SPORTURI  »  TENIS  »  TENIS

Boris Becker, acuzat de sexism la Wimbledon!

Boris Becker, acuzat de sexism
Foto:Imago
Boris Becker, acuzat de sexism Foto:Imago

Articol de GSP - Publicat joi, 08 iulie 2021 17:06 / Actualizat joi, 08 iulie 2021 17:26

Boris Becker a fost în centrul unui scandal, fiind acuzat de sexism, după o remarcă făcută în timpul unei emisiuni. Totul s-a întâmplat la meciul dintre Marton Fucsovics și Novak Djokovic (6-3, 6-4, 6-4).

Fostul tenismen Boris Becker, acum comentator pentru BBC, a fost acuzat de sexism după ce a spus despre prietena jucătorului maghiar Marton Fucsovics că e "foarte drăguță”, potrivit Daily Mail.

Becker a văzut-o pe partenera lui Marton Fucsovics in tribune, in timp ce jucătorul evolua cu Novak Djokovic pe terenul central, in sferturile de finala ale turneului de la Wimbledon. Anett Boszormenyi a apărut pe ecran, moment în care Becker a declarat: ”Ei spun că au cele mai frumoase femei în Ungaria. Nu știu asta, dar cu siguranță este foarte drăguță”.

Becker a comentat alături de John Inverdale, care s-a abținut să reacționeze la această remarcă despre domnișoara Boszormenyi, el fiind mai demult criticat pentru că a spus despre fosta jucătoare Marion Bartoli că nu este vreo "frumusețe" și că "nu va fi niciodată o Sharapova".

 În schimb, Inverdale a glumit, spunând: "Are un nume destul de potrivit pentru partenera unui jucător de tenis, este întotdeauna bine sa ai o parteneră numit Anett".

Boris Becker, criticat dur

Fostul tenismen german a fost dur taxat pentru gestul său. „Organizația caritabilă Women in Sport a lucrat timp de decenii pentru a schimba cultura sportivă, inclusiv pentru a pune capăt transformării femeilor în obiecte. 

Când doi bărbaţi se simt confortabil vorbind despre femei în acest fel, nu contează dacă în direct la televiziune, arată că mai sunt multe de făcut, a declarat Stephanie Hilborne, CEO-ul Women in Sport, scrie sursa citată.

„Avem nevoie ca toată lumea să înţeleagă cum asta ate impact asupra femeilor şi fetelor. Nu ar trebui să inspirăm următoarea generaţie de fete să facă sport, mai degrabă decât să vorbim despre cum arată femeile?", a spus Hilborne.

VIDEO+FOTO Roger Federer, zdrobit de Hurkacz în sferturi! Ultimul meci la Wimbledon? Ce a spus elvețianul

Simona Halep, mesaj pentru Emma Răducanu după eliminarea cu scandal de la Wimbledon

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (2)
fuller
fuller  •  10 Iulie 2021, 22:32

Incepe sa devina o aberatie sa mai curajul sa vorbesti altfel decat intr-un limbaj de lemn, aprobat de anumite parti ale societatii. Acum cad ca pana si o declaratie normala ca o persoana e draguta e interpretata drept sexism. E adevarat ca frumusetea e o treaba subiectiva, insa o sa ajungem sa declaram sexist pe cineva care declara ca un tablou e frumos, daca in tablou se intampla sa fie si o femeie.

andrei.33
andrei.33  •  08 Iulie 2021, 19:26

Poliția politically correct nu doarme. Cum misti in front cum se grabesc sa te crucifice pe retele. Cum sa spui despre o femeie ca e frumoasa? Pai urâtele ce fac in condițiile astea? Becker trebuie dat afara urgent de la toate canalele. Scandalos!!!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează