SPORTURI  »  TENIS  »  S-A RETRAS SHARAPOVA

Reacție DURĂ după retragerea Mariei Sharapova: „A fost forțată sa facă asta. Echipa sa a încălcat regulile!”

Articol de GSP - Publicat joi, 27 februarie 2020 11:31

Shamil Tarpischev, președintele Federației de Tenis din Rusia, a declarat că suspendarea Mariei Sharapova (32 de ani) din 2016 a cântărit decisiv în decizia rusoaicei de a se retrage.

De asemenea, Tarpischev, un fost jucător și antrenor de tenis, consideră că staff-ul jucătoarei cu 36 de titluri WTA câștigate de-a lungul carierei, a fost vinovat pentru incidentul petrecut în urmă cu 4 ani.

„A fost o problemă legată de accidentări și de toată treaba cu meldoniumul. Situația este tristă. Nu doar pentru că este vorba de dopaj, ci și pentru că echipa sa a încălcat regulile jocului și i-a administrat astfel de substanțe.

Suspendarea a fost o lovitură teribilă pentru ea, iar totul a fost din cauza echipei sale. A fost forțată să își încheie cariera prematur", a declarat Tarpischev.

MARIA SHARAPOVA S-A RETRAS

Maria Sharapova (32 de ani, 373 WTA) și-a anunțat oficial retragerea din tenis ieri.

„Cum lași în urmă singura viața pe care ai cunoscut-o vreodată? Cum te îndepărtezi de arenele pe care te-ai antrenat de când erai doar o fetiță, de jocul pe care îl iubești, unul care îți aducea lacrimi nevăzute și bucurii nespuse, un sport în care ai găsit o familie, alături de fani care au fost în spatele tău mai bine de 28 de ani? Sunt nouă în asta, așa că vă rog să mă iertați. La revedere, tenis” - Sharapova pentru VanityFair

5 trofee de Grand Slamare Sharapova în palmares, două la Roland Garros, unul la Australian Open, unul la Wimbledon și unul la US Open

CONTROVERSA CARIEREI, ÎN 2016

Maria Sharapova a fost suspendată doi ani (pedeapsă redusă la 15 luni ulterior), începând cu ianuarie 2016, iar de atunci cariera ei s-a schimbat dramatic.

Sharapova a fost suspendată de Federația Internațională de Tenis pentru uz de meldonium, substanță interzisă. Meldonium, THP, MET-88, Mildronats sau Quaterine este un medicament anti-ischemic fabricat de o companie farmaceutică din Letonia. Este folosit în Lituania și în Federația Rusă, dar nu a fost aprobat de Administrația pentru Alimente și Medicamente din SUA. Meldonium e folosit clinic pentru a trata angina și infarctul miocardic.

Maria Sharapova a revenit în circuit în cursul anului 2017, însă nu a mai atins niciodată performanțele cu care s-a făcut cunoscută înaintea scandalului de dopaj.

CITEȘTE ȘI:

VIDEO Nick Kyrgios, încă o ieșire în decor » I-a atacat pe spectatorii din Mexic: „Mi se rupe de ei”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (5)
ciuleavvictorms
ciuleavvictorms  •  28 Februarie 2020, 22:57

Din pacate, putini cei cinstiti! Dopajul ramane un sistem de luat medalii si titluri, sub rezerva ca acestea sa fie luate de cine trebuie! Daca nu esti pe tabel, vei fi trecut pe alta „foaie” si vei fi prins!

1cesare
1cesare  •  27 Februarie 2020, 16:34

... A fost o campioană ... dar în ultima parte a carierei a trişat! ... Păcat pt. Simona ... că rusoica i-a "furat" un GS.

iulihenry14
iulihenry14  •  27 Februarie 2020, 16:17

Sunt sigur ca Sharapova (la valoarea ei) nu se documenta cu privire la ce baga in corp. Sunt sigur ca lua asa cu ochii inchisi orice ii dadea staffu. Hai las-o jos ca macane. Si restul de atleti rusi care au fost suspendati in ultimii ani tot din cauza staffului nu? Mariuca a primit pe mail lista cu substantele interzise la inceputul sezonului. Mariuca nu a avut timp sa o verifice ca deh e persoana importanta, restul jucatorilor/jucatoarelor au avut timp sa o verifice. Mariuca a continua sa bage in ea pastile crezand ca "statutul" o va ajuta sa mearga pe burta doar ca aia de la antidoping au zis ca nu. In rest niste victimizari obosite. Meldonium e folosit pentru a trata afectiuni ale inimii daca esti bolnav de inima; daca nu esti bolnav de inima e folosit pentru a te baga intr-o stare de robotel in care nu mai simti prea multe emotii si nu iti tremura mana pe racheta. Cine i-a urmarit meciurile de dupa suspendare a observat o Sharapova care se exprima facial/verbal pe teren total in contrast cu fata de Terminator pe care o afisase de-a lungul carierei. Da nah poti sa scoti jucatorul din Rusia da nu poti sa scoti Rusia din jucator.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează