SPORTURI  »  TENIS  »  RETRAGERE

Anul de adio » Francesca Schiavone va renunța la tenis: ”Acest sport e ca un drog pentru mine”

Francesca Schiavone și bucuria după ce a cucerit titlul cu numărul șapte al carierei, în 2016, la Rio // FOTO Guliver/GettyImages
Francesca Schiavone și bucuria după ce a cucerit titlul cu numărul șapte al carierei, în 2016, la Rio // FOTO Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat marti, 10 ianuarie 2017 00:00

Francesca Schiavone, campioană la Roland Garros în 2010, a confirmat ieri că acesta este ultimul său sezon în circuitul profesionist.

Italianca în vârstă de 36 de ani a fost învinsă ieri în primul tur la Hobart, iar la conferința de presă a venit confesiunea. "Acesta este ultimul meu an de tenis. De aceea sunt atât de supărată pentru că nu dat ce am mai bun pe teren", a spus Francesca Schiavone

Ea a fost învinsă la Hobart de croata Jana Fett, cu 6-3, 6-2, în 77 de minute. "Anul acesta vreau să arăt tot ce am învățat în ultimii nouăsprezece ani", a completat ea.

Schiavone, care mereu s-a bazat pe un tenis variat, a urcat cel mai sus în clasamentul mondial până pe patru și a jucat două finale de Mare Șlem, ambele la Roland Garros. În 2010 ea a trecut de Samantha Stosur, iar în 2011 a fost învinsă de Na Li .

"Am ajuns în punctul vieții mele în care trebuia să iau o decizie. Acest sport e ca un drog pentru mine, iubesc să joc tenis!",  a mai spus ea.

Cele mai frumoase momente

Francesca va împlini în iunie 37 de ani și este jucătoare profesionistă din 1998. Pentru că are doar 1, 66 m jocul său a fost mereu altfel. 

"Când așa te-ai născut, mic de statură, trebuie să-ți folosești mintea, propria viziune de joc, unghiuri și viteză. Când ești mare, totul e mult mai logic. E loc pentru toată lumea, dar în viitor ne mutăm tot mai mult în direcția "înalt și plat". Mereu însă apar, chiar și în ultimii 4-5 ani, jucătoare care au un stil diferit", spunea anul trecut Schiavone într-un interviu pentru Gazeta Sporturilor.

Tot atunci ea vorbea și despre cele mai frumoase momente ale carierei.  "Victoria de la French Open a fost uriașă, dar mai am și alte amintiri. Când am câștigat acel meci contra lui Ai Sugiyama în patru zile, la US Open, în 2003. Ploua, ploua, ploua. Cred că am revenit pe teren de 32 de ori... Și meciul contra Svetlanei Kuznețova, la Australian Open, în 2011, 16-14 în decisiv, nu doar pentru că a durat 4 ore și  44 de minute, ci pentru că după aceea am devenit numărul 4 mondial. De asemenea, în anul după ce am câștigat la Roland Garros, încă o finală acolo. Și am fost aproape să înving".

Dar vremea bilanțului încă nu a sosit, pentru că pe Francesca o așteaptă un an plin de tenis.

"Iubesc tenisul. Dacă nu rămân legată de el, ar însemna să renunț la marea mea pasiune. Voi păstra acest lucru în minte și cred că într-o zi voi găsi o cale să mă exprim"
"Sportul mi-a dat atât de mult, educație, respect, dorința de a-ți forța limitele, de a te mobiliza într-un fel sănătos"
Francesca Schiavone

10.800.000 $a câștigat până acum Francesca Schiavone din tenis

7turnee a adunat de-a lungul carierei Francesca Schiavone, ea jucând și alte 11 finale

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează