SPORTURI  »  TENIS  »  WIMBLEDON

OFICIAL Wimbledon a luat decizia finală: ce se întâmplă cu rușii și bielorușii la ediția din 2023

Wimbledon a luat decizia finală: sportivii din Rusia și Belarus pot participa în turneu / foto: Imago Images
Wimbledon a luat decizia finală: sportivii din Rusia și Belarus pot participa în turneu / foto: Imago Images

Articol de - Publicat vineri, 31 martie 2023 16:29 / Actualizat vineri, 31 martie 2023 16:44

Organizatorii turneului de Mare Șlem de la Wimbledon au anunțat, vineri, că sportivii din Rusia și cei din Belarus vor putea concura la ediția din 2023 a prestigioasei competiții londoneze. Dar nu fără o serie de reguli stricte în ceea ce-i privește pe ruși și bieloruși.

Acestora li se va permite participarea, însă sportivii din Rusia și Belarus trebuie să respecte niște reguli clare, pentru a nu fi excluși. Ei nu au voie să susțină în niciun moment invazia pe scară largă declanșată de ruși în Ucraina. De asemenea, vor participa sub un steag neutru. Anul trecut, prezența lor la All England Lawn Tennis and Croquet Club a fost interzisă, în ceea ce avea să se transforme într-o dezbatere diplomatică ce a durat luni în șir. 

Wimbledon a luat decizia finală: sportivii din Rusia și Belarus pot participa în turneu

„În numele All England Club și al Comitetului de Management al Wimbledon, dorim să oferim o actualizare cu privire la înscrierile la competiția din acest an. Intenția noastră actuală este să acceptăm înscrierea jucătorilor ruși și belarusi, sub rezerva că aceștia să concureze ca sportivi neutri și să respecte condițiile adecvate. 

Acestea vor interzice expresiile de sprijin pentru invadarea Ucrainei de către Rusia sub diferite forme și vor interzice intrarea jucătorilor care primesc finanțare din partea statelor ruse și/sau belaruse (inclusiv sponsorizarea companiilor operate sau controlate de state) în legătură cu participarea lor la Wimbledon.

Condițiile au fost dezvoltate cu atenție printr-un dialog constructiv cu Guvernul Regatului Unit, LTA și organismele internaționale ale părților interesate din tenis și sunt aliniate cu ghidurile publicate de Guvern pentru organismele sportive din Marea Britanie”, se arată în comunicatul celor de la Wimbledon, citat de Eurosport.

Ediția din acest an de la Wimbledon 2023 e programată în perioada 3 - 16 iulie.

„A existat o reacție foarte dezamăgitoare din partea unor organe de conducere din tenis în fața poziției luate de All England Club”

În motivarea lor, reprezentanții turneului britanic adaugă: „Trei evoluții, luate împreună, au informat poziția noastră actuală:

  1. Opțiunea declarațiilor personale ale jucătorilor nu a fost viabilă în opinia noastră anul trecut. De atunci, angajamentul extins cu Guvernul și cu organismele părților interesate din tenis a clarificat și dezvoltat forma declarațiilor și a produs măsuri viabile pentru implementarea și aplicarea acestora. Această abordare are sprijinul deplin al Guvernului și al LTA, ATP, WTA și ITF.
  2. A existat o reacție puternică și foarte dezamăgitoare din partea unor organe de conducere din tenis în fața poziției luate de All England Club și LTA anul trecut cu consecințe care, dacă ar fi continuate, ar dăuna intereselor jucătorilor, fanilor, Turneului de la Wimbledon și britanicilor.
  3. Competițiile de tenis din afara Marii Britanii au cunoscut un an cu jucători din Rusia și Belarus concurând ca sportivi neutri. De asemenea, considerăm că alinierea între Grand Slam-uri este din ce în ce mai importantă în mediul actual de tenis”.

VIDEO Cele mai emoționante momente din istoria turneului de la Wimbledon

Citește și alte știri din tenis: 

Cine transmite la TV meciul Sorana Cîrstea - Petra Kvitova din semifinalele WTA Miami

Gazeta a vorbit cu primul antrenor al Soranei Cîrstea: „Are arme și pentru un Grand Slam!” + Antrenamente la 6 dimineața și la miezul nopții

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (14)
parpalache
parpalache  •  01 Aprilie 2023, 19:23
Postat de DoarDiviziaB pe 01 Aprilie 2023, 17:00

ai luat-o pe aratura. rusia nu este dezarmata tinand cont ca au cele mai multe focoase nucleare pentru ca atat stiu rusii: sa santajeze si sa ucida fara scrupule. insa cu un lucru ai partial dreptate. nu este un regim socialist sau comunist in rusia. acolo este un regim terorist si criminal.

Elțân a dezafectat toate portavioanele Rusiei și toate submarinele nucleare-singurele de care se temeau americanii!Cât despre „focoasele”alea nucleare pe care le mai au,in privința lor americanii sunt liniștiți!Joe Biden a declarat ca ei,americanii depisteaza imediat orice mișcare,rușii având acum doar„silozuri”fixe,ușor de localizat-tot„datorita”lui Elțân-care a desființat și „focoasele”mobile terestre-pe camioane sau trenuri!

parpalache
parpalache  •  01 Aprilie 2023, 19:15
Postat de DoarDiviziaB pe 01 Aprilie 2023, 16:58

sau sunt obiectiv. rusii nu se ridica impotriva regimului pentru ca sunt pentru regimul care exista. rusii sustin crimele lui putin pentru ca altfel nu ar merge la razboi si chiar daca ar merge ar dezerta la primul moment in care li se da ordin sa atace. ar pleca la atac, ar arunca armele si s-ar preda. nu sunt ucrainian insa sunt impotriva rusiei. sunt ce vrei tu insa nu sunt rus. tu esti insa rus.

Ești ori ucrainean(românii nicioadata nu au facut vreo deosebire intre ruși și ucraineni-pe toți i-au numit...ruși),ori...papagal!

DoarDiviziaB
DoarDiviziaB  •  01 Aprilie 2023, 17:01
Postat de unurtr pe 31 Martie 2023, 17:24

La fel se va întâmpla și cu sportivii americani vis-a-vis de invazia Americană în Iran, Iraq, Siria, etc?

Ai luat-o razna? unde au invadat americanii Iranul sau Siria? Te rog sa ma ajuti cu date.

Vezi toate comentariile (14)
Comentează