SPORTURI  »  TENIS  »  ATP CUP

ATP CUP // VIDEO S-au stabilit semifinalele din ATP Cup » Australia vrea să doboare Spania, iar Kyrgios i-a pus gând rău lui Nadal: „E cea mai stupidă întrebare”

Articol de - Publicat vineri, 10 ianuarie 2020 20:49

ATP CUP // Serbia a învins clar Canada, 3-0, iar Spania a trecut cu emoții de Belgia, 2-1, ibericii încheind confruntarea la ora 1:10 locală. Rafa Nadal a semnalat dificultățile cauzate de programare. 

Echipele cele mai dominante din grupele competiției de la Antipozi, desfășurate la Brisbane, Perth și Sydney, sunt și cele care vor disputa semifinalele. Serbia, Spania, Rusia și Australia au venit în sferturile de finală fără meci pierdut, apoi și-au confirmat nivelul.

Nu fără emoții însă, mai ales vineri, în ultima confruntare rămasă de disputat, cea dintre Spania și Belgia.  

Roberto Bautista Agut l-a învins confortabil pe Kimmer Coppejans, 6-1, 6-4, dar Rafael Nadal s-a înclinat în fața unui David Goffin agresiv și inspirat, 4-6, 6-7 (3). 

Dublul avea să decidă echipa învingătoare, iar Rafa a revenit pe teren alături de Pablo Carreno Busta. Ei au triumfat dramatic, 6-7 (7), 7-5, 10-7, în disputa cu Sander Gille și Joran Vliegen, apoi Nadal a semnalat câteva lucruri legate de format și de programare.

Nadal: „Vom dormi la 4 dimineața”

„A fost greu fiindcă am avut o mare schimbare venind de la Perth. Nu prea mult timp de adaptare. Condițiile de joc au fost extrem de dificile, umiditate mare. Ei sunt aici de zece zile, pentru noi a fost prima. Bravo lor”, a adăugat, referindu-se la adversarii belgieni care au fost în grupa de la Sydney. 

„Au jucat un tenis grozav. Noi însă am avut cea mai dificilă situație posibil din toată ATP Cup. Am fost ultima echipă care a ajuns aici, noaptea târziu, cu o schimbare de fus de 3 ore, iar acum am încheiat la 1 și 10. Nu vom dormi până la 4 dimineața. E o problemă, dar suntem aici. Încercăm din toate puterile”, a conchis Nadal. 

Spania întâlnește sâmbătă dimineața Australia, care a avut, la rândul ei, cel mai tensionat final de întâlnire joi, când Nick Kyrgios și Alex de Minaur s-au impus cu 18-16 în supertie-break contra britanicilor Jamie Murray și Salisbury.

Chestionat dacă el crede că De Minaur îl poate bate pe Nadal, Kyrgios a avut o replică tăioasă: „Evident. E cea mai stupidă întrebare pe care am auzit-o”. Ce va fi vom vedea sâmbătă.

  • foto: Guliver/Getty Images

Vezi și: 

De ce ții cu Novak Djokovic, când există Federer și Nadal? DEZBATERE neconvențională pe GSP.RO

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează