SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN

Doi finaliști Australian Open de anul trecut au fost eliminați încă din turul 3!

Daniil Medvedev, în stânga // foto: Guliver/gettyimages
Daniil Medvedev, în stânga // foto: Guliver/gettyimages

Articol de GSP - Publicat vineri, 20 ianuarie 2023 17:48 / Actualizat vineri, 20 ianuarie 2023 17:56

Americanul Sebastian Korda (22 de ani, locul 31 ATP) l-a eliminat pe Daniil Medvedev (26 de ani, 8 ATP) în turul 3 de la Australian Open, turneul de Grand Slam preferat al rusului, în cadrul căruia a atins finala în ultimii doi ani.

Favoritul numărul 7 la Melbourne, Daniil Medvedev, părăsește Australian Open încă din turul 3. Americanul Sebastian Korda, fiul lui Petr Korda, câștigător de Australian Open în 1998, l-a învins în 3 seturi.

Primul a fost tranșat de Korda după o oră și 25 de minute de joc, în tie-break, 9-7. A urmat un set care a curs lin în favoarea americanului, după un break reușit la 1-0.

Precum actul inaugural, decisivul a intrat în tie-break, chiar dacă Sebastian Korda avea 4-2 la un moment dat. Korda a triumfat și de această dată. S-a distanțat la 6-1 în tie-break, acolo Medvedev a salvat 3 mingi de meci consecutive, dar americanul a transformat-o pe a patra și a închis meciul.

Farul a bifat un nou transfer, chiar în ziua în care se reia Superliga » Mutare surprinzătoare: fotbalist fără cotă pe Transfermarkt
TRANSFER
Farul a bifat un nou transfer, chiar în ziua în care se reia Superliga » Mutare surprinzătoare: fotbalist fără cotă pe Transfermarkt

Daniil Medvedev, eliminat de la Australian Open în turul 3 

Înaintea meciului, Medvedev era văzut de bookmakeri cu prima șansă. Dar Korda a dat calculele peste cap și merge în optimi, acolo unde îl va înfrunta pe Hubert Hurkacz (11 ATP).

Iar Medvedev dezamăgește, iese încă din turul 3 după doi ani în care s-a descurcat senzațional la Melbourne, cu două finale consecutive.

Eliminarea prematură îl coboară pe Medvedev cel puțin pe locul 24 ATP.

Danielle Collins, finalistă Australian Open în 2022, a fost eliminată

Și una dintre finalistele de anul trecut a fost eliminată în turul 3. Este vorba despre americanca Danielle Rose Collins, locul 11 WTA, care a fost învinsă în 3 seturi de Elena Rybakina, câștigătoarea Wimbledon 2022, scor 2-6, 7-5, 2-6.

În optimi, Rybakina o va înfrunta pe „sperietoarea” tabloului feminin, liderul mondial Iga Swiatek, semifinalistă la Australian Open în 2022.

Mai multe știri despre Australian Open: 

EPIC FAIL după meci, la Australian Open: „Tocmai a desenat un penis pe cameră!” » Ce ar fi trebuit să reprezinte: „Sunt varză la desen”

La 8 minute de recordul all-time! » Murray și Kokkinakis au început meciul seara și l-au încheiat în zori: „N-avem voie să mergem la baie. E ridicol!”

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează