SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN 2020

Australian Open, din nou în pericol de amânare! Turneul de Grand Slam a pornit o revoltă neașteptată în Melbourne: „Cum să se joace?”

The Westin Melbourne, un hotel pe care organizatorii Australian Open vor să-l folosească exclusiv pentru a carantina sute de jucători, foto: Imago
The Westin Melbourne, un hotel pe care organizatorii Australian Open vor să-l folosească exclusiv pentru a carantina sute de jucători, foto: Imago

Articol de GSP - Publicat duminica, 03 ianuarie 2021 16:57 / Actualizat duminica, 03 ianuarie 2021 17:33

Australian Open, primul Grand Slam al anului, se confruntă cu o nouă provocare, după ce organizatorii au fost nevoiți să amâne cu câteva săptămâni competiția din cauza noului coronavirus. 

  • Australian Open va începe pe 8 februarie, la Melbourne, acolo unde se joacă de obicei;
  • Campionii en-titre la Antipozi sunt Sofia Kenin și Novak Djokovic.

Australian Open e văzut ca un pericol public

Proprietarii a 36 de apartamente penthouse din The Westin Melbourne, un hotel pe care organizatorii Australian Open vor să-l folosească exclusiv pentru a carantina sute de jucători, amenință cu judecata. Conform theage.com.au, proprietarii de apartamente, dintre care unii locuiesc permanent în hotelul Collins Street, susțin că afluxul de jucători de tenis din întreaga lume prezintă un risc inacceptabil pentru sănătate pentru ei și pentru comunitatea mai largă.

Conducerea hotelului a fost acuzată că nu a consultat în mod corespunzător proprietarii, care acum iau în considerare să facă o petiție către Curtea Supremă de la Antipozi pentru o hotărâre judecătorească de ultimă oră. Cum jucătorii sunt așteptați să sosească din 15 ianuarie, acțiunea legală are potențialul de a da peste cap luni de negocieri între autoritățile sanitare și Tennis Australia pentru a reprograma Australian Open, care va începe pe 8 februarie.

  • Înțelegerea pentru Australian Open era că toți jucătorii vor fi obligați să intre în carantină timp de 14 zile la Westin Hotel;
  • Jucătorii și jucătoarele vor putea să părăsească hotelul pentru o perioadă legată de cinci ore pentru antrenament tehnic și tratament;
  • În timpul carantinei, jucătorii vor fi testați pentru COVID-19 de cel puțin cinci ori și vor fi supravegheați în timp ce se antrenează la Melbourne Park:
  • Guvernul Australiei a semnat acordul pe 18 decembrie, dar proprietarii de apartamente au fost anunțați prin e-mail doar pe 23 decembrie;
  • Proprietarii insistă că nu au fost niciodată de acord cu planul. Ei dețin drepturi legale la aproximativ 30% din unele zone comune din hotel.

Organizatorii Australian Open, acuzați de nepăsare

Mai multe vedete au apartamente în hotelul destinat jucătorilor. Digby Lewis, care deține un penthouse în Westin din 2002, a acuzat autoritățile că pun în pericol sănătatea publică prin continuarea turneului. „La 84 de ani, fac parte din grupul vulnerabil și este șocant felul în care încearcă să facă asta fără nici o încercare de a ne consulta. Sunt mai mult decât fericit să arunc 10.000 sau 20.000 de dolari pentru a ajuta la lupta legală; este sângeros, șocant ", a spus Lewis, care vrea ca alături de ceilalți proprietari să dea în judecată turneul.

Citește și alte știri despre Australian Open:

Sfârșitul unei ere? Anunț trist despre Roger Federer: „E foarte posibil să nu-l mai vedem vreodată jucând aici”

Ce a sesizat Garbine Muguruza, după ce s-a antrenat cu Jandarmeria spaniolă: „Am rămas surprinsă”

Kim Clijsters a refuzat invitația de a participa la Australian Open! Cine i-a luat locul

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează