SPORTURI  »  TENIS  »  ATP CINCINNATI

ATP CINCINNATI // VIDEO Andy Murray, înfrângere la primul meci de simplu după revenirea în circuit: cum s-a descurcat scoțianul

Articol de GSP - Publicat marti, 13 august 2019 00:04

Andy Murray (32 de ani, 324 ATP) a revenit luni seară pe teren, disputând primul meci de simplu după mai bine de șapte luni. 

Scoțianul a fost eliminat în primul tur al turneului Masters 1000 de la Cincinnati de către francezul Richard Gasquet (33 de ani, 56 ATP), scor 4-6, 4-6, după o oră și 38 de minute de joc. 

Deși o revenire a lui Murray în circuit părea improbabilă, fostul câștigător de la US Open și Wimbledon a trecut peste toate previziunile sumbre și a bifat mult așteptatul come-back la simplu.

Încă departe de nivelul său de acum câțiva ani, Murray a fost dominat de Gasquet în meciul din primul tur de la Cincinnati. Scoțianul a părut „înțepenit” în unele momente, fiind depășit la capitolul fizic de adversarul său. Chiar și așa, fostul lider mondial nu s-a făcut de râs și a arătat suficiente semne îmbucurătoare în perspectiva următoarelor săptămâni.

„Chiar dacă aș fi primit o săptămână sau 10 zile pentru a lua decizia dacă să accept wild card-ul pentru US Open, nu era nici o garanție că aș fi putut juca. Dimpotrivă, era mai mare posibilitatea să nu pot juca, pentru că, deși am fost bine îj meciul de azi, fizic, picioarele le-am simțit grele la final. Iar asta nu cred că se va schimba în două săptămâni. 

Mă bucur oricum că am revenit. Mă gândeam că poate mi s-a mai schimba perspectiva asupra lucrurilor, dar văd că acum sunt chiar dezamăgit de rezultat, ceea ce e probabil un lucru bun. Simt că pot juca mai bine de atât, pot îmbunătăți multe lucruri, așa că voi continua și voi spera că va fi mai bine dat viitoare”, a spus Murray după meci. 

La „dublu” la Cincinnati, Murray ar trebui să joace alături de Feliciano Lopez împotriva perechii Horia Tecău / Jean-Julien Rojer azi, de la 19:30, ora României.

Ultimul meci disputat la simplu de Andy Murray a avut loc în luna ianuarie, la Australian Open, când  pierdea în 5 seturi în fața spaniolului Roberto Bautista Agut (31 de ani, 11 ATP). Atunci, organizatorii de la Melbourne chiar i-au pregătit o mini-festivitate de adio, iar discursul lui Murray lăsa de înțeles că nu va mai reveni niciodată în circuit.

Totuși, scoțianul a fost supus celei de-a doua operații la șold, intervenție chirurgicală care a avut mai mult succes decât prima. Murray a început să se simtă din ce în ce mai bine, iar în luna iunie a revenit pe teren, în proba de dublu, reușind chiar să câștige turneul de la Queen's, pe iarbă, alături de Feliciano Lopez.  

Chiar dacă nu va participa la US Open, Murray și-a programat deja două turnee în care va lua startul la simplu: pe 23 septembrie la Zhuhai și pe 30 septembrie la Beijing.

Vezi și: 

WTA CINCINNATI // VIDEO Simona Halep s-a antrenat alături de Darren Cahill

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează