SPORTURI  »  TENIS  »  WTA DOHA

ASHLEIGH BARTY - PETRA KVITOVA / VIDEO + FOTO Liderul mondial, eliminat în semifinale la Doha! Cum va arăta clasamentul WTA

FOTO: Reuters +11   FOTO
FOTO: Reuters

Articol de GSP - Publicat vineri, 28 februarie 2020 19:45

Ashleigh Barty (1 WTA) a fost eliminată de Petra Kvitova (11 WTA) în semifinalele turneului de la Doha, scor 4-6, 6-2, 4-6. Sportiva din Cehia va juca în ultimul act cu bielorusa Aryna Sabalenka (13 WTA).

Kvitova a întrerupt seria neagră din duelurile cu Barty. Australianca se impusese în ultimele 4 meciuri directe, dar astăzi a fost luată prin surprindere. Petra nu s-a dezis de la stilul ei de joc, a fost agresivă în debut, și a câștigat primul set după 39 de minute. 

Barty și-a ridicat substanțial nivelul primului serviciu pus în teren, 72% în setul secund, față de 63% în primul, nu i-a oferit adversarei nicio oportunitate de break și a împins partida în decisiv. Kvitova a avut nervii mai tari și a câștigat al treilea meci de 3 seturi din această săptămână, după cele cu Suarez Navarro și Ostapenko. 

+7 FOTO

VIDEO // Kvitova, victorie în fața lui Barty

Simona Halep, departe de Barty 

Ashleigh Barty continuă să conducă ierarhia mondială. Începând de luni, australianca va avea 8.717 puncte. Locul secund este ocupat de Simona Halep, cu 6.076 de puncte. Datorită calificării în ultimul act, Petra Kvitova a urcat până pe locul 11. Un eventual triumf sâmbătă ar însemna revenirea între primele 10 jucătoare ale lumii.

4este locul ocupat de Halep în clasamentul pentru Turneul Campioanelor. Dacă Petra Kvitova se va impune în finală, Simona o să ajungă pe locul 5

Finala loviturilor câștigătoare 

Petra Kvitova o va înfrunta în utimul act de la Doha pe bielorusa Aryna Sabalenka (13 WTA), într-un duel al jucătoarelor recunoscute pentru stilul agresiv de joc. Cele două s-au mai întâlnit de 3 ori, de fiecare dată pe hard. Kvitova conduce cu 2-1.

Vezi și:

Reacție DURĂ după retragerea Mariei Sharapova: „A fost forțată sa facă asta. Echipa sa a încălcat regulile!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (5)
carol_k
carol_k  •  29 Februarie 2020, 04:43

Elena Rîbakina este cea mai eleganta jucatoare din WTA. Nu urla, nu icnește, nu grimase de ură, nu pumn arătat amenințător catre adversara, doar il strange discret pe langa corp, are un psihic impenetrabil. La 20 de ani joaca sigur pe ea si pare ca in curand sa poata sa invinga orice adversara. Imi place si Aryna Sabalenka, o luptatoare la propriu, daca prinde ziua aia a ei le demoleaza pe oricare ar fi.

ovidiu2019
ovidiu2019  •  29 Februarie 2020, 00:01
Postat de 267890 pe 28 Februarie 2020, 21:27

Poate s-au uitat la acest meci si fanaticii lui Halep. A fost un exemplu de meci spectacol, tenis total, eleganta, ...si tipete atunci cand nu se mai putea. Dar nu urlete, nu scrasnete, nu grimase, nu acea alergare furibunda cu dintii inclestati.

Halep a invins-o pe Sabalenka in turneul precedent.

103556593955789
Clau Alex Berdei  •  28 Februarie 2020, 21:54
Postat de 267890 pe 28 Februarie 2020, 21:27

Poate s-au uitat la acest meci si fanaticii lui Halep. A fost un exemplu de meci spectacol, tenis total, eleganta, ...si tipete atunci cand nu se mai putea. Dar nu urlete, nu scrasnete, nu grimase, nu acea alergare furibunda cu dintii inclestati.

Te obliga cineva sa te uiti la meciurile Simonei?

Vezi toate comentariile (5)
Comentează
Close