SPORTURI  »  TENIS  »  INDIAN WELLS

Murray face o paralelă cu fotbalul, pentru a-i da o lecție lui Naomi Osaka: „Cum de e permis așa ceva?”

Naomi Osaka, în lacrimi la Indian Wells / FOTO: Imago-Images
Naomi Osaka, în lacrimi la Indian Wells / FOTO: Imago-Images

Articol de GSP - Publicat luni, 14 martie 2022 19:05 / Actualizat luni, 14 martie 2022 19:10

Naomi Osaka (24 de ani, 78 WTA) a izbucnit în lacrimi în meciul cu Veronika Kudermetova (24 de ani, 24 WTA), 0-6, 4-6 în turul 2 la Indian Wells. Andy Murray (34 de ani, 88 ATP) i-a oferit un sfat prețios sportivei nipone.

Osaka a fost jignită de un fan în timpul meciului din turul secund. Fostul lider mondial a încercat să își facă dreptate, a cerut microfonul arbitrului de scaun pentru a transmite un mesaj, dar a fost refuzată. În acel moment, Naomi a izbucnit în lacrimi.

Emma Răducanu, încă o înfrângere dureroasă » A fost eliminată de la Indian Wells, după un „thriller” de aproape 3 ore
WTA
Emma Răducanu, încă o înfrângere dureroasă » A fost eliminată de la Indian Wells, după un „thriller” de aproape 3 ore

Murray spune că a trecut de multe ori prin asta și îi transmite niponei să se detașeze de opiniile fanilor. Britanicul a folosit ca argument atmosfera din fotbal și baschet. 

Andy Murray, sfat pentru Naomi Osaka

„E ceva dificil. Am văzut astfel de momente în timp ce urmăream diferite sporturi. În tenis nu se întâmplă atât de des, sunt lucruri izolate. În fotbal, jucătorii sunt insultați de fiecare dată când încearcă să execute o lovitură de la colțul terenului, spre exemplu. Mereu m-am întrebat cum de e permis așa ceva? 

Nu e firesc. Dacă i-ai face asta cuiva care merge pe stradă sau în orice alt context, clar n-ar fi tolerat. Dacă mergi la un meci de baschet, de exemplu, jucătorul care aruncă de la linia de libere este huiduit mereu. E greșit, dar sportivii sunt obligați să se obișnuiască”, a spus Murray, potrivit Eurosport.

Triplul campion de Grand Slam s-a pus apoi în pielea lui Naomi Osaka: „Am evoluat și eu în fața unor fani gălăgioși, mai ales în Cupa Davis. Uneori, cuvintele rostite nu sunt deloc confortabile. E firesc să îți încurajezi favoriții, dar cu anumite limite. 

În concluzie, evident că îmi pare rău pentru Naomi, e clar că aceste lucru a supărat-o. Dar face parte din sport, trebuie să fii pregătit și să tolerezi uneori astfel de derapaje. Nu se întâmplă des”.

Citește și alte știri din tenis: 

Reacţia lui Daniil Medvedev după ce s-a cerut eliminarea rușilor din turneele ATP și WTA: „Eu doar respect regulile”

Fostul antrenor al Simonei, contrariat de strategia acesteia: „Nu mai există răbdarea de dinainte”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
reteleanu
reteleanu  •  14 Martie 2022, 21:03

deci ce-a vrut sa spuna nerodul asta, ca n-am inteles?? ca naomi a fost "agresata verbal", dar ca trebuie sa se obisnuiasca pentru ca... andy murray devine mai neghiob ca maica-sa in platitudinile varsate pe gura aia stramba.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează