SPORTURI  »  TENIS  »  SCANDAL

Atac fără precedent la Roger Federer: "Are favoruri la turneele de Mare Șlem: uitați de ce joacă seara la Australian Open" + caz incredibil la Paris

Julien Benneteau, 36 de ani // FOTO: Guliver/GettyImages
Julien Benneteau, 36 de ani // FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat marti, 13 noiembrie 2018 12:53

Elvețianul Roger Federer, locul 3 ATP, a fost acuzat că este în conflict de interese și că primește tratament special la turneele de Mare Șlem.

Fostul jucător Julien Benneteau și-a exprimat opiniile într-o emisiune la un post de radio din Franța. El susține că Roger Federer primește favoruri din partea turneelor de Mare Șlem, cum ar fi programarea la cele mai bune ore și pe cele mai bune terenuri, deși a înființat o competiție, Laver Cup, care concurează cu cele deținute de ATP și ITF.

"Roger e o legendă a acestui sport. Totuși, când organizează Laver Cup există un conflict de interese. Nu a zis nimic despre noul format al Cupei Davis până când nu a fost propusă mutarea ei din noiembrie în septembrie. În acel moment s-a trezit și s-a opus. Are tot dreptul aibă un astfel de eveniment, dar să-l facă în mijlocul sezonului poate strica munca depusă de unele turnee. Nimeni nu suflă în fața lui Federer!", a spus francezul care nu a câștigat niciun trofeu în cariera sa la simplu.

Benneteau a continuat și a evidențiat că Laver Cup nu are nicio legitimitate sportivă, nu oferă puncte și că totul este despre bani. "I-a dat lui Nick Kyrgios 750.000 de dolari pentru a participa și nimeni nu se revoltă. Apoi Craig Tailey, director la Australian Open, se ocupă de marketing și drepturile de televizare. Este plătit de agentul lui Roger și, ca o coincidență, în Australia, Federer a jucat ultimele 12-13 meciuri în sesiunea de seară", a subliniat Julien.

Francezul susține că Federer nu este favorizat doar la Australian Open, ci și la Wimbledon și la US Open. El dezvăluie că agentul elvețianului a mers anul acesta în biroul arbitrilor și le-a spus să nu-l programeze niciodată pe clientul său pe noua arena Louis Armstrong. Federer a jucat toate cele patru meciuri din 2018 de la New York pe arena Arthur Ashe.

Fostul jucător a mai povestit și că pentru a participa la turneul de la Rotterdam, acolo unde a recăpătat numărul unu mondial, reprezentanții lui Roger ar fi cerut 2 milioane de dolari pentru prezență. În urmă cu câteva săptămâni, fostul director al turneului Masters 1000 de la Paris a dezvăluit că în trecut a aranjat suprafața ca să i se potrivească jocul elvețianului. 

"Roger merită să aibă un tratament special, trebuie să înțelegem că e o forță imensă a tenisului mondial, este cel mai bun jucător din toate timpurile" Novak Djokovici

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Cristi Chivu a lăsat-o fără cuvinte pe prezentatoarea matinalului: „Doamne, Doamne! Îmi tremură mâinile. Îți datorez foarte mult”


Comentarii (11)
ray51
ray51  •  14 Noiembrie 2018, 13:25

Si ce daca? Si eu as face orice s-o mai vad pe (de ex) Nadia Comaneci. I-as face orice favor depinde de mine, de noi.

847153178690789
Ticu Troya  •  14 Noiembrie 2018, 09:04
Postat de robdin2007 pe 13 Noiembrie 2018, 14:42

Federer este o rusine, dar nu el e de vina ci cei ce ii canta in struna, de abia astept sa scapam de dinozurul asta. Sunt sute de cazuri in care a fost ajutat in defavoarea celorlalti sportivi

Esti8 atat de prost , ca nu te mai primesc copiii acasa !!

10155633308976552
Cornel Perju  •  14 Noiembrie 2018, 03:19

In perioada 2012-2016 finalele de la AO au fost de tot ***. Singurul meci mai spectaculos a fost in 2014 cand Wawrinka la batut mar pe Nadal. In rest niste meciuri de tot *** si foarte plictisitoare intre Djokovic si Murray. Finala din 2017 dintre Federer si Nadal a fost una dintre cele mai frumoase si spectaculoase meciuri din ultimii 10-15 ani, cu rasturnari de scor chiar si in setul decisive. Un asa meci doar Nadal si Federer pot produce. Ceilalti jucatori sunt doar de umplutura. Cei care produc spectacolul si banii sunt Federer, Nadal si Djokovic. Muray nu poate intra in categoria asta

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (11)
Comentează