SPORTURI  »  TENIS  »  ATP FINALS

Aproape de calificare » Condiția pentru ca Horia Tecău să fie pentru a 7-a oară la Turneul Campionilor

Kevin Krawietz (stânga) și Horia Tecău cu trofeele de la Halle Foto Imago Images
Kevin Krawietz (stânga) și Horia Tecău cu trofeele de la Halle Foto Imago Images

Articol de - Publicat marti, 02 noiembrie 2021 15:19 / Actualizat marti, 02 noiembrie 2021 15:36

Horia Tecău și Kevin Krawietz vor încerca să-și asigure săptămâna aceasta, în turneul Masters 1000 de la Paris, biletele pentru ATP Finals de la Torino

Au ajuns să joace împreună anul acesta printr-o conjunctură. Horia și Jean-Julien Rojer puseseră capăt în toamna anului trecut unui parteneriat de 7 ani pentru că românul a decis că își dorește un program de turnee mai puțin încărcat. Kevin, la rândul său, rămăsese singur pentru că Andreas Mies, compatriotul și colegul său, suportase o intervenție chirurgicală la genunchi, ce a necesitat o pauză prelungită.

Un titlu și două finale pentru Horia Tecău

Tecău, 36 de ani, și Krawietz, 29, au avut primul turneu împreună la Rotterdam, în martie, pe hard indoor, și au atins finala, cedând doar la perechea dominantă a anului, cea a croaților Mektici și Pavici. Apoi au reluat colaborarea la Monte Carlo, cu gândul de a juca tot sezonul de zgură în această combinație și a vedea apoi ce se mai întâmplă. 

„Kevin e un tip cu care e ușor de jucat, e relaxat, are un joc puternic, în forță. Nu e genul de partener cu care a trebuit să construiesc de la început nu știu ce strategie de joc. Servește bine, ne înțelegem, comunicăm bine", spunea Horia pentru Gazetă în mai, la Madrid.

6 participărila Turneul Campionilor are Horia Tecău: două cu Robert Lindstedt, 2011, 2012, și 4 cu Jean-Julien Rojer, 2014, 2015, când au cucerit titlul, 2017 și 2019. Krawietz a fost prezent de două ori, 2019 și 2020, dar nu a ieșit din grupe

Atunci cei doi veneau după a doua finală, jucată la Barcelona, pierdută în fața columbienilor Cabal și Farah. Au urmat "sferturi" la Roma și Roland Garros, primul titlu al perechii pe iarba de la Halle, încă o finală la Hamburg, semifinale la Masters-ul 1000 de la Toronto, "sferturi" la US Open și la alt turneu Masters, cel de la Indian Wells. Toate aceste rezultate i-au urcat pe locul 7 în ierarhia anului, cea care decide participanții la ATP Finals.

Aproape de calificare » Condiția pentru ca Horia Tecău să fie pentru a 7-a oară la Turneul Campionilor
Krawietz și Tecău în acțiune în timpul turneului Masters 1000 de la Toronto Foto Imago Images

Pot obține biletul zilele acestea, la Paris-Bercy. Au deocamdată 3.110 puncte, iar totalul necesar pentru calificare este de 3.390. Prezența în semifinale, răsplătită cu 360 de puncte, ar fi condiția suficientă pentru a merge la Torino. Ca favoriți 7, au primul tur liber, apoi vor întâlni duetul compus din francezul Fabrice Martin și din fostul partener al lui Krawietz, Mies, revenit după operația la genunchi. 

Citește și alte știri din tenis

VIDEO+FOTO Sharapova, ieșire în centrul Parisului cu un jucător de tenis din noua generație! Cum a fost surprinsă rusoaica

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează