SPORTURI  »  TENIS  »  ATP

Novak Djokovic, decizie de ultim moment înainte de US Open: „Nu voi fi pregătit să concurez”

Novak Djokovic / foto: Guliver/Getty Images
Novak Djokovic / foto: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat marti, 10 august 2021 09:01 / Actualizat marti, 10 august 2021 09:53

Novak Djokovic (34 de ani), liderul la zi din circuitul masculin, a luat decizia de a se retrage de la turneul Masters 1000 de la Cincinnati, care începe săptămâna viitoare.

Sârbul nu a reușit să cucerească vreo medalie la Jocurile Olimpice de la Tokyo, iar la plecarea din Japonia a vorbit despre epuizarea acumulată în ultimele luni. Acum, Nole renunță la al doilea turneu consecutiv, după ce s-a retras în prealabil și de la Toronto.

„Dragi fani, am vrut să vă împărtășesc faptul că am nevoie de ceva mai mult timp pentru recuperare, după o călătorie destul de impozantă din Australia până la Tokyo. 

Din păcate, asta înseamnă că nu voi fi pregătit să concurez la Cincinnati anul acesta, așa că mă voi concentra către US Open și voi mai petrece ceva timp cu familia. Ne vedem curând la New York”, a scris Djokovic pe Instagram, în urmă cu scurt timp. 

Djokovic, Nadal și Federer, pregătiți pentru bătălia de la US Open

Novak Djokovic a cucerit toate cele trei turnee de Grand Slam disputate în anul 2021 și i-a egalat pe marii rivali în fruntea ierarhiei all-time. Sârbul, Roger Federer și Rafael Nadal au câte 20 de trofee și vor da bătălia pentru desprindere pe hardul de la New York.

Dar Darren Cahill, antrenorul Simonei Halep (29 de ani, 9 WTA), crede că Rafael Nadal îl poate opri pe Novak Djokovic (1 ATP) din realizarea „Golden Slam” în anul 2021.

„Știm cu toții că lui Rafa îi place să joace la New York. Îi plac condițiile de aici, felul în care sare mingea. A obținut succese importante. Dacă Rafa a luat un wild-card pentru turneul de la Cincinnati, înseamnă că îl vom vedea și la competiția din Canada, apoi la Washington. Va avea meciuri multe în picioare pe hard, va fi un adversar redutabil pentru Novak la New York. Abia aștept să văd asta”, a spus Darren Cahill.

Djokovic, fără medalii la Tokyo

Novak Djokovic a venit la Tokyo încrezător că va pleca acasă cu cel puțin o medalie, însă marele campion sârb a pierdut șansa atât la simplu, cât și la dublu mixt, probă în care făcea echipă cu Nina Stojanovic.

Nina Stojanovic și Novak Djokovic au avut posibilitatea să lupte pentru medalia de bronz la Jocurile Olimpice, dar liderul ierarhiei ATP a decis să abandoneze. 

Sârbul a luat decizia din cauza oboselii acumulate din cauza disputării a unui număr mare de meciuri într-un timp scurt, dar și ca urmare a faptului că jocul pentru medalia de bronz la dublu mixt se disputa imediat după finala mică la simplu masculin, unde Novak Djokovic a fost învins de Pablo Carreno Busta.

VIDEO Novak Djokovic, învins în meciul pentru bronz de la Jocurile Olimpice

Citește și alte știri din tenis:

Sorana Cîrstea, calificare la pas în turul 2 la WTA Montreal! Urmează o dublă câștigătoare de Grand Slam

https://www.gsp.ro/sporturi/tenis/sorana-cirstea-alison-riske-montreal-639099.html

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează