SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN

AUSTRALIAN OPEN // VIDEO Premiere diferite în semifinala Barty - Kenin » Ce borne au atins cele două

Articol de - Publicat marti, 28 ianuarie 2020 17:26

Ashleigh Barty (23 de ani, 1 WTA) și Sofia Kenin (21 de ani, 15 WTA) se vor înfrunta joi în semifinale la Melbourne, o realizare inedită pentru fiecare dintre ele.

Una dintre jucătoarele cu cel mai evident progres în 2019, când a cucerit trei titluri și a urcat pe locul 12 în lume, Sofia Kenin continuă traseul în sus și la Australian Open. Americanca în vârstă de 21 de ani a trecut cu 6-4, 6-4 în „sferturi” de Ons Jabeur, atingând prima ei semifinală de turneu de Grand Slam. Și sfertul fusese un „first”, dar a fost capabilă să-l îmbunătățească fără zăbavă.  

Mai puțin dramatic 

„Mă simt foarte bine, superemoționată. Cred că am jucat bine, am încercat să-mi stăpânesc nervii. Era o partidă importantă. Totuși, felul în care am sărbătorit nu a fost atât de dramatic ca la anterioarele”, a spus Sofia. „Tot jocul meu a progresat, asta m-a ajutat. Încerc să mențin un nivel stabil, să fiu consistentă, să lupt la fiecare meci”, a adăugat americanca.  

Adversara ei din penultimul act se află și ea pentru prima dată în această fază la Australian Open. Nu însă și la turnee de Grand Slam în general, fiind campioana de la Roland Garros 2019. Ashleigh Barty a mai depășit un val de presiune locală, impunându-se în fața Petrei Kvitova cu 7-6, 6-2. 

VIDEO // Rezumatul meciului Barty - Kvitova

„Cu ea nu știi până la ultimul punct. Este o competitoare incredibilă. Trebuie să fii pregătită pentru fiecare punct în parte”, a lăudat-o australianca pe adversara ei. Ash și-a depășit cea mai bună performanță anterioară la Melbourne, "sfertul" de anul trecut. 

Kenin despre Barty 

„Va fi un meci mare, indiferent ce va ieși, mă simt emționată. Ne-am întâlnit de câteva ori, îi cunosc destul de bine jocul. Ea va juca acasă, de aceea totul va fi puțin diferit. Zilele acestea am obținut și eu suporteri noi, așa că sper să primesc un pic de sprijin”.

Barty despre Kenin 

„Este o competitoare excepțională. Îi place să se plaseze și să se testeze pe scenele mari. Am jucat deja de câteva ori, cu rezultate împărțite. Are capacitatea de a controla terenul și a fi cea care atacă prima. Va fi important pentru mie să anulez acest aspect”.

4-1în favoarea lui Barty este scorul întâlnirilor directe cu Kenin, dintre care 4 au avut loc anul trecut, inclusiv în "optimi" la Roland Garros

Vezi și:

Alexander Zverev, de la disperare la excelență » Cum și-a schimbat neamțul jocul în două săptămâni

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
viomarmi22
viomarmi22  •  29 Ianuarie 2020, 11:57

O zăpăcește Barty cu bătaia pe Kenin, australianca este din alt film, împreună cu Simona sunt cele mai bune jucătoare din turneu și vor juca finala !

Vezi toate comentariile (1)
Comentează