SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN 2020

AUSTRALIAN OPEN 2020 // Denis Shapovalov ia în calcul retragerea de la turneu: „Nu vreau să-mi risc viața! Am doar 20 de ani”

Articol de GSP - Publicat duminica, 19 ianuarie 2020 19:33

Denis Shapovalov (20 de ani, 13 ATP), unul dintre jucătorii de perspectivă din circuitul masculin, a declarat că va refuza să participe la Australian Open în cazul în care va fi nevoit să joace în condiții vitrege.

  • Din cauza incendiilor fără precedent din Australia, aerul din Melbourne este greu de respirat. Indexul calității a atins valori mai mari decât 138, adică de 7 ori mai mare decât cel normal!

„Nu știu ce trebuie să se facă, dar e clar că avem nevoie de o soluție. Iar organizatorii ar fi trebuit să se gândească la asta în urmă cu mai multe săptămâni.

Sunt conștient că este un Grand Slam și înseamnă o mare oportunitate, dar am doar 20 de ani. Nu vreau să-mi risc viața sau sănătatea, când mai am 10-15 ani de carieră în față”, a declarat Shapovalov.

În ciuda semnalelor îngrijorătoare, Craig Tiley, președintele Tennis Australia, e optimist: „Facem toate demersurile necesare, analizăm tot ce mișcă, monitorizăm constant calitatea aerului. Avem logistica necesară pentru a asigura sănătatea și siguranța jucătorilor, staff-ului și a fanilor. Nu luăm în calcul amânarea!”. 

Turneul de la Australian Open a mai fost anulat doar în două perioade: 1916-1918 și 1941-1945, intervale de timp care se confundă cu cele două Războaie Mondiale.

„Marea problemă în Australia e ce s-a întâmplat cu animalele, pădurile și cu vegetația. Problematică e situația pompierilor care s-au luptat cu flăcările, nu condițiile în care ar trebui să jucăm noi”
Roger Federer

Australian Open este primul turneu de Grand Slam al anului și se va desfășura în perioada 20 ianuarie - 2 februarie.

vezi și:

AUSTRALIAN OPEN // S-au încins rebelii! Alexander Zverev s-a luat de Nick Kyrgios: „Nu e jignire” » Replica australianului

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (2)
fibra
fibra  •  20 Ianuarie 2020, 07:41

L-a "retras" Fucsovics de nu s-a văzut.

ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  19 Ianuarie 2020, 20:34

...sa nu exageram ...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează