SPORTURI  »  TENIS  »  WTA STUTTGART

Aryna Sabalenka, exasperată: „Dacă ucrainenii mă vor urî, atunci ce pot face?”

Aryna Sabalenka / Sursă foto: Guliver/Getty Images
Aryna Sabalenka / Sursă foto: Guliver/Getty Images

Articol de - Publicat joi, 20 aprilie 2023 15:05 / Actualizat joi, 20 aprilie 2023 19:50

Aflată la Stuttgart, acolo unde participă săptămâna aceasta la un puternic turneu pe zgură, bielorusa Aryna Sabalenka, a doua jucătoare a lumii, a primit câteva întrebări incomode la una dintre conferințele de presă susținute la „Porsche Tennis Grand Prix”.

Jurnaliștii au rugat-o pe campioana de la Australian Open să-și spună opinia cu privire la declarațiile președintelui bielorus Aleksandr Lukașenko, cel care vorbise nu cu mult timp în urmă despre succesul reușit de Sabalenka la Melbourne. 

Atunci, dictatorul aliat cu Vladimir Putin afirmase că „lumea știe din ce țară provine Sabalenka, deși a evoluat sub steag neutru în Australia”, ipostază care n-a încântat-o prea tare pe jucătoarea în vârstă de 24 de ani. Sabalenka mai spune că nu are cum să oprească valul de antipatie evidentă venit dinspre colegele de circuit din Ucraina.

Rafael Nadal și anunțul care-i sperie pe fani, cu 38 de zile înainte de Roland Garros: „Sunt într-o situație dificilă, nu știu ce să fac pentru a juca din nou”
ATP
Rafael Nadal și anunțul care-i sperie pe fani, cu 38 de zile înainte de Roland Garros: „Sunt într-o situație dificilă, nu știu ce să fac pentru a juca din nou”

Aryna Sabalenka, despre ultimele declarații ale lui Lukașenko: „Sunt destul de sigură că nu ne ajută ce a spus”

Sunt destul de sigură că nu ajută (n.r. - ce a spus Lukașenko.Nu ştiu ce să spun, pentru că poate comenta jocul meu, el poate comenta orice vrea. Nu am nimic de-a face cu politica...

Dacă ucrainenii mă vor urî mai mult după discursul său, atunci ce pot face? Dacă ei se simt mai bine urându-mă, sunt bucuroasă să-i ajut cu asta. Ei pot face asta. Dar, în rest, dacă aş putea opri războiul, aş face asta, însă din păcate nu este în mâinile mele şi nici sub controlul meu”, a spus Aryna Sabalenka, potrivit HotNews

Încerc doar să rămân cât mai puțin pe internet, pentru a nu vedea valul de ură. Vreau să mă concentrez pe mine și pe jocul meu și să stau cât mai departe de această discuție.

- Aryna Sabalenka

VIDEO Discursul în care Lukașenko vorbește inclusiv despre Aryna Sabalenka

Sabalenka: „Niciodată nu m-am confruntat cu atâta ură”

Belarusa Aryna Sabalenka vorbit primăvara aceasta despre felul în care se simte în vestiar, având în vedere că țara sa este aliatul Rusiei în războiul cu Ucraina. 

„E greu pentru mine! Niciodată nu m-am confruntat cu atâta ură. Sunt multe persoane care îmi trimit mesaje pe Instagram după ce pierd meciuri, dar niciodată nu am mai trecut prin ce mi se întâmplă acum în vestiar”, a spus campioana de la Australian Open. Ea a completat: „Am avut unele conversații ciudate și câteva certuri, nu cu fetele, ci cu membrii echipelor lor”. 

Wimbledon a luat decizia finală: sportivii din Rusia și Belarus pot participa în turneu

Organizatorii turneului de Mare Șlem de la Wimbledon au anunțat, vineri, că sportivii din Rusia și cei din Belarus vor putea concura la ediția din 2023 a prestigioasei competiții londoneze. Dar nu fără o serie de reguli stricte în ceea ce-i privește pe ruși și bieloruși.

Acestora li se va permite participarea, însă Aryna Sabalenka și ceilalți sportivi din Rusia și Belarus trebuie să respecte niște reguli clare, pentru a nu fi excluși. Ei nu au voie să susțină în niciun moment invazia pe scară largă declanșată de ruși în Ucraina. De asemenea, vor participa sub un steag neutru. Anul trecut, prezența lor la All England Lawn Tennis and Croquet Club a fost interzisă, în ceea ce avea să se transforme într-o dezbatere diplomatică ce a durat luni în șir.

Citește și alte știri din tenis: 

VIDEO Rafael Nadal și anunțul care-i sperie pe fani, cu 38 de zile înainte de Roland Garros: „Sunt într-o situație dificilă, nu știu ce să fac pentru a juca din nou”

Novak Djokovic face declarația momentului: „Mi-ar plăcea să-l antrenez, ar câștiga 5 Grand Slam-uri cu mine”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
267890
267890  •  21 Aprilie 2023, 09:12

E foarte simplu. Să-i urască și ea.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează