SPORTURI  »  TENIS  »  ATP CINCINNATI

ATP CINCINNATI // VIDEO Incredibilul Daniil Medvedev revine senzațional cu Novak Djokovic și se califică într-o nouă finală de Masters » Ierarhia în care rusul e pe primul loc în 2019

Articol de - Publicat duminica, 18 august 2019 03:34

Novak Djokovic (32 de ani, 1 ATP) a fost eliminat noaptea trecută în semifinalele turneului Masters 1000 de la Cincinnati. Sârbul a pierdut în trei seturi în fața rusului Daniil Medvedev (23 de ani, 8 ATP), scor 6-3, 3-6, 3-6, la capătul unui meci care a durat o oră și 43 de minute. 

  • Medvedev va lupta pentru trofeu contra belgianului David Goffin (28 de ani, 19 ATP), cel care a trecut în cealaltă semifinală de francezul Richard Gasquet (33 de ani, 56 ATP), scor 6-3, 6-4. Goffin și Medvedev s-au mai întâlnit de două ori în circuit, scorul fiind egal, 1-1! 
  • Finala se joacă azi, de la ora 23:00, în direct la TV Digi Sport 2.

Liderul mondial a fost de neclintit în primul set, continuând să joace la un nivel extrem de ridicat, așa cum se întâmplase și în meciul cu Lucas Pouille de vineri, câștigat cu 7-6, 6-1. Djokovic a făcut break la 3-2 și și-a adjudecat primul set cu 6-3. 

Medvedev, unul dintre cei mai buni jucători pe hard din circuit, n-a renunțat însă la luptă și a arătat o combativitate impresionantă în ciuda primului set pierdut. Acesta a servit la un nivel extrem de ridicat și a profitat de un game modest făcut de Djokovic pe serviciu, reușind astfel să-și treacă în cont setul secund, scor 6-3.

Rusul a mers până la capăt și a continuat să joace la un nivel remarcabil și în decisiv. L-a atacat în permanență pe sârb, care, pe deasupra, n-a avut nicio șansă la retur. Medvedev a făcut două break-uri și s-a impus cu 6-3, continuând forma excelentă din această vară și avansând în cea de-a doua finală consecutivă de Masters 1000, după cea pierdută în fața lui Nadal săptămâna trecută la Rogers Cup. 

A fost cea de-a cincea confruntare directă dintre Djokovic și Medvedev, iar tenismenul din Rusia a reușit să câștige cel de-al doilea meci consecutiv în fața celui mai bun tenismen al lumii. Acesta îl învinsese pe sârb și în sferturi la Monte Carlo, pe zgură, scor 6-3, 4-6, 6-2.

Medvedev are un bilanț fulminant în 2019

Medvedev nu reprezintă nicidecum o surpriză. Rusul, care duminica trecută pierdea finala Mastersului de la Montreal în fața lui Rafael Nadal, 3-6, 0-6, e unul dintre cei mai constanți jucători din 2019: e lider la capitolul victorii în sezonul actual, 43, cu două mai multe decât Nadal! 

Ultimul act de la Cincinnati va fi cea de-a șasea finală pe care rusul o dispută în acest an. El s-a impus la Sofia, pierzând finalele de la Brisbane, Barcelona, Washington și Montreal.  

Nu în ultimul rând, Medvedev e poziționat excelent și pentru calificarea la Turneul Campionilor, acesta ocupând locul 5 în Race to London. 

Jucătorul născut la Moscova e antrenat de Gilles Cervara, iar în acest moment se află pe cea mai bună poziție a carierei, locul 8. Medvedev a câștigat 4 trofee de-a lungul carierei și e considerat unul dintre vârfurile noii generații din ATP. 

Vezi și:

ATP CINCINNATI // Nick Kyrgios, penalizat cu o amendă USTURĂTOARE după ultimul scandal! Australianul riscă să fie suspendat din circuit

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (2)
1793351307363295
Badita Eusebiu  •  18 August 2019, 12:17

N-am mai auzit ca un tenisman sa joace doua semifinale la un turneu. Aflu aici ca Djokovic a jucat semifinala si cu Medvedev, si cu Pouille. Macar aici gasesti o greseala la cateva articole, la Prosport sunt 2-3 intr-unul singur.

1423745967930040
Florin Stanescu  •  18 August 2019, 12:07

Încet, încet se văd investițiile rușilor făcute în tenis în ultimii 15 ani!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează