SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN 2021

Degringoladă la Australian Open 2021! Victoria Azarenka și Sloane Stephens, izolate total timp de două săptămâni

Victoria Azarenka va fi în izolare timp de două săptămâni la Australian Open, foto: Guliver/gettyimages
Victoria Azarenka va fi în izolare timp de două săptămâni la Australian Open, foto: Guliver/gettyimages

Articol de GSP - Publicat sambata, 16 ianuarie 2021 09:52 / Actualizat sambata, 16 ianuarie 2021 10:20

Momente dificile la Australian Open! Într-unul dintre avioanele care aduceau participanții la primul Grand Slam al anului se aflau și două persoane infectate cu COVID-19. Conform protocolului, nume mari din tenis vor fi obligate să stea izolate total pentru următoarele două săptămâni, fără a putea să iasă la antrenamente!

  • Australian Open va începe pe 8 februarie, la Melbourne, acolo unde se joacă de obicei;
  • Campionii en-titre la Antipozi sunt Sofia Kenin și Novak Djokovic;

Una dintre persoanele infectate cu COVID-19 este un membru al echipajului, în timp ce a doua persoană face parte din caravana Australian Open, dar nu este un jucător sau jucătoare. Cele două persoane au fost mutate din campusul pregătit pentru jucători de organizatori. 

24 de jucători izolați, printre care Kei Nishikori, Victoria Azarenka și Sloane Stephens

Sunt 24 de jucători și jucătoare care vor fi nevoiți să stea izolați pentru două săptămâni. Ei nu vor participa la antrenamente și, e de așteptat, vor avea dată peste cap pregătirea pentru primul Grand Slam al anului. Printre ei sunt nume mari, japonezul Kei Nishikori și americanul Tennys Sandgren sau rivalele Simonei Halep, bielorusa Victoria Azarenka și americanca Sloane Stephens. 

Simona Halep și alți grei ai tenisului, acuzați că ar fi favorizați înainte de Australian Open

Organizatorii turneului de la Melbourne au decis că 50 de persoane au fost validate pentru a fi carantinate la Adelaide, nu la Melbourne, așa cum era stabilit inițial. Astfel, nume importante precum Rafael Nadal, Simona Halep, Novak Djokovic, Naomi Osaka, Serena Williams sau Dominic Thiem vor beneficia de condițiile ultramoderne din resortul de la Adelaide. Au apărut însă și voci critice, nemulțumite că starurile din ATP și WTA vor avea parte de condiții diferite la Adelaide, net superioare celor din „bula” de la Melbourne.

Citește și alte știri despre Australian Open:

Povestea incredibilă a britanicei Francesca Jones: calificată la Australian Open, în ciuda faptului că are doar 4 degete la ambele mâini

Darren Cahill, declarații emoționante despre Simona Halep: „Să vă spun cum sunt cunoscut în România”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (5)
ciprianbirtea
ciprianbirtea  •  18 Ianuarie 2021, 23:26
Postat de 4_3_3 pe 16 Ianuarie 2021, 14:09

Ehei, DSP-ul lor e un pic mai strict, decât slugile din București :)

Dar de ce nu au fost testați înainte să se suie în avion? Și de ce nu sunt sportivii incluși în categoria a II-a de vaccinări, alături de politicieni?

4_3_3
4_3_3  •  16 Ianuarie 2021, 14:09

Ehei, DSP-ul lor e un pic mai strict, decât slugile din București :)

dubluv
dubluv  •  16 Ianuarie 2021, 11:07
Postat de adi_stelistul pe 16 Ianuarie 2021, 10:52

Pana acum 3 lucky-losers din calificari au intrat pe tabloul principal: Bonaventure, Gasparian si Schmiedlova. Sunt jucatoare eliminate in ultimul tur al calificarilor care au profitat de forfaitul unor jucatoare de pe tablou si au primit biletul in ordinea clasamentului. A patra la rand, imediat sub linie, sa zic asa, ar fi Mihaela Buzarnescu. Marturisesc ca asteptam sa ii ia locul Yastremskai, dar se pare ca ucraineanca va juca. Oricum, desi nu e frumos sa te bucuri de necazul cuiva, o eventuala retragere de pe tabloul feminin, din orice motiv, i-ar face loc Mihaelei, ca lucky-loser.

ar prinde astfel locul de very lucky loser.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează