela Buzărnescu - nu s-a mai disputat 
  • Magdalena Frech, Alicja Rosolska – Andreea Mitu, Mihaela Buzărnescu 5-7, 6-3, 10-5

Citește și alte știri din tenis:

VIDEO+FOTO Polonia - România 2-0, după prima zi în Billie Jean King Cup: Begu, învinsă de Linette. Buzărnescu, nicio șansă în fața lui Swiatek

VIDEO Come-back uluitor: condus cu 0-4 în decisiv, a revenit și s-a calificat în semifinale la Monte Carlo

Afirmație curioasă a lui Patrick Mouratoglou » Noul antrenor al Simonei Halep a împărțit lumea tenisului în două

Duminică, 5 finale pentru salvare! Dinamo și FCU Craiova sunt la mila rezultatelor » Toate CALCULELE în dreptul fiecărei echipe

„Vă spun în premieră, la Dinamo a fost o tentativă de puci în vestiar!” » Omul care l-a adus pe Kopic a dat tot din casă


Comentarii (42)
10154976492293690
Szasz Andrei  •  18 Aprilie 2022, 23:17

A avut mare dreptate A. Prisacariu. A fost ca la Codrii Cosminului, numai ca Stefan Cel Mare s-a numit Iga Swiatek de data asta, iar lesii au fost ale noastre din Top 500 WTA ! Am impresionat la tatuaje si discursuri, la tenis, nu avem ce cauta in primele 3 divizii mondiale cu fetele care au facut deplasarea in Polonia ! Daca nu putem merge cu cele mai bune 2-3 jucatoare, asa cum au facut polonezele, atunci nu are niciun rost sa ne mai inscriem la competitia aceasta, doar sa facem figuratie si turism !

2044732505708653
Nicu Lucian Chiorean  •  17 Aprilie 2022, 08:26

*** face prezentare de tatuaje si acnee.....

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

francescoli1974
francescoli1974  •  16 Aprilie 2022, 17:26

Parcă aveam 5 jucătoare in top 100WTA,unde sunt, că nu le văd în echipă?!

Vezi toate comentariile (42)
Comentează