SPORTURI  »  TENIS  »  ATP MADRID

VIDEO Ce maraton la Madrid! Rafael Nadal, victorie după peste 3 ore și 4 mingi de meci salvate!

Rafael Nadal / Sursă foto: Guliver/Getty Images
Rafael Nadal / Sursă foto: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat joi, 05 mai 2022 21:22 / Actualizat joi, 05 mai 2022 21:25

Rafael Nadal (35 de ani, 4 ATP) s-a calificat, joi, în „sferturile” de finală ale turneului ATP 1000 de la Madrid, după un meci intens, de trei ore și 10 minute, câștigat în fața belgianului David Goffin (31 de ani, 60 ATP), scor 6-3, 5-7, 7-6 (9).  Ibericul a salvat patru mingi de meci în tie-break-ul decisivului! 

La mai puțin de 24 de ore după ce sărbătorea pe „Bernabeu” victoria de excepție a Realului cu Manchester City, Nadal a revenit pe terenurile de la Madrid, într-un meci ce se anunța încă de la început unul complicat, împotriva lui David Goffin, fost #7 ATP, care-l mai învinsese de două ori pe iberic în trecut.

Dacă în primul set Nadal a fost în control total, ibericul avea să scadă nivelul în următoarea manșă, exact cum se întâmplase și în meciul precedent cu Miomir Kecmanovic. De la 5-3, cu două mingi de meci ratate, Rafa a cedat patru game-uri la rând. Goffin l-a dominat autoritar pe Nadal de pe linia de fund, belgianul reușind câteva lovituri de excepție, la care spaniolul a fost pasager.

Ce „thriller”! Rafael Nadal, victorie cu David Goffin după peste 3 ore și 4 mingi de meci salvate!

În decisiv, cei doi au mers cap la cap până în tie-break, unul realmente dramatic. Nadal a condus cu 4-1, a cedat cinci mingi la rând și i-a oferit lui Goffin două oportunități de a închide partida. Doar că fostul lider mondial a jucat uluitor sub presiune: a salvat două mingi de meci cu două scurte de mare efect, fiind ajutat și de serviciu, armă care-l trădase în a doua parte a meciului.

A venit rândul lui Nadal să irosească mingi de meci, scenariul repetându-se din nou și în cazul lui Goffin. Dacă belgianul jucase aproape fără greșeală în ultimul segment al meciului, greșelile neforțate din ultima parte a tie-break-ului i-au fost fatale. Nadal a câștigat cu 11-9 după mai bine de trei ore de joc, obținând victoria cu numărul 1.050 în circuit și cea de-a 16-a calificare din carieră în „sferturile” de la Madrid.

Nadal îl va întâlni mâine, pentru un loc în semifinale, fie pe compatriotul Carlos Alcaraz, fie pe britanicul Cameron Norrie.

5 trofeeare Nadal la Madrid, ultimul cucerit în 2017

VIDEO Cum a salvat Nadal cele 4 mingi de meci ale lui Goffin

Citește și alte știri din tenis: 

VIDEO Ons Jabeur confirmă victoria cu Halep! S-a calificat în finală la Madrid, după o nouă prestație dominantă!

Încleștarea Djokovic - Murray, anulată » Scoțianul s-a retras

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează