SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN 2021

Crește dezordinea la Australian Open! Primul caz de coronavirus în rândul jucătorilor

Pandemia provoacă mari bătăi de cap la Australian Open 2021 / Sursă foto: Imago Images
Pandemia provoacă mari bătăi de cap la Australian Open 2021 / Sursă foto: Imago Images

Articol de GSP - Publicat luni, 18 ianuarie 2021 10:43 / Actualizat luni, 18 ianuarie 2021 11:22

Australian Open 2021 întâmpină noi zdruncinări serioase, cu mai puțin de trei săptămâni înainte de startul turneului. Temerile organizatorilor se confirmă, un prim jucător aflat în izolare la Antipozi fiind infectat cu coronavirus. 

  • CONTEXT: 72 de jucători de la Australian Open au fost anunțați de organizatori, ieri, că trebuie să stea izolați pentru două săptămâni, fără să se poată antrena pe terenul de tenis, după ce au fost depistate 3 cazuri de COVID-19 în zborurile care i-au dus la Antipozi;
  • Cele 3 cazuri au fost în zborul charter de la Los Angeles, cel al lui Edward Elliot, antrenorul americancei Lauren Davis, al unei însoțitoare de bord și un jurnalist și a unui caz în cel de la Abu Dhabi, Sylvain Bruneau, antrenorul Biancăi Andreescu.
  • Măsura organizatorilor a produs furie printre jucătoare, inclusiv Sorana Cîrstea fiind printre cele care au răbufnit. Astăzi, un alt avion a fost detectat cu un caz

Australian Open 2021: un jucător are COVID-19!

După apariția mai multor cazuri în rândul apropiaților jucătorilor, presa internațională a scris în această dimineață că un jucător, fără ca numele să-i fie fie divulgat, este la rândul său infectat cu temutul virus.

Oficialii de la Melbourne au declarat că, în acest moment, cel puțin nouă persoane care au legătură cu staff-urile jucătorilor se află în carantină la Melbourne, informează BBC

Tensiunea este la cote maxime la Melbourne, acolo unde jucătorii continuă să fie nemulțumiți de condițiile de carantinare. Mai mult, cei care au luat contact cu persoane infectate nici măcar nu se pot antrena, fiind prizonieri în camerele lor de hotel.

Sorana Cîrstea i-a înfruntat pe organizatorii de la Australian Open

„Unii ne acuză că facem mofturi. Nu am nicio problemă să stau 14 zile în cameră și să mă uit la Netflix. Credeți-mă, e un vis devenit realitate, chiar o vacanță. Ceea ce nu putem să facem este SĂ CONCURĂM după ce am stat 14 zile pe canapea. Asta e problema, nu regula carantinării”, a scris Sorana Cîrstea, loc 71 WTA, pe Twitter. 

Jucătoarea noastră a distribuit și un mesaj al șefului Federației de Tenis din Australia care spunea în urmă cu ceva vreme că jucătorii nu vor putea să stea izolați două săptămâni și să concureze cum trebuie la primul Grand Slam. 

Ea a intrat în dialog cu jucătoarea Yulia Putintseva, 26 de ani, 28 WTA, care a scris: „Ceea ce nu înțeleg este de ce nu ni s-a spus că dacă e o persoană pozitivă în avion va trebui să fim izolați. M-aș fi gândit de două ori înainte să vin aici”. Sorana i-a răspuns: „De acord. Dacă ne-ar fi spus de această regulă înainte, nu aș mai fi jucat în Australia. Aș fi rămas acasă. Ne-au zis că zborurile vor fi la 20% capacitate și că vom fi considerați contacți apropiați doar dacă cineva din echipă sau anturaj e pozitiv”. 

VIDEO Sever Dron: „Simona Halep încă mai poate să câștige turnee de Grand Slam”

Citește și alte știri despre Australian Open:

Încă 25 de sportivi intră în izolare înainte de Australian Open: „Regulile sunt reguli, indiferent cum te cheamă”

GALERIE FOTO Cum arată camera de lux în care e cazată Simona Halep înainte de Australian Open! Cât costă pe noapte

Novak Djokovic înfruntă organizatorii Australian Open! Scrisoare în urma plângerilor făcute de Sorana Cîrstea și alți sportivi

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează