SPORTURI  »  TENIS  »  AO 2021

Surpriză în primul tur la Australian Open! Dubla-campioană Victoria Azarenka, eliminată după ce i s-a făcut rău pe teren

Victoria Azarenka, în momentul în care a ieșit de pe teren alături de echipa medicală // foto: Guliver/gettyimages +8   FOTO
Victoria Azarenka, în momentul în care a ieșit de pe teren alături de echipa medicală // foto: Guliver/gettyimages

Articol de GSP - Publicat marti, 09 februarie 2021 07:45 / Actualizat marti, 09 februarie 2021 09:24

Victoria Azarenka (31 de ani, locul 13 WTA) a fost eliminată de americanca Jessica Pegula (26 de ani, #61 WTA) în turul 1 la Australian Open, scor 5-7, 4-6.

Turul 1 al turneului de la Antipozi a adus o surpriză mare. Victoria Azarenka, dublă câștigătoare de Australian Open, în 2012 și 2013, a cedat în fața unei jucătoare mult mai slab clasate, Jessica Pegula, după o oră și 40 de minute de joc.

Victoria Azarenka a cerut ajutorul medicilor

În al doilea act, bielorusei i s-a făcut rău. La scorul de 4-2 pentru Pegula, Victoria a întrerupt jocul și a cerut intervenția echipei medicale, având probleme de respirație. Victoria a ieșit de pe teren alături de stafful medical, iar partida a fost reluată după o pauză de nouă minute. În cele din urmă, Azarenka a pierdut al doilea set, scor 4-6.

+4 FOTO

La finalul meciului, întrebată ce s-a întâmplat pe teren, Victoria a surprins cu răspunsul său: „Nu văd de ce ar trebui să vorbească cineva despre problemele sale medicale, pentru că asta va apărea pe internet, iar oamenii vor începe să judece. Nu am înțeles vreodată motivul pentru care atunci când cineva este bolnav sau accidentat, trebuie să spună ce are în fața lumii. Acest lucru ar trebui să se schimbe, dacă jucătorii vor să vorbească despre asta, atunci o pot face. Dar nu ar trebui să fie o obligație”, a declarat Azarenka după meci.

Început mai bun pentru Azarenka, revenire extraordinară pentru Jessica Pegula

Victoria Azarenka începuse excelent meciul și conducea cu 5-2 în primul set, moment în care totul s-a rupt pentru ea. Au urmat 5 gameuri consecutive adjudecate de adversară, după ce Victoria a ratat o minge de set în prealabil, la 5-4!

În setul al doilea, echilibrul s-a păstrat până la 4-4, atunci când Jessica Pegula a reușit break-ul. Americanca a închis partida cu prima sa minge de meci.

  • În al doilea tur, Pegula va întâlni câștigătoarea duelului dintre Destanee Aiava (20 de ani, locul 203 WTA) și Samantha Stosur (36 de ani, #112 WTA).

Mai multe știri despre Australian Open:

Nick Kyrgios și Novak Djokovic, noi contre la Australian Open: „Cum să faci așa ceva în pandemie?” vs. „Nu am prea mult respect pentru el”

Serena Williams, prima controversă la Australian Open. Ce semnifică, de fapt, costumația excentrică în care a apărut pe teren

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (4)
adi_stelistul
adi_stelistul  •  09 Februarie 2021, 09:26

N-am vazut decat ultimele 3 game-uri, dar chiar ma gandeam vazand cum a pierdut in ultimele 2 ca nu pot pricepe cum a cazut atat de jos de la nivelul aratat in toamna la New York. Acum exista o explicatie.

adi_stelistul
adi_stelistul  •  09 Februarie 2021, 09:26

N-am vazut decat ultimele 3 game-uri, dar chiar ma gandeam vazand cum a pierdut in ultimele 2 ca nu pot pricepe cum a cazut atat de jos de la nivelul aratat in toamna la New York. Acum exista o explicatie.

unrealu
unrealu  •  09 Februarie 2021, 09:02

Minge de meci in primul set, interesant. "după ce Victoria a ratat o minge de meci în prealabil, la 5-4!"

Vezi toate comentariile (4)
Comentează