SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN

AUSTRALIAN OPEN // Naomi Osaka a depășit-o pe Simona Halep în clasamentul WTA » Se împlinește cel mai pesimist scenariu? Halep mai poate coborî un loc la finalul turneului

Naomi Osaka - Elina Svitolina // FOTO: Reuters
Naomi Osaka - Elina Svitolina // FOTO: Reuters

Articol de GSP - Publicat miercuri, 23 ianuarie 2019 08:40

Naomi Osaka (4 WTA) s-a calificat în această dimineață în semifinalele
de la Australian Open după victoria în minimum de seturi reușită în fața
Elinei Svitolina (7 WTA), scor 6-4, 6-1.

Victoria japonezei, campioană la US Open în 2018, înseamnă că aceasta va trece la rândul ei peste Simona Halep, în clasament începând de lunea viitoare. Nipona a acumulat 5810 puncte în clasament, depășind-o pe Simona Halep, care are 5582.

Momentan, Osaka e lider mondial virtual, Petra Kvitova e pe locul secund, Simona pe 3.

Cade Halep pe 4?

Mai mult, Halep poate ajunge pe poziția a patra în ierarhia mondială în cazul în care Karolina Pliskova, 8 WTA, cea care azi a eliminat-o pe Serena Williams, 16 WTA, o va învinge în semifinale pe Osaka.

Vezi mai jos situația detliată din lupta pentru supremația din WTA:

25 de lideria avut circuitul femininde la introducerea sistemului computerizat în 1975

Simona Halep nu mai este locul 1 începând de ieri, când Petra Kvitova
a depășit-o după ce s-a calificat în semifinale în urma victoriei cu Ashleigh Barty.

Vezi și: Serena Williams, ELIMINATĂ de la Australian Open de Karolina Pliskova! Americanca a avut 4 mingi de meci și 5-1 în decisiv!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (17)
10155633308976552
Cornel Perju  •  24 Ianuarie 2019, 01:30
Postat de miklosih pe 23 Ianuarie 2019, 09:09

Din pacate dupa Roland Garos o sa iasa si din top 10 . Are de aparat 2000 de puncte si acum diferenta intre primele 10 e foarte mica Dar oricum ce a realizat Simona noastra e unic (ptr Romania ) si nic i o alta jucatoare cel putin romanca nu va ma ajunge aici in urmatorii 10-15 ani (poate niciodata ) Trebuie sa vedem partea plina a paharului Felicitari Simona

Evolutia Simonei in clasamentul WTA in 2019 va fi una in valuri. Din momentul asta pana la Roma Simona nu are prea multe puncte de aparat, deci ar putea reveni pe locul 2. Apoi de la Roma la Wimbledon ar putea cadea cateva locuri, daca va juca bine la Wimbledon ar putea castiga ceva puncte dupa care iarasi ar putea cadea cateva locuri daca nu va juca bine la Toronto si Cincinati. Dupa asta insa ar putea acumula multe puncte, este US Open unde are de aparat 0 puncte, turneele din China si Moscova iar apoi turneul campionilor. Deci nu o sa mai vedem o Simona foarte stabile in clasament asa cum a fost in ultimii 4 ani. Simona se va lasa din tenis pe la 30 de ani

10155633308976552
Cornel Perju  •  24 Ianuarie 2019, 01:20
Postat de cipinho79 pe 23 Ianuarie 2019, 10:56

o sa mai coboare si mai mult pana la US Open, dar nu asta e problema, acum isi poate da drumul la joc fara presiunea locului 1 ;) din pacate trebuie sa recunoastem ca Petra Kvitova, Osaka, Pliskova, Svitolina, Serena, chiar si Kerber joaca un tenis superior fata de ce joaca Simona, si clasamentul in cele din urma nu minte. Simona a beneficiat de anumite imprejurari favorabile, a castigat si Roland Garros-ul plus alte turnee importante si prin constanta locul 1 a fost meritat atat cat a fost ;)

Svitolina nu a realizat nimic la turnee de grand slam desi se chinuie de cativa ani, Acuma joaca 'tenis' cu Monfis deci iti dai seama ca la cat o solicita ala s-a cam terminat cu tenisul pentru ea. Despre Kvitová s-a mai vorbit si anul trecut, multi 'expertii' o dadeau castigatoare Wimbledon dar nu a fost sa fie. Osaka intradevar a progresat si se mentine dar pana una alta Simona a batut-o de fiecare data cand au jucat. Simona nu a beneficiat de nici o situatie favorabila. Ea si-a facut treaba ei atat cat a putut. Nu a castigat RG din noroc ci cu munca foarte mare. La Montreal a jucat 4 meciuri in 3 zile si a castigat turneul. Astea sunt circumstante total nefavorabile. Chestia e ca multe alte tenismence trag pe nas, joaca bine cateva luni dupa care se prabusesc In abis, vezi Muguruza si Kerber.

10155633308976552
Cornel Perju  •  24 Ianuarie 2019, 01:11
Postat de vladutz13 pe 23 Ianuarie 2019, 11:39

Pentru turneele de mare slem este important sa fie in top 4, atat. 2, 3 sau 4 tot aia este, Roland Garrosul o sa fie foarte important la cate puncte are de aparat, acolo e posibil sa pice si mai rau. Pe de alta parte, in a doua jumatate nu are absolut nimic de aparat, cu un traseu bunicel acolo e perfect posibil sa termine iarasi pe 1 sezonul.

ai uitat de titlul de la Montral si finala de la Cincinati, deci 1600 pct. Simona poate acumula puncta la Indian Wells si Miami unde nu a castigat prea multe anul trecut. La Madrid a pierdut in sferturi cu Pliskova deci ar mai putea castiga ceva puncta si acolo. La Roma si Roland Garos are de aparat 2600 de puncte. Aiei este traba mai groasa, daca joaca prost si este eliminate devreme poate iesi din top 10. La Wimbledon a iesit in turul 3 deci si aici ar mai putea adauga puncte. Apoi la de US Open incolo nu are nimic de aparat deci ar putea castiga lejer 2000 pct.

Vezi toate comentariile (17)
Comentează