SPORTURI  »  TENIS  »  WIMBLEDON

VIDEO+FOTO Ashleigh Barty - Karolina Pliskova 6-3, 6-7, 6-3 » Barty e noua campioană de la Wimbledon! Premieră după 9 ani + Mesajul Simonei Halep imediat după finală

Ashleigh Barty e noua campioană de la Wimbledon 2021, după finala cu Karolina Pliskova! +38   FOTO
Ashleigh Barty e noua campioană de la Wimbledon 2021, după finala cu Karolina Pliskova!

Articol de - Publicat sambata, 10 iulie 2021 18:05 / Actualizat sambata, 10 iulie 2021 19:37

Ashleigh Barty (25 de ani, 1 WTA, Australia) a învins-o pe Karolina Pliskova (29 de ani, 13 WTA, Cehia), scor 6-3, 6-7(4), 6-3, în finala feminină de la Wimbledon!

Liderul mondial a început inspirat finală, în timp ce adversara sa parcă purta pe umeri toată presiunea unei cariere, care nu a cunoscut încă succesul într-un turneu de Mare Șlem. 

Australianca și-a folosit toate armele pentru a câștiga primele trei game-uri și toate cele 12 puncte în doar șase minute. Spectatorii din tribune oftau prelung, gândindu-se că nici nu vor sorbi cel dintâi pahar de Pimm’s că ultimul act se va încheia. Așa cum s-a întâmplat și în 2019, când Simona Halep a trecut de Serena Williams în doar 55 de minute. 

Karolina Pliskova a reușit până la urmă să intre în meci, nu la nivelul pe care și l-ar fi dorit, însă au apărut cifre pe tabelă în dreptul său. Cu toate acestea, după 28 de minute, Ashleigh Barty a câștigat primul set cu 6-3. 

Ashleigh Barty, campioană la Wimbledon 2021! 

+34 FOTO

Barty a făcut-o pe "regina așilor" turneului, care își pierduse serva doar de patru ori înainte de finală, să se îndoiască de serviciul său, returnând excelent. Și în partea a doua, australianca a făcut repede break-ul, în game-ul al treilea, asigurându-și un avantaj emoțional, dar și pe tabela de scor. Unul care a fost anulat de Pliskova, care a egalat la 3. 

Finala începea să capete mai mult suspans, iar englezii din tribune se puteau bucura și de celebrele căpșune cu frișcă. Cehoaica în vârstă de 29 de ani a întărit break-ul reușit cu un game impecabil la serviciu, ducându-se la 4-3. Ashleigh n-a mai clipit și a egalat la 4, însă la 5-5, Karolina a scăzut un pic din concentrare și de la 40-0 și-a cedat serviciul într-un carusel al greșelilor neforțate. 

Barty a început game-ul următor cu o dublă, semn că simțea presiunea, aflându-se la doar patru puncte de al doilea trofeu de Mare Șlem al carierei. N-a reușit să-și revină după acel început rău și astfel setul al doilea a ajuns în tie-break. Unul în care Pliskova și-a regăsit inspirația, câștigându-l cu 7-4. 

Finala feminină nu mai avusese decisiv din 2012, când Serena Williams a învins-o pe Agnieszka Radwanska, în următorii ani învingătoarea impunându-se în minimum de seturi. Ultima parte a confruntării a început cu Barty la serviciu. Au fost unele emoții, însă a încheiat cu o scurtă de manual pentru a conduce cu 1-0. S-a făcut 2-0, după ce Pliskova a avut iar probleme, la ultima minge ratând un voleu pe care părea că-l va controla. 

Deși a fost aproape în fiecare game, Pliskova nu a mai reușit să revină, iar Ashleigh Barty s-a impus cu 6-3, 6-7(4), 6-3, după o oră și 55 de minute. Australianca este a patra jucătoare din istorie care reușește să câștige trofeul de la Wimbledon atât la juniori, în 2011, cât și la seniori, în 2021, după Ann Jones, Martina Hingis și Amélie Mauresmo.

2 milioane de euroși 2.000 de puncte WTA a câștigat Barty, Pliskova pleacă acasă cu 1.000.000€ și 1.300p

41 de aniau trecut de la trofeul câștigat de Evonne Goolagong Cawley în 1980, ultima australiancă ce a triumfat la Wimbledon

2012a fost ultimul an în care finala feminină de la Wimbledon a intrat în decisiv. Atunci, Serena Williams s-a impus, scor 6-1, 5-7, 6-2 în fața polonezei Agnieszka Radwanska

Mesajul Simonei Halep pentru Barty:

N-aș putea fi mai fericită pentru Ashleigh Barty - multe felicitări pentru titlul de la Wimbledon, să te bucuri de fiecare secundă!

FOTO: Alexandra Fechete
+34 FOTO

FOTO: Alexandra Fechete

Citește mai multe știri din tenis: 

Novak Djokovic, în continuare „flămând” la Wimbledon: „Grand Slam-urile sunt totul” » Câte crede John McEnroe că va mai lua sârbul

Boris Becker, acuzat de sexism la Wimbledon!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează