SPORTURI  »  TENIS  »  TURNEUL DE LA CINCINNATI

Andy Murray, out și de la Cincinnati » Participarea la US Open este pusă în pericol, poziția de lider mondial, deja pierdută

foto: Guliver/Getty Images
foto: Guliver/Getty Images

Articol de Alexandru PavelJURNALISPORT - Publicat joi, 10 august 2017 20:15

Andy Murray a anunțat că nu va participa nici la turneul de la Cincinnati, după ce a spus pas și competiției de la Montreal, ce se dispută în această săptămână.

Chinuit tot sezonul de o accidentare la spate, care l-a împiedicat să aibă rezultate notabile în prima parte a anului, Murray poate rata acum și ultimul turneu de Grand Slam al anului, cel de la US Open, acolo unde a ajuns până în sferturile de finală la ediția precedentă.

În urma deciziei de a nu juca la Cincinnati, britanicul va pierde poziția de lider mondial, pe care i-o poate ceda fie lui Rafael Nadal, fie lui Roger Federer. Spaniolul are șansa de a urca pe primul loc în lume încă de luni, lucru care se va întâmpla dacă va ajunge cel puțin în semifinale la Montreal.

"Din păcate, nu voi putea participa la Cincinnati. Îmi voi continua recuperarea. Mi-a făcut mereu plăcere să joc acolo, abia aștept să revin anul viitor. Voi munci din greu pe teren, pentru a putea fi prezent la New York"  Andy Murray

Scoțianul se afla de 40 de săptămâni pe prima poziție a clasamentului ATP, după ce sezonul trecut reușise să ajungă în premieră în această postură, depășindu-l pe rivalul Novak Djokovici, și el absent din circuit pentru tot restul sezonului.

Ultimul meci jucat de Murray a fost la Wimbledon, în urmă cu o lună, când pierdea în fața lui Sam Querrey, în sferturile de finală.

surse: tennis.com, theguardian.com

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (3)
mibusu
mibusu  •  11 August 2017, 09:09

Nole, Andy, Stan...trebuie sa se curente de substante mai inatai...sa nu ajunga ca si Sarapova...

1401192300199411
Daniel Irimescu  •  11 August 2017, 04:43

out

victor33
victor33  •  10 August 2017, 21:30

La finalul anului, top 4 ATP va fi 1/2 Rafa/Roger; 3 Cilic; 4 Zverev. In conditiile in care Nole si Stan sunt out tot anul, Andy cam tot pe acolo, restul inconstanti sau in scadere.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează