SPORTURI  »  TENIS  »  ATP CINCINNATI

ATP CINCINNATI // Nick Kyrgios, penalizat cu o amendă USTURĂTOARE după ultimul scandal! Australianul riscă să fie suspendat din circuit

Nick Kyrgios // foto: Reuters
Nick Kyrgios // foto: Reuters

Articol de GSP - Publicat sambata, 17 august 2019 17:37

ATP Cincinnati // Gesturile reprobabile ale lui Nick Kyrgios (24 de ani, 44 ATP) n-au mai rămas fără repercusiuni. 

Australianul a fost sancționat cu o amendă uriașă pentru scandalul provocat în meciul de joi dimineață contra rusului Karen Khachanov (23 de ani, 9 ATP), pierdut în trei seturi, scor 7-6 (3), 6-7 (4), 2-6.  

ATP a decis să-l penalizeze pe Kyrgios cu o amendă de 113.000 de dolari, una dintre cele mai mari amenzi acordate în ultima perioadă în tenisul profesionist. Pe deasupra, ATP va demara o anchetă în urma căreia Kyrgios ar putea fi suspendat din circuit preț de câteva luni.

„Băi cartofule, ești cel mai prost arbitru din istorie!”

Kyrgios, autorul unor derapaje repetate în ultima perioadă, și-a pierdut cumpătul în meciul contra lui Khachanov, lansând acuze dure la adresa arbitrului Fergus Murphy: „Băi cartofule, ești cel mai prost arbitru din istorie. De fiecare dată când joc faci rahaturi stupide”, au fost doar câteva dintre injuriile pe care australianul i le-a adus oficialului. 

Lucrurile au scăpat de sub control în momentul în care oficialul l-a penalizat pe Kyrgios pentru că a întârziat la serviciu.

Penalizarea primită l-a scos din minți pe rebelul circuitului, care a început să facă referiri la Rafael Nadal, cu care are un conflict mai vechi. Recunoscut pentru faptul că Rafa își ia mult timp între servicii, Kyrgios a adus aminte de spaniol în clinciul verbal pe care l-a avut cu Fergus Murphy.

„Vrei să-mi spui că Nadal joacă rapid? Joacă fiecare punct rapid? E nebunește, amice! Rafa joacă rapid? Dacă Rafa joacă atât de rapid, eu mă retrag din tenis!”, a „tunat” australianul.

La finalul acelui meci, jucătorul din Australia a refuzat să dea mâna cu arbitrul.

Vezi și: 

VIDEO Simona Halep, drum cu probleme » A terminat dubla Rogers Cup - Cinncinati cu cel mai slab parcurs din ultimii 5 ani

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (6)
10155633308976552
Cornel Perju  •  18 August 2019, 00:27
Postat de cneius pe 17 August 2019, 18:05

"Australianul" Kyrgios ar trebui interzis vreun an pe terenurile de tenis, sa se trateze un pic ! Pe toti ciobanii needucati voi ii numiti rebeli !

Kyrgios este mic copil pe lanca McEnrow care injura arbistrii birjareste. Ceea ce deranjeaza la Kyrgios este faptul ca spune lucrurilor pe nume. Adevarul este ca in tenis exista masuri duble. Jucatorii de top sunt favorizati in orice mod posibiul. Trageri la sorti aranjate, acceptul de a folosi substante interzise, nu sunt sanctionati atunci cand trebuie. Nadal nu a fost niciodata sanctionat pentru intarzierea serviciului. Isi lua uneori si 40 de secunde intre serve, recordul a fost de 47. Cand Nadal a parasit arena in finala AO 2014 cu Wawrinka, fara sa ii dea explicatii arbitrului si a revenit dupa 10 minute nu a fost sanctionat. Cand Sharapova isi lua pauze de 10 minute de WC nimeni nu o sancriona. Regulile si controalele antidoping sunt doar pentru 'catei' nu pentru jucatorii de top.

1223953254372879
Alexandru Cristian Vasile-Bugarin  •  17 August 2019, 20:44

Rebel a fost Nastase, rebel a fost McEnroe. Omul asta e un mitocan si o jignire pentru "sportul alb".

laurkro
laurkro  •  17 August 2019, 19:14

Un ***.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează