SPORTURI  »  TENIS  »  ATP DUBAI

Andy Murray și viitorul său în tenis: „Ambele sunt speciale, nu aș ști pe care să-l aleg”

Andy Murray salută publicul după eliminarea de la Dubai Foto: Imago
Andy Murray salută publicul după eliminarea de la Dubai Foto: Imago

Articol de - Publicat miercuri, 28 februarie 2024 20:55 / Actualizat joi, 29 februarie 2024 00:56

Triplul campion de Grand Slam Andy Murray, 36 de ani, ♦ 67 ATP, a pierdut în turul 2 al turneului ATP 500 de la Dubai, 2-6, 4-6 în fața francezului Ugo Humbert, apoi a făcut precizări legate de retragerea sa din tenis.

Britanicul Andy Murray traversează o perioadă nefericită de la începutul acestui sezon: doar două victorii și șase înfrângeri, cea mai recentă consemnată astăzi, în turul secund de la Dubai.

Fostul lider mondial a cedat clar, cu 2-6, 4-6, în fața francezului Ugo Humbert, 25 de ani, numărul 18 ATP, după o oră și 29 de minute de joc. După partidă, la conferința de presă, nu a scăpat de întrebările legate de retragere, care sunt nelipsite în ultimele luni.

Andy Murray: „Mă simt sătul de întrebare”

„Sunt chestionat pe această temă după fiecare meci, în fiecare turneu pe care îl joc”, a punctat scoțianul. „Mă simt plictisit, sătul, de întrebare. Nu voi mai vorbi despre asta până când nu va veni momentul să spun stop. Totuși, nu am în plan să mai joc după vara aceasta”, a admis el.

În acest moment, Murray nu știe cu precizie cum va arăta calendarul său din următoarele luni, însă este de așteptat să își facă apariția și pe zgura de la Paris, acolo unde a disputat finala în 2016.

Andy a ales să sară peste Roland Garros în ultimii trei ani, însă în 2024 „probabil că voi juca”, a spus el. „Am încercat să mă pregătesc mai bine pentru minisezonul de iarbă, dar asta nu garantează că voi juca bine acolo.

Am avut experiențe anterioare, în 2013, spre exemplu, când nu am jucat la Roland Garros și am câștigat titlul la Wimbledon.

Apoi, în 2016, am fost la Paris și chiar mi-a mers bine, după care am câștigat din nou la Wimbledon. Probabil că nu e mare diferență dacă ai o săptămână în plus de antrenamente pe iarbă. Așa că, da, mi-ar plăcea să mai joc o dată la Roland Garros”, s-a destăinuit britanicul.

46de titluri are britanicul în palmares, dintre care trei sunt de Mare Șlem, US Open 2012, Wimbledon 2013 și 2016

Nu vrea să rateze Jocurile Olimpice

Andy Murray și viitorul său în tenis: „Ambele sunt speciale, nu aș ști pe care să-l aleg”
Andy Murray cu medalia de aur olimpică de la Rio 2016 și steagul britanic Foto: Imago

În plus, ar putea fi un aperitiv consistent pentru Jocurile Olimpice din acest an, de la care nu vrea să lipsească și care se vor disputa pe terenurile de la Porte d'Auteuil.

„Ca să ai un rezultat bun la Jocurile Olimpice va trebui să joci câteva turnee pe zgură înainte. Și dacă nu ar fi fost programate după Wimbledon, tot aș merge acolo, vreau să joc”, a spus Murray, care este dublu campion olimpic, în 2012 și 2016, performanță unică.

Întrebat unde ar alege să se retragă, la Wimbledon sau la Jocurile Olimpice, Andy a găsi argumente viabile în favoarea ambelor variante.

„Wimbledon-ul este considerat turneul cel mai important din tenis, iar pentru mine, fiind britanic, este ceva special. Așa că ar trebui să răspund Wimbledon.

Pe de altă parte, m-ar încânta să iau parte la Jocurile Olimpice. Acolo am trăit unele dintre cele mai frumoase experiențe din carieră, a fost ceva incredibil când am purtat drapelul la Rio de Janeiro.

Ambele turnee sunt deosebite. Nu aș alege unul și să-l minimalizez pe celălalt”, a încheiat Murray.

Rezumatul finalei olimpice din 2012 Andy Murray - Roger Federer

Citește și:

„Tricolorii” medaliați la Paris vor primi câte un automobil Toyota: „Este o motivaţie în plus”
PARIS 2024
„Tricolorii” medaliați la Paris vor primi câte un automobil Toyota: „Este o motivaţie în plus”
Un nume important din tenis cere SUSPENDAREA lui Mouratoglou: „Simona nu joacă, dar el continuă să facă ce-i place. Mi-ar fi rușine!”
HALEP, SUSPENDATĂ
Un nume important din tenis cere SUSPENDAREA lui Mouratoglou: „Simona nu joacă, dar el continuă să facă ce-i place. Mi-ar fi rușine!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează