SPORTURI  »  TENIS  »  ROLAND GARROS

ASHLEIGH BARTY - MARKETA VONDROUSOVA 6-1, 6-3 // VIDEO+FOTO Triumful autenticității » Barty a câștigat finala de la Roland Garros, după ce a zdrobit-o pe Vondrousova

Ashleigh Barty +11   FOTO
Ashleigh Barty

Articol de - Publicat sambata, 08 iunie 2019 18:53

FINALA FEMININĂ DE LA ROLAND GARROS // Ashleigh Barty (23 de ani, 8 WTA) a câștigat turneul de la Roland Garros, după ce a învins-o în finală pe cehoaica Marketa Vondrousova (19 ani, 38 WTA), scor 6-1, 6-3, și de luni este a doua jucătoare a lumii.

Ireal, copleșitor, extraordinar sunt câteva dintre cuvintele pe care Ashleigh Barty le-a folosit pentru a descrie primul său succes într-un turneu de Mare Șlem. El s-a petrecut după o finală pe care a condus-o de la un capăt la altul în fața adolescentei Marketa Vondrousova, pe care a învins-o cu 6-1, 6-3 într-o oră și zece minute. Australianca în vârstă de 23 de ani, care are un tenis variat și natural, a reușit să o domine pe adversara sa și să strângă în brațe Cupa "Suzanne Lenglen".

O victorie care vine să-i confirme lui Ashleigh Barty că locul ei e în lumea tenisului. O junioară cu multe realizări și despre care s-a vorbit în țara sa mult, ea a decis în 2014, pe când avea doar 17 ani, să renunțe la sportul pe care-l practica de la o vârstă fragedă. "Mi-am dorit să experiementez viața fără tenis, să fiu o adolescentă normală", spunea ea atunci. N-a stat departe de sport și a jucat pentru o perioadă crichet. Apoi, în iunie 2016, a revenit în lumea pe care o cunoștea de când era doar o palmă de om. 

Arena Barty - Vondrousova
+12 FOTO
Foto: Reuters

Neașteptatul trofeu 

Trei ani mai târziu, Ashleigh Barty e campioană la Roland Garros și de luni va fi a doua jucătoare a lumii. Cu o personalitate plăcută și cu un joc la fel, ea a reușit să câștige primul trofeu de Mare Șlem al carierei pe zgură. "Mereu îmi spuneam că cu fiecare săptămână care trece din sezonul de pe această suprafață sunt mai aproape de cel pe iarbă. Am crescut pe hard și mai am de învățat multe pentru a juca pe zgură", spunea ea în luna martie, după ce se impusese în turneul de la Miami. 

A găsit inspirația necesară și cheia jocului mai repede decât s-ar fi așteptat. La Paris, le-a învins pe Jessica Pegula, Danielle Collins, Andrea Petkovic, Sofia Kenin , Madison Keys, Amanda Anisimova și Marketa Vondrousova. Este a 51-a jucătoare care se impune într-un turneu de Mare Șlem în Era Open și a treia australiancă învingătoare la Paris, după Margaret Court și Evonne Goolagong.

  • Ashleigh a primit 2,6 milioane de dolari pentru triumful de la Paris, până acum ea adunase 7,4 milioane din premii

27de lovituri direct câștigătoare a reușit Ashleigh Barty, în timp ce adversara sa a fost la cota 10

26de greșeli neforțare a comis australianca în meciul de azi, în timp ce Marketa Vondrousova a ajuns la borna 22

5trofee are în palmares Ashleigh Barty: Roland Garros, Miami, Nottingham, Zhuhai și Kuala Lumpur

Câștigătoarele de la Roland Garros în ultimii cinci ani

2019 Ashleigh Barty (Australia, 8 WTA, 23 de ani)
2018 Simona Halep (România, 1 WTA, 26 de ani)
2017 Jelena Ostapenko (Letonia, 47 WTA, 20 de ani)
2016 Garbine Muguruza (Spania, 4 WTA, 22 de ani) 
2015 Serena Williams (SUA, 1 WTA, 33 de ani)

„Am jucat meciul perfect astăzi. Sunt mândră de mine și de echipa mea. Au fost două săptămâni nebune. Marketa are un sezon uimitor, sunt convinsă că va ajunge departe”
Ashleigh Barty după meci

VIDEO » Barty - Vondrousova 6-1, 6-3

 

 

2007este ultima dată când o adolescentă ajungea în finală la Roland Garros, atunci era vorba de Ana Ivanovici

3-0este scorul întâlnirilor directe dintre Ashleigh Barty și Marketa Vondrousova, victoriile australiencei venind pe iarba de la Birmingham în 2017, hard-ul de Cincinnati în 2018 și azi, la Roland Garros

Vezi și:

VIDEO Cine e cehoaica care nu a pierdut niciun set până acum și i-a administrat două înfrângeri lui Halep în 2019: decizia RADICALĂ luată când avea 15 ani

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (23)
catalin.palcu
catalin.palcu  •  09 Iunie 2019, 16:10
Postat de Alexandru Chis pe 09 Iunie 2019, 10:11

Ca sa nu existe dubii, Barty le-a invins atat pe Amanda Asimova cat si pe Marketa Vondousova, jucatoare care i-au dat si in mod sigur ii va mai da dureri de cap Simonei.

Dubii referitoare la ce ? Decat sa ne gandim ca Barty le-a batut pe alea care au batut-o pe Halep, de ce sa nu ne gandim ca acum 3-4 saptamani Halep a batut-o pe australianca ? Si oricum fiecarei jucatoare ii convine un anumit tip de adversar si e incomodata de alt tip de oponent.

ray51
ray51  •  09 Iunie 2019, 10:41

Barty trebuie sa se intalneasca si cu cele din TOP10 intr-o finala de GS. Abia astept.

1618597915124142
Alexandru Chis  •  09 Iunie 2019, 10:11

Ca sa nu existe dubii, Barty le-a invins atat pe Amanda Asimova cat si pe Marketa Vondousova, jucatoare care i-au dat si in mod sigur ii va mai da dureri de cap Simonei.

Vezi toate comentariile (23)
Comentează