SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN

AUSTRALIAN OPEN // Conflictul legendelor! John McEnroe o face praf pe Margaret Court: „Ce să facă cu mătușa lor nebună? Serena, te rog să o depășești”

Articol de GSP - Publicat luni, 27 ianuarie 2020 17:50

John McEnroe (60 de ani) și Martina Navratilova (63 de ani) au luat atitudine împotriva declarațiilor homofobe ale lui Margaret Court (77 de ani), cea mai titrată jucătoare din istoria tenisului.

Margaret Court a fost premiată astăzi de organizatorii Australian Open, înaintea meciului dintre Nadal și Kyrgios, pentru sezonul magic avut în 1970, când a câștigat toate cele 4 mari turnee. Australianca și-a atras însă multe antipatii în lumea tenisului din cauza declarațiilor homofobe făcute în decursul ultimilor ani. 

+2 FOTO

John McEnroe: „Ce să facă cu mătușa nebună?”

„Există un singur lucru mai lung decât lista de trofee a lui Margaret Court. E vorba de lista jignirilor și a declarațiilor ei homofobe. Tennis Australia se confruntă cu o mare dilemă: ce să facă cu mătușa lor nebună? Trebuie să recunoaștem performanțele ei din 1970, dar nu mai e cazul să o sărbătorim. Lucrurile nu funcționează în felul ăsta, nu le putem separa”, a declarat McEnroe la microfonul Eurosport.   

Doar Serena Williams o poate depăși

Margaret Court deține recordul de Grand Slamuri câștigate, 24. Serena Williams este jucătoarea aflată pe locul secund în această ierarhie, cu 23 de titluri în palmares.

În finalul intervenției, McEnroe i-a adresa o rugăminte jucătoarei din SUA: „Te rog să câștigă încă două trofee de Grand Slam și să o depășești pe Margaret Court. Așa o vom putea lăsa în trecut, acolo unde îi e locul!”. 

„E o situație nefericită. Nu cred că Margaret Court realizează, dar mulți oameni suferă din cauza declarațiilor ei” - Martina Navratilova 

Vezi și: 

SIMONA HALEP LA AUSTRALIAN OPEN // Simona Halep și Mats Wilander au analizat jocul contra lui Mertens: „Acum am văzut de ce ai câștigat Wimbledon”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
986379311381755
Lengyel Adrian  •  27 Ianuarie 2020, 20:24

Daca homosexualii au castigat niste drepturi asta nu inseamna ca toata lumea trebuie sa fie de acord cu ei. Vad ca mai nou aceasta asa zisa democratie se transforma ca pe vremea impuscatului in totalitarism, pentru ca intr-o democratie adevarata fiecare are dreptul la parerea lui. Dar acum in lumea asta idioata in care traim chiar daca marea majoritate a populatiei este heterosexuala nimeni nu mai are curaj sa-si exprime public parerea de frica unor represiuni din partea noului tip de dictatori asa zis "democrati" !!!

103556593955789
Clau Alex Berdei  •  27 Ianuarie 2020, 18:48

Serena este istorie.Nu castiga inca doua GS-uri,nici daca intra direct in finala.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează