SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN

AUSTRALIAN OPEN. De neratat! 12 meciuri de urmărit în primul tur de la Australian Open: Sharapova revine la "locul crimei", româncele au meciuri infernale + dueluri spectaculoase pe tabloul masculin

FOTO: Guliver/ Getty Images
FOTO: Guliver/ Getty Images

Articol de - Publicat joi, 11 ianuarie 2018 15:52

Australian Open 2018 debutează în doar patru zile, iar calculele fanilor au început deja după tragerea la sorți a celor două tablouri. (detalii, aici)

GSP.ro a selectat 12 meciuri, câte 6 de pe fiecare tablou, care merită urmărite în primul tur de la Melbourne. 

1. Tomas Berdych - Alex De Minaur

Berdych, semifinalist de două ori în Australia, înfruntă speranța locală Alex De Minaur (18 ani), un puști care atrage din ce în ce mai multă atenție în rândul specialiștilor. Veteranul ceh, ajuns la 32 de ani, speră la un parcurs cât mai lung la Australia, declarând recent că nu a renunțat la visul de a câștiga un turneu de Mare Șlem.

2. Novak Djokovici - Donald Young

Sârbul va disputa primul meci de după revenire împotriva americanului Donald Young, un jucător extrem de imprevizibil atunci când condițiile sunt de partea sa. Djokovici, de șase ori câștigător în Australia, nu a mai disputat un meci oficial de mai bine de șase luni și ar putea avea probleme în fața lui Young.

3. Frances Tiafoe - Juan Martin del Potro

Argentinianul Juan Martin del Potro nu are parte de un debut lejer la Australian Open, urmând să-l înfrunte pe promițătorul american  Frances Tiafoe (19 ani), cel care la US Open îl împingea pe Roger Federer într-un meci palpitant de 5 seturi. Cei doi s-au mai întâlnit o dată, în 2017, la Acapulco, când Del Potro s-a impus greu, după un thriller de două ore și 34 de minute.

4. Stefanos Tsitsipas - Denis Shapovalov

De departe, două dintre viitoarele staruri din tenisul masculin se întâlnesc într-un "must-watch" în primul tur de la Melbourne. Grecul Tsitsipas (19 ani) e fost câștigător în competiția de juniori de dublu de la Wimbledon, în timp ce canadianul Shapovalov (18 ani) e deja o certitudine: a câștigat Wimbledon în 2016 la juniori, iar în 2017 a obținut o victorie entuziasmantă în fața lui Nadal la Montreal.

5. David Ferrer- Andrey Rublev 

David Ferrer (35 de ani) și Andrey Rublev (20 de ani) dau o adevărată bătălie a generațiilor în primul tur de la Melbourne. Ferrer, de două ori semifinalist la Antipozi, a avut rezultate modeste în ultimele două sezoane, dar se anunță a fi un test complicat pentru promițătorul Rublev, câștigător în 2014 în turneul de juniori de la Roland Garros.

6.  Roberto Bautista Agut - Fernando Verdasco

Un duel extrem de interesant de pe tabloul masculin pune față în față doi spanioli experimentați, care vor oferi cu siguranță un meci lung, de anduranță. Verdasco e fost semifinalist la Melbourne, în 2009, când a pierdut dramatic cu Nadal.

7. Mihaela Buzărnescu - Caroline Wozniacki

Surpriza-plăcută a României debutează la Australian Open împotriva danezei Caroline Wozniacki, așa cum s-a întâmplat, culmea, și în urmă cu patru luni, la US Open. "Miki" Buzărnescu se află într-o formă bună, a ajuns în semifinale la Hobart și va pătrunde în premieră în TOP 50. De partea cealaltă, Wozniacki a revenit recent pe locul 2 în clasament, fiind deținătoarea titlului de la Turneul Campioanelor

8. Kristina Mladenovici - Ana Bogdan

Românca Ana Bogdan se duelează în primul tur de la Melbourne cu Kristina Mladenovici, jucătoare care nu a mai câștigat un meci din 2 august! De atunci, franțuzoaica a strâns nu mai puțin de 14 înfrângeri consecutive, iar Ana Bogdan are exact stilul de joc necesar pentru a-i crea probleme lui Mladenovici.

9. Jelena Ostapenko - Francesca Schiavone

Rebela letonă Jelena Ostapenko, deținătoarea titlului de la Roland Garros, are un meci extrem de interesant în primul tur, urmând să o înfrunte pe "veterana" italiană Francesca Schiavone, aflată la ultimul an în circuitul profesionist. Cu rezultate deloc satisfăcătoare în ultimele luni, Ostapenko are nevoie de un victorie de moral care să o ajute să revină la forma bună din timpul sezonului de zgură de anul trecut, în timp ce Schiavone va face totul pentru a lăsa o impresie bună la ultimul său Australian Open.

10. Venus Williams - Belinda Bencici

De departe, poate cel mai atrăgător duel din primul tur de pe tabloul feminin. Venus, 37 de ani, finalistă la ediția de anul trecut, nu a câștigat niciodată în Australia și are parte de un prim-tur infernal: joacă cu tânăra Belinda Bencici, 20 de ani, revenită în circuit după o o operație la încheietura mâinii stângi. Jucătoarea elvețiană a impresionat recent la Cupa Hopman, unde s-a impus alături de Roger Federer, iar specialiștii așteaptă o "explozie" din partea ei în 2018, o revenire pe traiectoria impecabilă de pe care a fost deviată de accidentări.

11. Maria Sharapova - Tatijana Maria

Meciul e așteptat cu sufletul la gură deoarece consemnează revenirea rusoaicei la Australian Open, fix locul unde a fost prinsă dopată cu meldonium în urmă cu doi ani. Rusoaica a avut un discurs extrem de pozitiv la tragerea la sorți de azi și visează chiar la revenirea pe primul loc în clasamentul WTA. Câștigătoare la Melbourne în 2008, Sharapova se duelează cu nemțoaica Tatijana Maria. 

12. Dominika Cibulkova - Kaia Kanepi

Slovaca Cibulkova, finalistă în 2014 la Melbourne, încearcă să revină la forma din anii trecuți, dar a avut parte de ghinion la tragerea la sorți, urmând să dea peste estona Kaia Kanepi, jucătoare revenită în formă bună după o accidentare care a ținut-o departe de teren mai bine de un an. Cu siguranță, cele două vor oferi un meci extrem de echilibrat și spectaculos. 

  • Openul Australian va avea loc în perioada 15-30 ianuarie și va putea fi urmărit în direct la Eurosport. 

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
indolentu
indolentu  •  11 Ianuarie 2018, 17:11

hai ba fiti seriosi in afara de meciurile 7 si 10 la fete ma refer la baieti nu comentez restu sint cu invingatoare stiute chiar credeti voi ca dopatova se incurca cu tatiana ostropelu cu francesca ce mai are putin si agata racheta n cui?sau cibulcova cu kanepi?interesante da sint venus cu bencici si michi cu woz iar meciu anei bogdan cu kiki succes ana nu stiu cit de interesant ie poate doar prim prisma faptului ca sa vedem daca abandoneaza sau nu kiki sau merge in picaj mai departe frantuzoaica,

Vezi toate comentariile (1)
Comentează