SPORTURI  »  TENIS  »  ATP BASEL

ATP BASEL // Horia Tecău și Jean-Julien Rojer au obținut titlul 20! Sunt aproape calificați la Turneul Campionilor

Articol de - Publicat duminica, 27 octombrie 2019 17:26

Horia Tecău (34 de ani, 21 ATP la dublu) și Jean-Julien Rojer (38 de ani, 22 ATP la dublu) s-au impus în turneul de la Basel, 7-5, 6-3 în finală cu tinerii Taylor Fritz (21 de ani, 174 ATP la dublu) și Reilly Opelka (22 de ani, 445 ATP la dublu), iar șansele de a ajunge la Turneul Campionilor cresc.

Al 37-lea titlu cucerit de Horia, al 29-lea pentru Rojer și al 20-lea împreună. Perechea româno-olandeză s-a format în 2014 și a rezistat unită de-a lungul acestor ultime șase sezoane, într-un circuit care devine mai puțin stabil în ceea ce privește proba de dublu. A rezistat și a triumfat, așa cum a făcut-o și azi, la Basel, în turneul de categorie ATP 500.  

Un succes care îi duce mai aproape de Londra și de ATP Finals, acolo unde pot merge pentru a patra oară ca echipă. În finala elvețiană, ei i-au învins pe americanii Taylor Fritz, 21 de ani, și Reilly Opelka, 22 de ani, 7-5, 6-3 în 69 de minute. Pe parcursul meciului au salvat cele trei mingi de break pe care le-au înfruntat, arătând stăpânire de sine în momentele importante. 

„Diferența a făcut-o experiența combinată a lui Horia, care are 34 de ani, și a mea, care am 38”, a explicat Rojer. „Ei sunt, evident, adversari grozavi, foarte periculoși, servesc bine și joacă la un nivel înalt. A trebuit să rămânem concentrați, să încercăm să ne ținem game-urile de serviciu ca să putem pune apoi presiune pe ale lor. Cheia meciului a fost să fim solizi și alerți și cred că am reușit acest lucru”, a conchis el pentru site-ul ATP.  

Un loc special 

Nici Horia, nici Juls nu știau că era vorba de al 20-lea titlu al lor. Au aflat abia după finală. „E special. Am tot venit aici, la Basel, de câțiva ani, dar niciodată nu reușisem să ajungem în ultimul act. Eu am făcut semifinală de două ori, așa că e ceva deosebit să jucăm prima finală și să luăm titlul. Iar faptul că e al douăzecelea transformă Baselul într-un loc aparte în amintirile noastre”. 

Cu cele 500 de puncte primite în Elveția, cei doi adună 3.585 în ierarhia ATP Race, care decide cine se califică la Turneul Campionilor. Tecău și Rojer sunt acum pe poziția a cincea, foarte bine poziționați pentru a obține unul dintre cele patru bilete rămase disponibile. Francezii Pierre-Hugues Herbert și Nicolas Mahut, deși clasați acum pe 12, și-au asigurat calificarea pe baza regulii de Grand Slam, ei fiind învingătorii de la Roland Garros din 2019.  

Perechea româno-olandeză poate să bifeze calificarea zilele acestea, în turneul Masters 1000 de la Paris-Bercy. 

8 așiau reușit Tecău și Rojer în finala de la Basel, adversarii adunând 12 asemenea reușite

94%a fost procentajul de câștig pe primul serviciu pentru duetul româno-olandez

Vezi și:

WTA FINALS // Bianca Andreescu a început să plângă din cauza unui fan: „Mi-a scris un mesaj pe un șervețel”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (7)
1056403804392940
Felix-daniel Pinga  •  28 Octombrie 2019, 08:48
Postat de Ion Popescu pe 27 Octombrie 2019, 18:36

@brifcor. Nici un sportiv din Australia sau Elvetia nu s-a calificat DEOCAMDATA la dublu la Turneul Campionilor. Pentru Elvetia la simplu baieti este calificat de mai mult timp Federer si la fete in ceasul 24 - slovaca/elvetianca -Bencicova/Bencic. Astazi Bencic a fost invinsa din primul meci.

Nu am urmărit discuția, dar Bencic a pierdut la Barty (Aus).

brifcor
brifcor  •  27 Octombrie 2019, 20:10
Postat de Ion Popescu pe 27 Octombrie 2019, 18:36

@brifcor. Nici un sportiv din Australia sau Elvetia nu s-a calificat DEOCAMDATA la dublu la Turneul Campionilor. Pentru Elvetia la simplu baieti este calificat de mai mult timp Federer si la fete in ceasul 24 - slovaca/elvetianca -Bencicova/Bencic. Astazi Bencic a fost invinsa din primul meci.

Citeste te rog mai atent înainte de a contrazice.

merace
merace  •  27 Octombrie 2019, 20:08

Perechea Rojer/Tecau e calificata deja pentru ATP Finals la dublu!

Vezi toate comentariile (7)
Comentează